Connect with us

B-csoport

Budapesti Honvéd SE – HÜBNER-Nyíregyháza BS

Siska János: Több van a Honvédban, mint amennyit idáig mutatott.

Budapesti Honvéd SE - HÜBNER-Nyíregyháza BS

Piros-csoport, 18. forduló
Budapest, Ludovika Aréna, szombat, 15:30
V.: Major Á., Menyhárt F. T., Borgula Gy.

Honvéd: Tóth - Takács - Pintér - Szatmári - Stefán.

Nyíregyháza: Ubilla - Bus - Szobi - Mohácsi - Mokánszki.

A Piros-csoportban a 18. fordulóból előrehozott mérkőzésen csap össze a Budapesti Honvéd SE – HÜBNER-Nyíregyháza BS csapata.

Puskás Artúr, a Budapesti Honvéd SE vezetőedzője :

A Nyíregyháza az idei Piros-csoport kiemelkedő csapata. Hibátlan mérlegük és a Siska János vezetőedző által szisztematikusan összerakott és felépített játékoskeret a legerősebb bizonyítéka. Korábban is remek kosárlabdázókat gyűjtöttek be azonban idén a közösségi erő sem hiányzik. Komplex, több poszton megbízható teljesítményre képes, nagy csatákban edződött játékosok, mély és kiválóan rotált keret. Átlagosan 15 ponttal nyerik a mérkőzéseiket, közel 40%-kal értékesítve távoli kísérleteiket. Védekezésben okosan variálják az emberfogást és a zónát, a rutinra és a fizikai paramétereik nyújtotta előnyökre koncentrálva. Hosszú mondatokon keresztül elemezhetném a nyíregyházi játékosok erősségeit, ehelyett inkább általánosabb választ adok erre a kérdésre. Két fontos feladatunk lesz védekezésben. Extra lelkesedéssel kell felelősséget vállalnunk a saját emberünk minél sikeresebb megállítására egy az egyben, illetve ezzel összefüggően limitálnunk kell túlsegítések okozta védőlétszámhátrányt. Ellenfelünk kiválóan járatja a labdát és találja meg az üres embert, ezt kell a lehető legjobban leredukálnunk. Csapatunk két legrégebbi motorosa, a Dávidok, Stefán és Pintér küzd lágyék illetve talpsérüléssel, de szerintem őket vontató hajóval sem tudnám megakadályozni abban, hogy a pályán segítsék a társaikat, legyenek bármekkora fájdalmaik. Az odavágón a koronavírus távol tartott a csapatomtól, így televízión keresztül voltam kénytelen végig izgulni a mérkőzésünket. Nem kívánom egyetlen edző kollégámnak sem azt a fajta tehetetlenséget, amit akkor éreztem, pláne úgy, hogy a Continental Aréna emeletéről közvetített adás perspektívájában minden látszott, nem úgy mint normál esetben a kispad mellől. Harminc percig méltó ellenfelei voltunk a bajnokesélyesnek, aztán kicsit elfogyott a szufla. Ezúttal mind fizikumban, mind játékritmus tekintetében sokkal jobb állapotban vagyunk. Győztes kultúrát akarunk kialakítani, ahol minden egyes mérkőzésen a győzelem a cél. Nem keresünk ilyen tekintetben sem kifogásokat, nem foglalkozunk a táblázattal, a reális esélyekkel. A lefújás pillanatáig harcolunk és ha a 40 perc során minőségileg is megfelelőt nyújtunk, képesek lehetünk a győzelemre.

Siska János, a HÜBNER-Nyíregyháza BS vezetőedzője : A Honvéddal játszottunk már az idei szezon során, igaz akkor jöttek vissza a karanténból és ez látszott is a kondíciójukon. Azóta már fizikálisan és játékban is jobban bírják a mérkőzéseket. Azt gondolom egy fiatal, lendületes csapat, akik szeretnek védekezésből gyors támadásokat indítani és abból gyors kosarakat szerezni, ezt kell nekünk lassítani, orvosolni, és természetesen a kinti dobásaikra is figyelemmel kell lennünk. A Honvéd három győzelemmel és négy vereséggel áll, de ebben szerepet játszik az is, hogy karanténban voltak, és szerintem jobb csapat annál, mint amilyen helyen állnak most a bajnokságban és a szezon további időszakában jobb teljesítményt fognak nyújtani. Hazai pályán nagyon veszélyesek, ezért komolyan készülünk ellenük. Örömmel jelentem be, hogy Czinger Zoli már játszhat a holnapi mérkőzésen.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés