Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

U19-es vb: Bronny James nélkül jönnek az amerikaiak

Több hiányzó is van az USA keretében, de így is ők a vb esélyesei.:

:

Bő három héttel a debreceni U19-es kosárlabda világbajnokság kezdete előtt kihirdette bő keretét az Egyesült Államok korosztályos válogatottja. A magyar kosárlabdabarátok legnagyobb bánatára a nevek között nem szerepel LeBron James Jr., így minden bizonnyal a világ valaha volt egyik legjobb kosárlabdázója sem teszi tiszteletét a cívisvárosban. A listáról hiányzik Scoot Henderson is, aki a szakemberek egyöntetű véleménye szerint benne lesz az idei NBA Draft első három választottjában.

Az USA ennek ellenére is a vb toronymagas esélyese, túlzás nélkül állítható, hogy ki tudnának állítani akár 3-4 olyan erősségű csapatot is, mely esélyes lenne a végső győzelemre. A debreceni publikum számára két ismerős arc benne lehet az utazó keretben, hiszen a 2022-es, szintén debreceni rendezésű U18-as 3×3 világbajnokságon Eric Dailey Jr. és Myles Colvin is ott volt tavaly a Kossuth téren. Rajtuk kívül még Jeremy Fears Jr. neve is ismerősen csenghet, hiszen édesapja 2009-ben pályára lépett az akkor még első számú debreceni csapatnak számító DEKE színeiben, majd három évvel később az EGIS Körmendben is szerepelt.

Az Egyesült Államokon kívül Argentína, Brazília, Franciaország, Japán, Dél-Korea és Spanyolország is regisztrálta már játékosait, a magyar csapat végleges névsorára még várni kell. Az eddig leadott keretek a FIBA honlapján megtekinthetők. A június 24. és július 2. között a Főnix Arénában és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban megrendezésre kerülő világeseményre a jegyértékesítés már elkezdődött, a nagy érdeklődésre való tekintettel érdemes időben megváltani a belépőket: fibau19debrecen.hu.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
sharkSzhelYneszojjabeleFeherparna Recent comment authors
Feherparna
Olvasó

Ilyen egy színvonalas és összeszedett érdekes cikk.
Sokszor kritizálva vannak a bb1es újságírók de meg kell dicsérni Babos Pétert, mert kimagasló a munkája.
Így tovább, hajrá magyar kosárlabda.

neszojjabele
Olvasó

ez 1-1ben a debrecenisportcentrum pont hu cikke szoval nekik jar a dicseret

SzhelY
Olvasó

de legalább sikerült hiba nélkül átmásolni és hát a helyi sportujságírok nem a legélesebb kések

shark
Olvasó

És mi van ha a debrecenisportcentrum.hu-ra is ő írta csak ott hamarabb lett feltöltve? Mondjuk ilyen esetekben elférne “asszem” egy forrás megjelölés vagy itt, vagy ott. De a cikk valóban jó.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés