Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Bővült a Pécs szakmai stábja

“A kosárlabda abból a szempontból nagyon szép kihívás, hogy itt szinte mindenre szükség van.”

  •   :

:

Gyebrovszki Ádámmal bővült az A-csoportos Pécsi VSK-Veolia együttesének szakmai stábja, ő felel a játékosok fizikális felkészítéséért – számolt be róla a klub honlapja.

Annak ellenére, hogy Gyebrovszki Ádám még mindig nagyon fiatal szakember, közel sem ma kezdte a szakmát. Immáron 16 éve végzett a pécsi egyetem testnevelés szakán, így bő másfél évtizedes tapasztalattal a háta mögött csatlakozott idén a csapathoz.

– Igazából  már 13-14 éves koromban tudtam, hogy a sporttal szeretnék foglalkozni. Az általános iskolai testnevelő tanárom egy rendkívül  szenvedélyes edző volt, ez pedig azonnal megfogott. Akkor határoztam el, hogy én is ezt akarom csinálni. Az érettségi után  jelentkeztem is a Sporttudományi intézetbe, majd miután elvégeztem, testnevelő tanárként kezdtem dogozni. Emellett, párhuzamosan személyi edzéssel foglalkoztam – mondta az oldalnak.

– A rendszeres fizikai aktvitás, egészségparaméterekre gyakorolt hatását kutatom. Ez egy elég sokrétű téma, hiszen teljesen más hatása van a mozgásnak arra, aki épp életmódváltás közben van, vagy arra, aki élsportolóként éli a mindennapjait. Ezeket a hatásokat figyelem és tanulmányozom. Igazából az, hogy erőnléti edző lettem az egyetemi tanulmányaimnak is köszönhető. A PHD során ugyanis oktatni is kell, így csatlakoztam be az atlétika alapjainak oktatásába. Fiatal koromban atletizáltam, így közel áll hozzám ez a sportág. Ezt követően hívtak a PVSK utánpótlásba erőnléti edzőnek, ekkoriban kezdett foglalkoztatni ez a terület is. Az utóbbi években egyéni erőfejlesztő edzéseket tartottam több sportág képviselőinek is. Volt úszó, teniszező, küzdősportot űző sportoló is, akivel foglalkoztam, és a kosárlabdában is van már  tapasztalatom, hiszen egy évet a PVSK akadémiáján már dolgoztam.

A kosárlabda abból a szempontból nagyon szép kihívás, hogy itt szinte mindenre szükség van. Motorikus képességek, mobilitás, stabilitás, és amire szintén nagy hangsúlyt kell fektetni, hogy az ízületi mozgásterjedelmet optimalizáljuk. Hogy jól működjön a közös munka, egyesével meg kell ismernem a játékosokat. És itt nem csak a fizikai állapotra gondolok, nem csak arra, hogy a mozgásokban rejtőző apró hibákat megismerjem, hanem a személyiséget is. Ez is kell a jó munkához. Hiszen ha ismerem egy játékos mentális hátterét, ha tudom, hogy milyen a napirendje, hogyan aludt az előző este, milyen formában van aktuálisan, akkor sokkal eredményesebb munkát lehet vele végezni.

Fotó: pvsk-panthers.hu

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés