Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Budapesti Honvéd SE – Atomerőmű SE

Kiélezett csatával folytatódik a Play-Out.

Budapesti Honvéd SE - Atomerőmű SE

Alsóházi rájátszás, 2. forduló
Budapest, Ludovika Aréna, szombat, 19:30
V.: Makrai Márton, Pozsonyi László, Sörlei Attila (HOFFMANN Gergely)

Honvéd: Sherman - Tanoh Dez - Dr. Demeter - Peringer - Crawley.

ASE: Edwin - Pajor - Buckingham - Eilingsfeld - Atkinson.

Az alsóházi rájátszás második körében az alapszakasz 13. Honvéd azt a Paksot látja vendégül, mely idén Magyar Kupa negyeddöntőt is játszott, ám végül a Play-Offról épphogy lecsúszva a 9. helyen zárta az alapszakaszt. Az eddig lejátszott bajnoki mérkőzéseket tekintve egyenlő az állás, mindkét csapat hazai pályán verte meg a másikat.

Baksa Szabolcs, Budapesti Honvéd SE: Bizonyos dolgokban látom az előrelépést, de még továbbra is túl sok hibával játszottunk, aminek egy nagyarányú vereség lett vége. Az eredmény viszont azt gondolom, hogy nem tükrözi a két csapat közötti valós különbséget, nagyjából végig tíz ponton tudtuk tartani a Kaposvárt, az utolsó percekben sikerült csak jobban meglépniük. Ebből a vereségből mindenképp tanulnunk kell, méghozzá gyorsan, ugyanis sűrű a rájátszás, nincs időnk keseregni. Dolgozunk tovább, s következőnek érkezik is hozzánk a Paks, mely a kilencedik helyen zárt az alapszakaszt. Gondolom elég rosszul érintette őket, hogy épphogy lemaradtak a Play-Offról, szóval biztosan meg kell találniuk a kellő motivációt ezeken az alsóházas mérkőzéseken. Mi viszont úgy készülünk, hogy a Paks véresen komolyan veszi ezt a következő találkozót.

Nyilván ebben a pár napban a regeneráción volt elsősorban a hangsúly, emellett viszont természetesen feltérképeztük az ellenfél játékát is. A Paks legnagyobb fegyvere Eilingsfeld János játéka, aki hatalmas energiákat mozgósít mind a védő-, mind a támadótérfélen. Őt mindképp semlegesítenünk kell, illetve nagyobb figyelmet kell fordítanunk Dean Edwinre is, aki pedig szépen irányítja a paksi együttest. Ennek a két játékosnak a teljesítménye határozza meg leginkább az ellenfél csapatát, így tehát nem is kérdés, hogy kulcsfontosságú lesz a levédésük. Szeretnénk az előző meccsünkhöz képest egy sokkal jobb dobóteljesítményt nyújtani, mutatni hazai pályán, és ha ez összejön, akkor lehet keresnivalónk a Paks ellen.”

Csirke Ferenc, Atomerőmű SE: “Egy gyors kosárlabdát játszó csapattal találkozunk. Nagyon sokat, és jól egy-egyeznek a mezőnyembereik. Kicsit kevesebb pozíciós játékuk van, de az eladott labdákat megbüntetik, gyorsan és hatékonyan fejezik be a tranzíciós játékokat. Sokat váltanak védekezésben, ennek a kijátszása is kulcs feladat lesz.”

HIRDETÉS
2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
csocsaRámen11-12 Recent comment authors
Rámen11-12
Olvasó

Csirke Ferinek nincs szerencséje a magyar edzőkkel. Előbb Kocsis Tamásék verték rommá a Paksot, amivel el bukták a play-offot. Aztán Forray Gáborék vendégként nyertek Pakson, azaz a final four is elúszott!
Baksa Szabolcs lesz a következő?

csocsa
Olvasó

Micsoda összefüggések.
Csirke Ferinek nincs szerencséje a magyar kosárlabda csapatokkal.
Ennek legalább annyi értelme van.
;-))

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés