Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Budapesti Honvéd SE – Naturtex-SZTE-Szedeák

Új légióssal várja következő ellenfelét a Honvéd.

Budapesti Honvéd SE - Naturtex-SZTE-Szedeák

Bajnokság, 18. forduló
Budapest, Ludovika Aréna, szombat, 18:00
V.: Benczur Tamás, Makrai Márton, JAKAB László Imre (Balogh László György)

Budapest Honvéd: Simon - Tanoh Dez - Mijovics - Dr. Demeter - Peringer.

Szeged: Washington - Polányi - Nicholson - Bognár - Roberson.

A 18. fordulóban az egyre jobb formában lévő Szeged – mely a múlthéten az Alba Fehérvár ellen aratott bravúros győzelmet -, a Budapesti Honvédot fogadja. A két csapat ötödik fordulós mérkőzése viszonylag szorosra sikeredett, végül a Szeged  77-67-es sikert aratott hazai pályán.

Baksa Szabolcs, Budapesti Honvéd SE: “Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a következő, Szeged elleni mérkőzés mekkora jelentőséggel bír az alapszakasz befejezésénél, helyezés szempontjából. Sok felől hallani, hogy vigyázni kell a Szedeákkal, hogy csalóka a tabellán elfoglalt helyezésük, ami szerintem is igaz. Sokkal jobb, nagyobb játékerőt képviselnek ugyanis a 12. helynél, sőt, azt gondolom, hogy az egyéni képességeiket tekintve nem a mezőny utolsó, hanem inkább az első harmadába sorolhatóak. Bár csapatjáték szempontjából kicsit talán későn álltak össze, az utóbbi mérkőzéseken – mióta Nicholson is csatlakozott a keretükhöz – kaptak igazán szárnyra, s szerintem hozzánk is borzasztóan jó formában, önbizalommal telve érkeznek majd. Ezzel együtt viszont mi is egész jó periódusban vagyunk, s bár a ZTE ellen nem sikerült megszereznünk a győzelmet, ott is tisztességesen helytálltunk. Bízom benne, hogy a szombati mérkőzés során a hazai pálya előnye számítani fog, – szurkolóink mindig elképesztő hangulatot varázsolnak a csarnokban – illetve, hogy okos, fegyelmezett játékkal meg tudjuk fogni a Szegedet. A héten új játékost igazoltunk Isaiah Crawley személyében, tehát a felkészülés során elsősorban az ő beépítésén volt a hangsúly. Nyilván ez még továbbra is folyamatban van, és nem szeretnénk már az első meccsen túl magasra tenni a vele szembeni elvárásainkat, de az már most tisztán látszik, hogy nagy segítség lesz a csapatunk számára.”

Simándi Árpád, Naturtex-SZTE-Szedeák: “Rendkívül fontos mérkőzés előtt állunk, márcsak azért is, mert mind a két csapat ugyanannyi győzelemmel és vereséggel rendelkezik. Minden erőnkkel azon leszünk tehát, hogy megszerezzük a győzelmet, s tovább növeljük a köztünk lévő távolságot, ehhez pedig nyilván negyven perces koncentrációra lesz szükségünk. Ezen kívül, muszáj lesz megfékeznünk a Honvéd gyors tranzíciósjátékát, melyből kosaraik többségeit dobják. Jelen állás szerint mindenki egészséges nálunk, mindenki a rendelkezésemre áll, és remélhetőleg ez szombatig így is marad.”

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés