Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Borisov hiába vállalta sokszor komoly fájdalmakkal a játékot, a műtétet nem tudta elkerülni

Djordje Drenovac az első két mérkőzésen ráijesztett a DEAC-ra.

  •   :

:

A Debrecen hivatalos honlapja a centerek és az erőcsatárok után ezúttal a kiscsatárokat értékelte.

Milos Borisov

A rutinos dobógép az előző szezon után bizonyította, hogy megérte meghosszabbítani a szerződését. 17.8 pontjával ezúttal is a csapat elsőszámú pontfelelőse volt (Moody érkezéséig), de a lepattanók megszerzésében is jeleskedett (7.4). Bár a hatékonysága valamelyest romlott az elmúlt évhez képest, támadó oldalon nem érheti szó a ház elejét, hiszen minden ellenfélnek kiemelt figyelmet kellett fordítani a semlegesítésére. Sokat játszott négyes pozícióban, főleg Armwood távozása után, de ott is abszolút megállta a helyét. A 45%-os mezőnymutató és a 36%-os triplázás jónak mondható, főleg úgy, hogy általában a riválisok legjobb védője lihegett a nyakában. A tavalyi 90%-os büntetőzését még tovább sikerült javítania, 54 próbálkozásból 49-szer célzott pontosan.

A játék látványos elemeiben kiemelkedőt nyújtott, ám a védekezése miatt több kritika is érte. Sérüléséig 15 találkozón tudott pályára lépni, de hiába vállalta többször is a játékot komoly fájdalmakkal, végül nem tudta elkerülni a műtétet. Tény, hogy a kiválása után 5-1 volt a csapat mérlege, ugyanakkor ezt nem lehet egyértelműen összefüggésbe hozni egymással. Összességében idén is nagyon pozitív képet mutatott Borisov, nem véletlenül volt a debreceni közönség nagy kedvence.

Harrison 8.3 pontot, 3.2 lepattanót és 1.7 gólpasszt átlagolt a szezonban. Fotó: kosarlabda.deac.hu

Damarcus Harrison

Nagyon hasznos tagja volt Kovács Adrián együttesének, s bár hétszer kezdő volt, elsősorban a klasszikus hatodik szerepe jutott neki. Rendszeresen nagy energiákat hozott a padról, a közel húsz perc alatt hozott 8.3 pontja, 3.2 lepattanója és 1.7 gólpassza pedig egész jónak mondható. Legnagyobb erénye ugyanakkor nem a statisztikákban keresendők, hiszen az amerikainak rendszeresen az ellenfél legjobb játékosának semlegesítése volt a feladata, az irányítótól a négyes posztig gyakorlatilag mindenkit rá lehetett bízni.

Nem „égett” a labdáért, nem volt ellenére, hogy gyakran a támadásokban ő volt a negyedik vagy az ötödik opció. Rendszeres szereplője volt a látványos gyorsindításoknak, jobb napjain igazi 3&D játékos tudott lenni. Negatív oldalon a kiegyensúlyozatlansága említhető, bohókás természetéből adódóan rendkívül hullámzó volt a játéka. A mérkőzések felén kétszámjegyű ponttermést szállított, de több összecsapáson szinte láthatatlan volt. A számai és a mutatott játéka erős közepesnek mondható, de összességében rá sem lehet panasz, nagyszerűen egészítette ki a reflektorfényben lévő társait.

Djordje Drenovac a szezon közben csatlakozott a DEAC-hoz. Fotó: kosarlabda.deac.hu

Djordje Drenovac

Nem volt irigylésre méltó helyzetben a szerb, hiszen a szezon közben kellett csatlakoznia egy kisebb hullámvölgyben lévő csapathoz, ráadásul nem sokkal később a közönségkedvenc Milos Borisov helyettesítése volt a feladata. Az első két mérkőzésén kicsit ránk ijesztett, de aztán igazolta, hogy nem véletlenül fordult már meg a magyar bajnokságnál komolyabb ligákban is. Hét mérkőzés jutott neki, 11.6 pont, 4.9 lepattanó, 1.4 gólpassz és 1.1 szerzett labda voltak az átlagai. Furcsa dobómozdulata miatt többen kételkedtek a hatékonyságában, de az akklimatizálódás után már kifejezetten jól célzott mezőnyből.

Posztján elit védőnek számít, egyénileg és csapat szinten is az egyik legjobb volt a DEAC-ban. Nagyon jó atléta, labdával és anélkül is nagy sebességre volt képes, ráadásul a rugói is rendben voltak, több látványos zsákolást is bemutatott. Nagy szerepe volt benne, hogy a Debreceni Egyetem gárdája a szezon lefújásakor a bajnokság legjobb formában lévő együttese volt.

Kiemelt fotó: kosarlabda.deac.hu

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés