Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Bonifert Bendegúz közel a visszatéréshez

A jövőjéről is beszélt a tehetséges kosaras.:

:

Január elején szenvedett keresztszalag szakadást Bonifert Bendegúz, a Zalakerámia ZTE KK akkori játékosa, aki már február óta túl van a műtéten és végéhez közeledik rehabilitációja. Vele beszélgettünk.

Az első kérdés magától értetődő, hogy halad a rehabilitációd, hogy van a lábad?

– Köszönöm szépen, a vártnál jobban. Eredetileg 6-9 hónap kihagyást jósoltak az orvosok, szerencsére most közel hét hónappal a műtét után már egy lépésre vagyok a visszatéréstől. Sokat segített, hogy nagyszerű szakemberrel gyógytornásztam már a műtét előtt is, és azóta is folyamatosan. Már az ötödik hónapban tudtam kosaras edzéseket végezni – még ha limitáltan is -, persze ez akkor még dobálásban és egyenesirányú mozgásokban merült ki. Azóta folyamatosan lépdelek előre, emeljük az intenzitást és töretlen a fejlődés. Augusztus elején kaptam a Honvédtól lehetőséget arra, hogy velük tréningezhessek – ezért nagyon hálás vagyok nekik -, amennyiben nem lassítom a csapat edzését. Szerencsére tudtam mindent csinálni a srácokkal. Nem rég estem túl a hat hónapos kontrollon, Dr. Tállay András azt mondta a lábam már készen áll a kontaktra, és ha 35 éves lennék, valamint holnap rájátszás meccsem lenne, már zöld lámpát kapnék, mivel azonban jelenleg egyik sem igaz rám kivártuk a nyolc hónapot, mely most szeptember végén telik le. Már öt az öt ellen is végeztem edzésmunkát, bizakodó vagyok.

Ha információim nem csalnak, ez volt karriered első nagy kihagyása. Most, hogy már látod a fényt az alagút végén, hogyan tekintesz vissza erre a nehéz időszakra, hogy sikerült lelkileg feldolgozni az első komoly sérülést?

– Igen, jól tudod, valóban ez volt az első komoly kihagyásom, alapból gyorsan regenerálódó típus vagyok. Az elején persze megijedtem, de a profi segítség és a családom, valamint barátnőm támogatása – ő és édesapám is esett már át térdműtéten, tehát jó példát szolgáltattak arra, hogy ebből vissza lehet jönni – nagyon sokat jelentett és segített nekem. Sokszor türelmetlen voltam magammal szemben, folyamatosan többet akartam, futni, kosarazni, most már várom a végső szakaszt és a visszatérést.

Apropó visszatérés, még a ZTE játékosaként sérültél meg, most pedig említetted, hogy a Honvéd adott lehetőséget az edzésre. Vannak már esetleg ajánlataid, mik a tervek a jövőben?

– Valóban, Zalaegerszegen májusban lejárt a szerződésem, melyet nem hosszabbítottunk meg. Már edzéslehetőséget is több csapattól kaptam, Pest miatt választottam a Honvédot, barátnőm is itt él és a gyógytornát is itt végeztem, végzem. Ügynökömmel természetesen folyamatosan dolgozunk azon, hogy eldőljön a sorsom, keressük a legjobb opciót. Nagyon szeretném, ha rendeződne már ez is, nehéz a bizonytalanság és a várakozás, legszívesebben már csak arra koncentrálnék, hogy minél hamarabb újra pályán legyek.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés