Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Bosnyák válogatottat igazolt a Pécs

Alakul a csapat.:

:

Almir Hasandics személyében egy tapasztalt, jó kezű bedobót igazolt a Pécsi VSK-VEOLIA, aki a bosnyák válogatottban is bizonyított már korábban – jelentette be a klub hivatalos honlapja.

A 192 cm magas, 30 éves hátvéd elsősorban 2-3-as poszton bevethető, és mint írják, az eddigi mutatói alapján nagy erőssége lehet az újjáformálódó csapatnak. Hasandics az előző szezont a bosnyák élvonalban szereplő Spars Realway Sarajevo csapatában töltötte, ahol meccsenkénti átlag 26 percnyi játék során 10 pontot, 2 lepattanót és 2,4 gólpasszt hozott össze. A kifejezetten mozgékony játékos nem véletlenül volt már tagja a bosnyák válogatottnak, ugyanis gyors betörései mellett a keze is nagyon jó, egyáltalán nem véletlen, hogy a statisztikák szerint közel 40 százalékkal dobja a hárompontosokat.

Profi pályafutása során most másodszor vág bele a légióséletbe, ugyanis egy egyéves svájci kalandot leszámítva eddig szülőhazájában pattogtatott, a Spars előtt megfordult az OKK Sloboda Tuzla, a Zrinjski Mostar, a Bosna ASA és a Mladost Mrkonjic Grad csapataiban is, nem egy szezonja volt, amikor 20 pont körüli átlaggal emelkedett ki a mezőnyből. Leigazolásával egy rutinos, válogatott tapasztalattal is rendelkező, ponterős kosarassal erősödött a keret.

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
KoopsNagy AndrásKPSVRKKLaposvárDallas Recent comment authors
Koops
Olvasó

Reméljük jó igazolás lesz számunkra!
Hajrá Pécs!

Milo
Olvasó

Valami nincs rendben Dragannal. Ez egy nagyon jó igazolás, ez nem rá vall. Na mindegy, majd leépíti szezon végére a srácot.
Viccet félretéve eddig mindkét légiósa egészen jó a Pécsnek, persze ha a 8.hely elérése a cél.

Hogyantudom
Olvasó

Eddig egy légiósa van a Pécsnek, legalábbis a klubnál úgy tudják Ivosev magyarként játszik jövőre.

Milo
Olvasó

Hát akkor ezt rosszul tudják? Ha magyar lenne nem Pécsen játszana.

Laposvár
Olvasó

Miért nem számít magyarnak, ha van állampolgársága? Milyen szabályok vannak erre, és minek nem felel meg Ivosev? Az előző csapatainál is légiós volt?

Milo
Olvasó

Röviden annyi a szabály, hogy csak az magyar aki Magyarországon született, vagy 21éves kora előtt legalább 30hónapot játszott Magyarországon és van állampolgársága (kosármagyar ilyen Taiwo, Omenaka, Markovic stb). Az olyanok mint Ivosev, Rakic, Trotter, Govens, Karahodzic mind légiósnak számítanak hiába van magyar állampolgárságuk. Ezt a tömeges honosításkor hozták be ezt a szabályt, amikor főleg a Berény elkezdte felkeresni a magyar felmenőkkel rendelkező délszláv légiósokat de mellette még jó pár csapat is. Így került hazánkba Rakic, Mladenovic, Anthony Oláh, Dukic, Latinovic meg kitudja még hányan.

Dallas
Olvasó

jah valahogy igy emlékszem én is,talán Ivosev volt az aki Szolnokon még Magyarként(ezért is) lett leigazolva,és módosítani kell mielött ,”30-40 “Magyar” jött volna.

KPSVRKK
Olvasó

A 3×3 ban Magyarországot képviselte, akkor magyar volt? Vagy más a szabály az 5-5 ben?
Logikus lenne ha azonos a szbj.

Nagy András
Olvasó

Kemal és Govens is volt válogatottban, de egyébként klub szinten légiósnak számítanak, honosítva vannak, de a szövetség pár éve hozott erre is egy szabályt mikor a csapatok túllőttek a célon.

KPSVRKK
Olvasó

Igaz +

Dallas
Olvasó

értelek én meg minden,nem nagyzolásból írom, de több mint 30 év tapasztalatából,majd 8-10 forduló után mondom valakire : Igggennnn ,belenyúltunk 🙂 Látam én már Galaxis legnagyobb tehetségeit vergödni-belexarni nem egyet ,némelyiknek olyan pedigréje volt itt a BB1-en hogy görgetni kellett az egérrel ,oszt játszani meg nem tudod.akart.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés