Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Bors Miklós rengeteget tanult Flevarakisztól

A szakember elmondta, hogy Tauras Jogéla felvette a Sopronnal a kapcsolatot.:

:

HIRDETÉS

Csonka, mégis érdekes és mozgalmas évadot tudhat maga mögött Bors Miklós, a Sopron KC másodedzője. Az évad elején még Sabáli Balázs, majd Kosztas Flevarakisz munkáját segítette és emellett az U20-as gárdát, valamint a Sportiskola U18-as csapatát vezette. A szakemberrel a sakc.hu készített interjút.

Hogy van, hol van?

– Köszönöm, jól és hazatértem Budapestre. A kapcsolatot ugyanakkor tartom a srácokkal, sőt időnként Kosztasszal is beszélek, érdekli kivel mi a helyzet, ki milyen munkát végez.

Ez valószínűleg szurkolóikat is érdekelné…

– Az erőnléti edzővel, Horváth Szabival összeállítottunk egy fizikálisan szinten tartó programot a magyar mag tagjainak, akikkel online tartjuk a kapcsolatot. Vannak köztük ugyan, akik már hazatértek Sopronból, de csinálják a programot. Emellett ha meg tudják oldani, időnként dobnak is. Edzésnaplót vezetnek a srácok, amelyet a hétvégéken eljuttatnak hozzám, így látom, ki mit végzett. Örömmel tehetem hozzá, hogy a Sopronban “ragadó” litván légiós, Jogi is felvette velünk a kapcsolatot, s ő is edz, dob, kondizik. Ja, és úgy tudom, időnként ő is beszél Kosztasszal.

Ha már a szakvezetőnél tartunk, önnek mit jelentett, adott, hogy egy más közegből, egy idegen kosaras kultúrából érkező edzővel dolgozhatott?

– Úgy mondanám, olyan szakkönyvet olvashattam, amelyhez eddig nem jutottam hozzá. Maximalista, a nap huszonnégy órájában szinte csak a kosárlabda létezik a számára. Ami nekem a leginkább szembetűnő volt, hogy vannak szabályai, alapelvei, amelyekhez ragaszkodik, s ha valaki nem tartja be, kegyetlenül leteremti, ugyanakkor kiválóan megtalálja az egyensúlyt a kontroll és a szabadság között. Ez azt jelenti, hogy bizonyos keretek között, azért támadásban szabad kezet ad a srácoknak. Rengeteget tanultam tőle.

Amellett, hogy a felnőtt csapatnál dolgozott, vezette az U20-as gárdát és a Sportiskolában az U18-as csapatot. A fiatalokkal is tartja a kapcsolatot?

– Így van, hetente háromszor van videós foglalkozás. Náluk most a fizikai képességfejlesztésen van a hangsúly, hosszabb, több hetes programot állítottunk össze nekik, s remélem, utána érezhetően erősebbek, gyorsabbak lesznek és többen zsákolnak majd, mint eddig.

HIRDETÉS

Hogyan látja a jövőt?

– Jó lenne folytatni a munkát stábbal és a magyar maggal, de most még minden bizonytalan. Tudom, a vezetőség mindent megpróbál, de a jelen helyzetben talán a legkevésbé rajta múlik, hogy milyen lehetőségei lesznek a klubnak.

Fotó: Wölfinger Béla/sakc.hu

HIRDETÉS
6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
sobisBezseSKCfanMAFCdrukker Recent comment authors
sobis
Olvasó

Az ellenfél edzői is lesegettek sokszor ha csak az ő időszakát nézzük az SKC a 3. lenne!

SKCfan
Olvasó

Sopronban jó munkát végez Kosztasz mellett. Nem kérdés, Sopronban óriási szükség van egy stabil férfi csapatra, aminek az egyik kulcsa a görög edző maradása lehet. A szurkolók egységes álláspontja ez. Az elmúlt hónapok visszaadták mindenki hitét, hétről hétre megtelt a csarnok és olyan hangulat volt mint jó pár éve. Meg kell érte tenni mindent, hogy ezt ősszel innen folytathassuk…

MAFCdrukker
Olvasó

Én is úgy látom, hogy előreléptetek, 2 éve még playouton szenvedtetek meg velünk, most meg már Falco-verés…
Igaz, rosszul indult a szezon Sopronban, de szerintem ezzel a lendülettel 8 közé jutottatok volna.

MAFCdrukker
Olvasó

Jófej ember Bors Miki, de szakmailag nem ismerem. A ’17/’18-as szezonban nálunk volt másodedző Arsic, majd Garai mellett. A szerb edzőnél a meccsen a szurkolókkal való kommunikáció, és a lecserélt játékos törülközőjének biztosítása volt a feladata😂.

Bezse
Olvasó

Jó fej ? Nekem csak a folyamatos hazudozásai maradtak meg. Egy 10 perces telefonbeszélgetésünk alatt kb 8szor … 2017 május…

MAFCdrukker
Olvasó

Elhiszem neked, én csak néhányszor beszéltem vele bemelegítés alatt a csarnokban. Az mindenesetre látszott, hogy Arsic nem nagyon engedi beleszólni a szakmai dolgokba.

HIRDETÉS


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook