Connect with us

Bajnokság

Braniszlav Dzunics: ha ezt így folytatjuk tovább, akkor sok jóra nem számíthatunk

Forray szerint nincs idő keseregni, Ziga Mravljak büszke a fiaira. Edzői nyilatkozatok.:

:

Három mérkőzést rendeztek a szerdai játéknapon, két hazai mellett egy vendég siker született. Lássuk, hogyan értékeltek a lefújás után a vezetőedzők.

OSE Lions – Alba Fehérvár 91-86 (19-24, 19-18, 22-17, 31-27)

Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője: Először is gratulálok a csapatnak, szükségünk volt erre a győzelemre. Most volt három nagyon szoros vereségünk egymás után, ezek idegenbeli mérkőzések voltak ugyan, de mindegyiken megvolt az esélyünk. Most végre egy újabb győzelmet sikerült elérni, ettől magabiztosabbak lehetünk, de már rögtön megyünk is tovább, mert nagyon szoros a decemberi menetrend. Legközelebb a Falco, majd a Szolnok csapata látogat el hozzánk. Ezen a találkozón érezhető volt a csapatmunka, mindenki belerakta a magáét ebbe a győzelembe, aminek nagyon örülünk! Most már a következő mérkőzéssel kell foglalkoznunk, biztos, hogy szombaton is kemény meccset fogunk játszani, nagyon fontos, hogy egy nagy csapat érkezik majd hozzánk és meg tudjuk őrizni a hazai veretlenségünket. Most egy olyan szériában vagyunk, ahol több mérkőzést fogunk itthon játszani és fontos, hogy úgy folytassuk ahogyan ma is játszottunk.

Forray Gábor, az Alba fehérvár vezetőedzője: Gratulálok az Oroszlánynak és gratulálok az Albának is. Azt gondolom jó meccset játszottunk, igazából bármelyik csapat nyerhetett volna, hiszen annak ellenére, hogy 5 pont lett, ez azért egy egylabdás meccs volt. Több, mint 26 percig mi vezettünk, de az Oroszlány is keményen megdolgozott a győzelemért. A kulcs egyébként az volt, hogy a 3. negyedet nagyon álmosan kezdtük el, és ott eladtunk több labdát egymás után, buta gyerekes hibákból kaptunk 4-6 pontot. Akkor ott az OSE kiépített egy 5-6 pontos előnyt, amit utána nagyon szívós munkával visszavettünk, utána mi is kiépítettünk egy előnyt, de az az igazság, hogy felőrlődtünk. Egy hosszú út elején állunk, idén egy új csapatot építünk, figyelmetlenségből később váltottunk és nem értünk oda, és az OSE ezeket kíméletlenül kihasználta. Az extra dobásokat a kulcspillanatokban bedobták, mi is egyébként, tehát nem tudom elmarasztalni a játékosaimat. Ilyen a sport, azt gondolom, hogy nincs idő itt keseregni, hiszen két nap múlva megint mérkőzés van, úgyhogy próbálunk arra fókuszálni, frissíteni a csapatot.


DEAC – Egis Körmend, kétszeres h.u.: 83-87 (16-24, 20-15, 13-18, 24-16, 5-5, 5-9)

Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője: A játékosaim mindent letettek az asztalra, hogy ez a mérkőzés meglegyen, a szívünk is a helyén volt, de a végén már a lábaink nem vittek, és a fejek nem működtek. Büszke vagyok a csapatomra, okosan játszottunk, agresszívak voltunk, megvolt az intenzitásunk, de sajnos ilyen ez a sport. A következő hetek maximális prioritása, hogy sérülések nélkül vészeljük át a sűrű menetrend okozta sorozatterhelést.

Ziga Mravljak, az Egis Körmend vezetőedzője: Nehéz, fizikális küzdelem volt mindkét csapat számára, melyet bárki megnyerhetett volna. Tudtuk, hogy a DEAC nincs egyszerű helyzetben, de mi sem voltunk, hiszen napok óta úton vagyunk, és feszített tempóban játsszuk a mérkőzéseket. Büszke vagyok a fiúkra, hiszen óriásit küzdöttek azért, hogy a végén a mi oldalunkra billenjen a mérleg nyelve.


Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák 71-66 (18-21, 22-16, 11-14, 20-15)

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Küzdelmes mérkőzés volt, valahogyan a végjátékban jobban figyeltünk, főleg a védekezésben és ez döntötte el a mérkőzést. Az egész meccsen nagyon rosszul összpontosítottunk és a lepattanózást nem tudom hányadik meccsen veszítjük el, ez egy rossz jel, ha ezt így folytatjuk tovább, akkor sok jóra nem számíthatunk.

Szrecsko Szekulovics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Gratulálok a Paksnak, nagyon nehéz, fizikális mérkőzés volt. Mindkét csapat rosszul dobott, apró dolgok döntöttek a meccsen. Fáradtak vagyunk, remélem szombaton nyerni fogunk.

Fotó: kosarlabda.ase.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés