Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Budapesti Honvéd SE – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Bemutatkozik az élvonal újonca.

Budapesti Honvéd SE - Falco KC Szombathely

Bajnokság 1. forduló
Ludovika Aréna, szombat, 18:00
V.: Kapitány Gellért, Minár László Balázs, Földesi Ádám (Téczely Tamás)

Budapesti Honvéd SE: Simon - Tanoh - Milovics - Demeter - Peringer.

Falco KC Szombathely: Pot - Cowels - Kovács - Tiby - Keller.

21 év másodosztályú szereplés, ott szerzett bajnoki cím és egy hosszú felkészülés után szombaton már az élvonalban lép pályára a Budapesti Honvéd SE csapata. Baksa Szabolcs együttese hazai pályán indítja a 2o22/2o23-as szezont a többszörös magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ellen.

Baksa Szabolcs, Budapesti Honvéd SE: A tervek szerint alakult a felkészülésünk – igyekeztünk minél több mérkőzést játszani elsőosztályú ellenfelekkel. Feljutó csapatként az elsőszámú szempont az volt, hogy fel tudjuk venni az élmezőny ritmusát. Nyilván szembetűnőek voltak a gyorsasági, fizikális, illetve döntéshozatalbeli különbségek, amiket továbbra is szoknunk kell. A játékoskeret összeállítása, a magyar magot tekintve abszolút jól sikerült, elégedettek vagyunk az új igazolásokkal, illetve a nálunk maradt játékokkal is. A légiós-kontingens kialakítása még folyamatban van, amin a vezetőség gőzerővel dolgozik. Mindezek alapján szeretném, ha egy éles, felkészült csapat futna ki a részünkről az első mérkőzésen. Természetesen a Falco, az átalakult keretével, egy bombaerős együttes – minőségi légiósokkal tudták pótolni a távozó magyar válogatott játékosokat. Amit a felkészülési mérkőzéseikből lehetett, azt kielemeztük, sorba vettük azokat a dolgokat, amikkel potenciálisan eredményesek lehetünk ellenük. Azt várom el a csapatomtól, hogy ne legyen megrettenve. Bele kell állnunk a kihívásba. Amennyire én tudom, jól fogytak a jegyek. Reméljük, hogy sok néző fog kilátogatni szombaton, és jó hangulat lesz, mi pedig küzdeni fogunk, hogy egy jó eredményt tudjunk elérni.

Milos Konakov, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Előszőr is, szeretnék gratulálni a Honvéd csapatának a feljutáshoz! 21 év után sikerült egy nagymúltú, budapesti klubnak csatlakoznia az élmezőnyhöz, ami szerintem egy hatalmas dicsőség a magyar bajnokság számára. A Falco csapata idén teljesen átalakult. Ez türelmet igényel mind a játékosoktól, mind az edzői stábtól – mindenkitől. A felkészülés során lépésről-lépésre haladtunk. Minden egyes mérkőzésen jobban és jobban teljesítettünk, de még mindig időre van szükségünk, hogy kialakuljon az a fajta csapatjáték, ami ránk jellemző. Holnap a Honvéd ellen is ezen szeretnénk dolgozni. Mint minden meccsen, most is negyven perces koncentrációt szeretnék látni a játékosoktól, illetve azt, hogy a lefújás pillanatáig küzdenek. A legjobb tudásunk szerint szeretnénk kosárlabdázni és természetesen a győzelem a cél. Ami a kezdő ötöt illeti, három játékost tudok mondani, akik biztosan kezdeni fognak: Keller Ákos, Matthew Tiby és Kovács Benedek, a maradék kettő játékos kiléte felől a holnapi nap folyamán fogok döntést hozni. Sérülések szempontjából nincs okunk panaszra. Egy játékos van, akinek kérdéses a holnapi szereplése, de őt leszámítva mindenki egészséges.

HIRDETÉS

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
EndreejjhaMendezPetike97Rózsabimbó Recent comment authors
Rózsabimbó
Olvasó

Csak a Piros-Fehér!

ejjha
Olvasó

Nem akarom megbántani a srácokat, de Demeter egyszer nem tudott még felnőni a feladathoz. Peringer meg vicc. Magas és ennyi.
Azért nem lesz 30-40 pont, mert a Falco beveti a fiatalokat.

Rózsabimbó
Olvasó

Fix 1.

Petike97
Olvasó

Azért az nagyon csúnya lenne,de szerintem nehéz meccs lesz.

Mendez
Olvasó

Nem volt elég, hogy tavaly is állandóan bohócot csináltál magadból?
???

Endre
Olvasó

Gödörből a lyuk

KD
Olvasó

Hajrá sárga-feketék!??????!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés