Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Branislav Jemc: Örülök, hogy annak idején hittem Rátgéber Lászlóban

Három évnyi sikeres munka után távozik a szakember.:

:

A szezon végén búcsúzik Branislav Jemc, aki a Rátgéber Akadémia egyik legtapasztaltabb, kiváló edzője volt. Három évig dolgozott Pécsen, ezalatt a kadett fiúkat egyszer bajnoki címig vezette, most pedig ezüstérmet szerzett velük. Utódja a nagynevű Partizan Beograd utánpótlásában tíz évig edzősködő Bojan Salatic lesz.

Annak idején úgy mutatták be:

„Világklasszis utánpótlásedző vezeti kadett csapatot”.

“Örülök, hogy annak idején hittem Rátgéber Lászlóban”

A korosztályos Európa- és Afrika-bajnok szerb tréner, Branislav Jemc 2018-ban csatlakozott az Akadémiához, s az eltelt három évben igazolta, hogy a kisujjában van a szakma! Az általa vezetett kadett fiú csapat 2019-ben bajnok lett, a mostani szezonban pedig ezüstérmet szerzett.

– Elégedett vagyok azzal, amit az elmúlt három évben elértünk! – fogalmazott a 67 éves szakember. – Egyrészt örülök, hogy annak idején hittem Rátgéber Lászlóban, akit már régebbről ismertem, tudtam, hogyan dolgozik és mit vár el: ahol ő a vezető, ott biztosan minőségi munkát lehet végezni, és kifogástalanok a körülmények. Ez így is volt, remek feltételek mellett, nyugodtan lehetett dolgozni kiváló kollégákkal. Úgy érzem, amit elvártak tőlem, azt teljesítettem, elértük azokat a célokat, amiket az első közös szezon előtt meghatároztunk.

Szépen jöttek a sikerek

Az elmúlt három idény során szerzett két érem, az arany és az ezüst bizonyítja, hogy Branislav Jemc irányítása mellett a kadett fiúknál a legmagasabb szintű szakmai munka zajlott. Több mint negyven év alatt felhalmozott edzői tapasztalatot kamatoztatott a Rátgéber Aladémián: előbb a 2003/2004-es, majd a 2004/2005-ös, végül a 2005/2006-os korosztálynál.

– Mindhárom korosztály megmutatta, hogy mire képes, az első aranyérmes, a mostani pedig ezüstérmes lett, és a 2019/2020-as szezonban is éremesélyesek voltunk, a tabella élén álltunk, amikor a járvány miatt lefújták a bajnokságot. Szóval boldog és elégedett vagyok az itt elért eredményekkel.

A járvány miatt hozta meg a döntést

Az örökké jókedélyű mester természetesen fájó szívvel hagyja el Akadémiát, mert, mint mondja, nagyon jól érezte magát. Kollégái és a játékosai hozzáállásával, a miliővel, a körülményekkel mind-mind elégedett volt, nem mellesleg rengeteg barátot szerzett, s az sem mellékes, hogy bármerre járt csapatával az országban, soha sehol senkivel nem volt semmi baja.

– A járvány miatt januárban döntöttem úgy, hogy nem folytatom itt tovább. Egy évig nem láttam a családomat, ennyi idősen pedig már rájön az ember, hogy a szeretteink a legfontosabbak, szeretnék több időt tölteni velük!

S hogy mi az, ami biztosan nem hiányzik majd neki? Ki hinné, Bane ennyi idősen sem szeretett korán kelni!

– Bevallom, nagyon nehezen szoktam meg, hogy meg kellett változtatnom a megszokott életritmusomat. A kora reggeli, iskola előtti edzésekért nem rajongtam! Én nem igazán szeretek akkor kelni, amikor a pékek – mondta nagy mosoly mellett.

Belgrádból érkezik az utódja

Branislav Jemc a szezon végéig marad, aztán elbúcsúzunk egymástól, máshol folytatja: annyit elárult, hogy az edzői pályafutását befejezi (szó szerint szögre akasztja az érmeket – jó sok van belőlük), de marad a sportág berkein belül.

Miközben Branislav Jemc búcsúzik, A Rátgéber Akadémia már gondoskodott a kiváló szakember megfelelő pótlásáról is: Bojan Salatic érkezik kadett fiú csapat élére. A 39 éves szerb tréner eddigi pályafutása során tíz évig dolgozott a Partizan Beograd utánpótlásában, asszisztens edzőként pedig több Európa- és világbajnokságot megjárt a korosztályos szerb válogatottakkal.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés