Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Borisov extrája győzelmet ért a Debrecennek

A hazaiak játékosa már a félidőben dupla-duplánál járt.

DEAC - Jászberényi KSE 83-66 (23-24, 26-12, 18-15, 16-15)

Bajnokság, 10. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
V.: Földházi T., Sallai I., Oláh M. (dr. Gincsai J.)

DEAC: Moody 10/3, Harrison 7/3, Borisov 29/12, Bognár 3 Tóth Á. 21. Csere: Manigat 2, Polyák 3, Omenaka 8, Tóth B. -.

JKSE: Nelson 14/3, Miller 12, Mészáros 7/3, Alekszandrov 6/6, Pantelics 6. Csere: Ruják 5/3, Buzás -, Brbaklic 12, Peringer 4.

Remek passzban érkezett a Jászberény Debrecenbe, hiszen az elmúlt fordulóban megszerezte első győzelmét az idei szezonban, ugyanakkor legalább akkora bravúrra volt szüksége most, mint amekkorát véghezvitt Kaposváron.

Tóth Ádám és a Debrecen is bekezdett az első percekben, a magasember hamar 8 pontnál járt, míg a DEAC 12-4-re vezetett. A JKSE Nelson és Miller pontjainak köszönhetően 21-21-re kiegyenlített és bár ezután úgy tűnt, hogy a hazaiak fejezik be jobban az első negyedet, végül Ruják hármasával 24-23-ra módosította az állást a Jászberény.

A második játékrészben Borisov játékára építve 11-2-t futott a DEAC, amivel nyolcpontos fórt alakított ki. Tartották magukat a vendégek, de végül a tízet is átlépte a különbség. Borisov már 18 perc játék után összehozta a dupla-duplát, a nagyszünetben 16 pontnál és 10 lepattanónál tartott (30 VAL). 49-36.

A fordulás után kiegyenlített volt a játék, egyik csapat sem tudott érdemben ellépni a félidőben kialakult különbségről. Ezután megtáltosodott a JKSE és 7 pontra is feljött, de megrázták magukat a hazaiak és tovább növelték az előnyüket a periódus végére. 67-51.

A záró felvonás elején habár át még nem lépte a húszpontos határt a differencia, akörül mozgott, amikor Lo Elhaji Malick időt kért. A kis szünet után a vendégek tudtak váltani, de ez is csak arra volt elég, hogy tizennyolcról tizennégyre jöjjenek fel. Itt már nem változott a játék képe, az összes felzárkózási kísérletet visszaverte a Debrecen és megérdemelten húzta be a találkozót.

Fotó: DEAC Kosárlabda Facebook

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
TTvainoDerrick WashingtonVadkakas Recent comment authors
vaino
Olvasó

Szép volt fiúk, Hajrá DEAC!

Derrick Washington
Olvasó

Armwood h h nem jatszik mostanaban?
Hajra DEAC!

TT
Vendég
TT

Sérült volt (ujjtörés), majd kiújult a sérülése. Most hogy mi van vele jó kérdés… Borisov és Ádám továbbra is remek formában, Moody is hozza, amit kell, de a Manigat-Harrison légiós és a Polyák-Bognár magyar duó már nagyon régóta nem találja a formáját. Hogy jót is mondjak, Omenaka utóbbi hetekben mutatott teljesítménye pozitív meglepetés.
A győzelemhez természetesen gratulálok. Nagy harc lesz lesz a 4-12.hely között, akárcsak tavaly.

Vadkakas
Olvasó

Csak így tovább! Illetve illene lassan idegenben is győzelmeket behúzni!
Hajrá DEAC!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés