Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Bosznia ellen zárja a csoportkört a válogatott

Somogyi Ádám nyilatkozott.:

:

Ma este 21 órától Boszniával csap össze a magyar válogatott, az olimpiai előselejtezőben, Gliwicében. Az utolsó csoportmeccs előtt a mieink a csoport negyedik helyén állnak, miután vereséget szenvedtünk Lengyelország és Portugália ellen. Sztojan Ivkovics csapatának azonban még van esélye továbbjutni a csoportból, abban az esetben, ha a lengyelek legyőzik a portugálokat, mi pedig legalább 16 ponttal verjük a bosnyákokat.

Bosznia győzelem esetén továbbjut, kivéve ha portugálok pont 9 ponttal megverik a lengyeleket (ebben az esetben hármas holtverseny lenne Bosznia, Lengyelország és Portugália között és a pontkülönbségük is azonos lenne a minitabellán). Vereség esetén csak akkor, ha Lengyelország legyőzi a luzitánokat és maximum öt pontos vereséget szenvednek ellenünk.

A két csapat a közelmúltban többször is találkozott, hiszen az Eb-n és a világbajnoki selejtezőn is egy csoportba kerültek. Legutóbb februárban Szombathelyen, mi nyertük, 87-77-re.

Ellenfelünk kerete azóta jócskán megerősödött, hiszen két NBA-s játékosa – Jusuf Nurkic és Luka Garza – és a Real Madrid sztárja Dzanan Musa is a csapattal van.

Somogyi Ádám nyilatkozott a mérkőzés előtt az MKOSZ-nek: Az eredmények szerencsés alakulása miatt még van esélyünk továbbjutni a bosnyákok ellen. 16 ponttal kell megvernünk az NBA és Euroliga-játékosokkal felálló ellenfelünket, ami hatalmas kihívás és feladat lesz. Állunk elébe, várjuk, hogy a legjobb énünket nyújtva megszorongassuk őket és csoda folytán megverjük a bosnyákokat.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés