Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Bognár Kristóf: Nehéz szezon áll mögöttem

A szegedi játékos örül a további közös munkának Szrecsko Szekuloviccsal.:

:

A bronzérmes Naturtex-SZTE-Szedeákkal hosszabbító Bognár Kristóf nyilatkozott a BB1.hu-nak. Az idény közepén érkezett új csapatához a huszonhetedik életévét töltő játékos, aki a Szeged színeiben 16 alkalommal lépett pályára és átlagban 18 percet tölthetett a parkettán. Csapata pontjait átlagosan 9,3 ponttal gyarapította, emellett 3,8 lepattanót is szerezett találkozónként.

Szezon közben érkezett a csapathoz, milyen gyorsan sikerült beilleszkednie és milyennek látja az elmúlt fél évet?

– Szezon közben érkeztem, igazából úgy esett a választásom Szegedre, hogy volt lehetőségem máshova is menni, de végül a Szedeákhoz jöttem, hiszen már akkor is elől lévő topcsapatnak számított, akik a rájátszásért küzdöttek, illetve akár a négybe jutásnak a lehetősége is megvolt. A választásom előtt körbeérdeklődtem és hallottam, hogy jó hangulat van, megvan az összhang a csapaton belül mind a légiósok, mind a magyar játékosok között és minden, amit mondtak az végül beigazolódott és úgy is lett. Amikor megérkeztem, akkor látszódott, hogy tényleg egy összeszokott társaság, jó volt az összhang és kedvesen fogadtak, amely megkönnyítette a beilleszkedésemet. A beilleszkedés után a bajnokság végére egy bronzérmet sikerült szereznünk a csapattal, ami mindent elmond és tudni kell, hogy a csapat történelmi sikert ért el, hiszen ilyen pozícióba még nem sikerült végezniük a bajnokságban, de szerintem ez nemcsak a klubnak, hanem a játékosoknak is nagy siker és öröm volt. Már az is fontos volt és örömteli, hogy négybe jutottunk, az pedig még nagyobb öröm volt, hogy a végén fel sikerült rakni a pontot az i-re, az éremszerzésünkkel.

Mit gondol Szrecsko Szekulovics hosszabbításáról?

– Örültem neki nagyon. Amikor hosszabbítottak vele, akkor én még nem tudtam, hogy mi lesz velem. Egy négy hónapos szerződést kötött a klub velem még anno, így mikor az lejárt, elkezdődtek a tárgyalások, Szercsko Szekulovics pedig év végén beszélt velem, hogy szeretné folytatni tovább a közös munkát, aminek örültem. A szezon során megadta számomra a lehetőségeket, amelyekkel próbáltam élni. Sikerült jó kapcsolatot kiépítenünk és úgy gondoltam, hogy kifizetődő lehet a további közös munka.

Hogyan értékelné az idei szezonját?

– Az idei szezonom elég nehéz volt, hiszen ilyen még nem volt pályafutásom során, ez alatt azt értem, hogy ilyen hullámzó évem, melyet nem a teljesítményemre, hanem inkább lelki, mentális formámra értem, mivel voltak mélységek és magasságok az idény során. Az idei szezont én más csapatban kezdtem és nem volt betervezve, hogy a szezon felénél csapatot kell majd váltanom, ami a sérülésemből is fakadt – ami benne van a sportban, de nyilván kellemetlen, hiszen senki se akarja, hogy így végződjön egy sérülés után -, de hálistennek itt jön a magaslat. Plusz motiváció volt az új csapat, hogy vissza tudjak térni és újra perceket tudjak tölteni a pályán és visszataláljak a ritmusomhoz. Próbáltam ezzel élni és szerintem sikerült is, aminek örülök.

Mik a céljaik jövőre csapat, illetve egyéni szinten?

– Őszintén erről még nehéz nyilatkoznom, hiszen még nem tudom, hogy hogyan fog teljesen kinézni a csapat, se azt, hogy mik lesznek az erőviszonyok jövőre a bajnokságban, de szeretnénk mindenképpen nyolcba jutni a csapattal, szerintem ez lenne a minimum elvárás, majd onnantól lépésről lépésre haladni előrefelé. Örülnék neki,hogy ha minél több néző előtt tudnánk játszani, mind mi, mind a bajnokság csapatai úgy, hogy nem zavarja meg a szezont semmi sem. Magam szempontjából pedig szeretném, ha egészséges tudnék maradni és egyre inkább azt a színvonalat tudnám hozni, amit az utolsó pár mérkőzésen sikerült nyújtanom a rájátszásban. Szeretnék fejlődni, amiért nyáron tenni is fogok.

Fotó: hunbasket.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
hajrabulls Recent comment authors
hajrabulls
Olvasó

Nagyon örülök annak, hogy Kristóf Szegedre érkezett szezon közben. Le a kalappal a rájátszásban mutatott teljesítménye előtt! Csak így tovább, hajrá Kristóf!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés