Connect with us

Bajnokság

Bodnár Péter: Tárgyi tévedések Okorn nyiltkozatában

A csapatok hozzáállása dicséretes, keresik a lehetőséget a mérkőzések lejátszására.:

:

Nem mindennapi nyilatkozatot tett közzé a Falco KC Szombathely vezetőedzője, Gasper Okorn. A legutóbbi bajnok szlovén edzője a bajnokság átszervezését javasolja, melyről állítása szerint a többi csapattal is egyeztetett. A szombathelyi edző nyilatkozata kapcsán megkérdeztük Bodnár Pétert, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkárát.

Olvasta Gasper Okorn nyilatkozatát?

Természetesen olvastam Okorn edző nyilatkozatát. Kiváló edzőnek tartom, azonban nyilatkozatának tartalmát nyilvánvalóan nem egyeztette a klubvezetéssel, hiszen az olyan tárgyi tévedéseket tartalmaz mind a bajnokság szervezésének előzményeivel, mind a jogszabályi keretrendszerrel kapcsolatban – itt a sportorvosi engedélyek kiadásának kompetenciájára is gondolok -, amivel ma nincs olyan felkészült sportvezető, aki ne lenne tisztában.

Akkor ezt nem tekinti a szombathelyi klub nyilatkozatának?

Mivel Gráczer György ügyvezető úrral hetente 3-4 alkalommal egyeztetek a bajnokság kezdete óta, valószínűleg említette volna, ha a klub részéről a nyilatkozatban szereplő ötletekből bármit megvalósíthatónak tartana. De már csak azért is furcsa lenne a klub álláspontjának tekinteni Okorn mester nyilatkozatát, mivel az MKOSZ kiemelten kezeli a Falco KC-t a BL szereplése miatt. Így segítettük azon mérkőzéseinek kérésükre történő elhalasztását, illetve halasztási kérelmét is, melyet le tudtak volna játszani, de a BL szereplésre készülve ezt nem szerették volna.
Fontos, hogy szombaton a Szeged ellen ők is megkezdik a bajnokságot, és bízom benne, hogy a járattörlés miatti drága alternatív repülőjegyek ellenére sikerül megszervezniük az utazásukat Oroszországba, első idei BL mérkőzésük helyszínére.

Ha már szóba került a nyilatkozat kapcsán a többi csapat, miként állnak meglátása szerint a jelenlegi helyzethez?

A csapatok hozzáállása dicséretes, keresik a lehetőséget a mérkőzések lejátszására. Köszönet jár a rendőrségnek is, akik fantasztikus rugalmasságról tettek tanúbizonyságot az utolsó pillanatban leegyeztetett mérkőzések engedélyezése kapcsán.

Milyen folytatásra számít a hetente érkező újabb fertőzések ismeretében?

A novemberi válogatott szünetben áttekintjük a lehetőségeinket, folyamatosan egyeztetünk a többi beltéri látvány-csapatsportággal, és ennek megfelelően döntünk a folytatásról.

52 hozzászólás

52
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
41 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
35 Comment authors
Colein_vitromakelovenotwar69Chikán SándorKendeffy Botond Recent comment authors
Cole
Vendég
Cole

De jó lenne egyszer megérni, hogy állami és/vagy sportvezető csak akkor lehet valaki, ha ő a legképzettebb, legtehetségesebb, legtapasztaltabb ember az adott szakmában…

in_vitro
Olvasó

Ez egy nyilatkozat volt? Tényleg?
Nap-mint-nap le tud döbbenni az ember különböző hülyeségeken, de most igazán olyan amire alig talál az ember szavakat…
Ez az ember még az MKOSZ-nél dolgozik? Miért? Hisz most ismerte be hogy novemberig még csak véletlenül sem akarja az ujját se megmozdítani, s hogy utána mi lesz azt meg döntsék el a sakkozók, vagy a kézilabdások mert őt ugyan nem érdelki. Ilyenkor minden felelős főnök csak eggyet tehet: fegyelmivel kirugja a dolgozóját!!
De persze fenyegetni azt tud! Reggelente amikor belenéz a tükörbe nem kell hánynia?

makelovenotwar69
Olvasó

Érdekes egy alig egy-két éve Magyarországon élő szlovén edző és a magyar sportszakmai szövetség főtitkárának hozzáállása, stílusa, helyzetkezelése közti különbség.
Az egyik tenni akar, megoldást keres, javaslatot tesz és még a válogatottért is aggódik. A másik pökhendi módon lesöpör gondolatokat, ő maga nem alkot terveket és lenézi az edzőt, szurkolókat, sodródik az árral, még koncepciója sincs.
Lehet gondolkodni, hogy egy ilyen szakmai vezetés mellett lép-e egyáltalán szintet országunkban a sportág szakmai támogatása, kiszolgálása, infrastruktúrájának (pl. közvetítés) színvonala…

Rózsabimbó
Olvasó

Napról napra egyre több és több a fertőzöttek és a halottak száma Magyarországon. Tehát az a megoldás, hogy enyhítsünk a szigorú védekezési szabályokon, vállalva a még több fertőzést és a halottak számának emelkedését?

Godemperor
Olvasó

Te bimbó! Mondd már el, hogy az említett javaslatok közül mi növelné a fertőzések és a halottak számát! Mert én nem találtam olyat, de biztos én vagyok a hülye.

Chikán Sándor
Olvasó

Sajnos Bodnár Úr többet árt mint használ.NEM ODAVALÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kendeffy Botond
Olvasó

1.Okorn nyilatkozata teljesen korrekt és tényeken alapszik.
2.Bodnár egy bohóc, az MKOSZ meg egy gittegylet!
3.Emberek ébresztő míg nem lesz késő!

derryl
Olvasó

Kb 1 hónapja írtam arról az összetákolt,rogyadozó, semmitmondó szabályzatról, amit ezek gránit szilárdságúnak mondtak!

Sokan lehordtak, hogy nincs igazam, holott az egész tátongott a kiskapuktól, dilettáns, 2 bites agyak szüleménye. S láss csodát, az egész borult az első fordulóban, innen a lavina nem áll meg.

Ezek a szerencsétlenek az mkáoszban, nem a megoldáson törik a fejüket, inkább lesöprik az épkézláb javaslatokat is,csak nekik legyen igazuk!
Az ingyen pénz nagy úr!

Az egész tetű bandának el kellene takarodni, most bizonyíthattak volna, értenek ahhoz, amit csinálnak!

A csapatok képviselőinek össze kellene ülni, kidolgozni egy mindenkire kötelező szabályzatot, a bohózat helyett!
Ha nem engedik nekik, lépjenek vissza a bajnokságtól!

SárgaPárna
Olvasó

Péter! 100000% igazad van!
Az MKOSZ honlapja szerint 8 meccs is lesz még októberben, szerda-szombat ritmusban ez kurva jó 🙂 🙂

Gecse J. Márió
Olvasó

Igaza van, nem kell belekontárkodni a szöveccség dógába, nem a semmiért ott ülnek a szakértők és nem a csapatoknál! Teljesen ura a MKOSZ a kialakult helyzetnek! És a csodafegyverüket, a buborékot még be sem vetették!!!

crazybasket
Olvasó

Szégyenteljes ez a válasz kedves mkosz……….

royalka
Olvasó

Ilyen ember hogyan lehet főtitkár? Egy korrekt, normális javaslatra hogyan lehet ilyen stílusban válaszolni? A minimum az lett volna, hogy ” igen, mi is látjuk mekkora a káosz, mindent megteszünk, hogy minél előbb megoldást találjunk”. Ehelyett? Kuss, majd lesz ahogy lesz,messze még az év vége,bőven elég az a kettő meccs, amit fordulóként le lehet játszani. Minden teremsportban vannak most gondok, de ez példa nélküli , ami nálunk megy a kosárban. Nulla elképzelés, nulla kommunikáció. Simán cserélni kéne a komplett elnökséget, sajtósokkal együtt. Sem erről, sem másról én még érdemi infót nem olvastam sem a honlapotokon, sem a face oldalatokon. Okorn… Olvass tovább »

Csabika
Olvasó

Jobban tette volna ha inkább még se szólal.

Csak még jobban bebizonyitották, hogy alkalmatlanok. Saját szabályait képtelenek betartatni, elképzeléseik nincsenek. Majd novemberben… . Addig mire várnak? Hogy a csapatok majd megoldják maguk? Végén még verhetik majd a mellüket, hogy de szuperek voltunk.

hopehely
Olvasó

Kommunista TSZ elnökök vagy falusi párttitkárok stílusában beszélt Bodnár Péter, ami egyébként nem jellemző rá.
Aludhatott volna egyet erre a nagy ijedelemre!
Ilyen összecsapott, megosztó nyilatkozatot egy Főtitkár nem adhat ki a kezéből…

Black Cat86
Olvasó

Lehet csűrni-csavarni a dolgokat,de a tények makacs dolgok Bodnár Úr.A tények pedig a következők:Több,mint fél év állt az önök rendelkezésére kidolgozni terveket a bajnokságot illetően.Okornnak igaza van önöknek csak A tervük van,B,C terv nincs.Amit kidolgoztak az pár nap után megbukott az Alba halasztásának helyt adva.Ezután már teljesen kicsúszott az önök kezéből az irányítás.Ki kell mondani önök megbuktak!Itt az idő lemondani!

Gatei
Olvasó

Ez az egész nyilatkozat mind stílusát, mind tartalmát tekintve hányinger.
Mit képzel ez az ember magáról, mit képzel a szurkolókról?Mindenki hülye csak ők nem?
Tényleg nem érti, hogy a magyar kosárlabda jövője a tét? Ezért kéne, hogy dolgozzon, ezért kapja a fizetését… Ehelyett ilyen kicsinyes, elterelő, kioktató, fenyegető nyilatkozatot tesz. Bravó titkár úr! Szégyen!!!
Persze, menjen így minden tovább a válogatott szünetig. A válogatott hogy fog kiállni? Ne legyen igazam, de óriási szerencse kell majd hozzá, hogy egy épkézláb csapattal ki tudjunk állni ilyen szabályok mellett, és addig még van idő, hogy a helyzet sokkal rosszabb legyen.

vasipasi
Olvasó

Én elismerem amúgy, hogy a szövetség miután az Alba lobbijának engedve viccet csinált saját magából, nincs könnyű helyzetben.
De én a BB1 helyében azért azt is megkérdeztem volna, hogy a kosárlabdát a magyar állam kivette a többi sportból? Mert, hogy sem fociban, sem kéziben, sem jégkorongban nem kell hat hetet várni a sportorvosira, az egészen biztos….
Ezekben a sportágakban éppen az történik, mit Okorn mondott: Negatív, mennek vissza játszani. A többiek meg már addig is játszanak.

Ktopi
Olvasó

Bodnár abba az egyetlen dologba kötött bele , amibe beleköthetett, de semmi előremutatót nem mondott 🙁 ez nagyon vékony . Ráadásul ez is könnyen változtatható lenne, hiszen rengeteg példa mutatja, hogy az országon belül is úgy értelmezi a törvényalkotó , ahogyan neki praktikus. A kosaras együtt van a pályán egy esetleges fertőzött játékossal bruttó 90 percet es azonnal 10 nap kötelező karantén akkor is, ha semmilyen tünetet nem produkál es negatív . A tanár hosszú napokig együtt lehet egy sportcsarnoknál sokkal kisebb teremben egy beteg gyerekkel es nem számít elsődleges kontaktnak! Vagyis a szabályokat simán lehetne lényegesen másképpen , sokkal… Olvass tovább »

Gézuka
Olvasó

Ahogy látom ilyen egy igazi katona… remélem a gazdád büszke rád!

Rózsabimbó
Olvasó

Hajrá Szeged!

Rouge
Olvasó

LEFORDÍTVA: “… Természetesen olvastam Okorn edző nyilatkozatát. Kiváló edzőnek tartom..” – Kezdjünk rutinosan egy kis seggnyalással, abból baj nem lehet. . . “… olyan tárgyi tévedéseket tartalmaz… itt a sportorvosi engedélyek kiadásának kompetenciájára gondolok -, amivel ma nincs olyan felkészült sportvezető, aki ne lenne tisztában…” – Finoman lehülyézem Okornt, én sokkal okosabb vagyok szerintem…. meg a nejem szerint is… . . “… Mivel Gráczer György ügyvezető úrral hetente 3-4 alkalommal egyeztetek..” Az utóbbi két hónapban kétszer beszéltünk telefonon, és egyszer küldtem neki egy e-mailt a szülinapjára. Mèg egy tortát is belinkeltem, a kisfiam szedte le a netről, tiszta számítógépzseni a… Olvass tovább »

Rekettyés
Olvasó

Egészen pontosan erre a nyilatkozatra számítottam. Nem csalódtam. Az MKOSZ mindent tud és úgy van jól, ahogy ők mondják. Az Okorn meg természetesen egy segg hülye fogalmatlan szerintük, aki ráadásul hazudik és össze-vissza beszél. Te édes istenem…ez mennyire tipikus hozzáállás manapság felsőbb helyeken/politikában Magyarországon. Szardobálás az összefogás helyett. Hányinger. Bravó.

Csabika
Olvasó

Próbáljanak egyeztetni az euroliga szervezői el, hogy ők hogy érik el, hogy az ott játszó kosárlabda csapatok pályára tudnak lépni. Nyugaton dolgozó orvosok tudom, hogy hülyék, hogy negatív teszteket követően pályára engedik lépni a korábban megfertőződött játékosokat!

Szomorú, hogy az MKOSZ vezetői kárba tett kézzel nézik a kialakult káoszt.

Az viszont örvendetes hogy vannak csapatok akik hiányos kerettel is vállalják hogy lejátszák a meccsüket, nem próbálnak trükközni mint egyesek.

Pbask
Olvasó

Mivel Gráczer György ügyvezető úrral hetente 3-4 alkalommal egyeztetek a bajnokság kezdete óta, valószínűleg említette volna, ha a klub részéről a nyilatkozatban szereplő ötletekből bármit megvalósíthatónak tartana.
<—– De a hivatalos honlapunk lehozta előbb azt a nyilatkozatot,biztos Gyuri bácsi nem tud róla,Okorn meg fullra megtanult magyarul 😀 Ezzel is csak próbálják szegényt befenyíteni.
Minél többször elolvasom,annál jobban rájövök,mekkora karaktergyilkosságot próbálnak elintézni ebben a közleményben.Undorító.

Hmafino1
Olvasó

Kiváncsi lennék a többi csapat véleményére is. Mert ahogy most van az biztos hogy nem jó. Az meg kimeríti a röhej tárgyàt, hogy ez a fasz a többi teremsportágtól várja a megoldást.

Pbask
Olvasó

Én amúgy tökös lettem volna a BB1 helyében,és tisztelt Bodnár urat megkérdeztem volna arról is,mi lett abból,amit nagy sebtében beharangozott az M4en is? Mert mindenki lemond mindent,akkor is ha kijött karanténból,pedig nem 5 betegük van,és ki tudnának állni, ha Körmend is ki tud. Vagy mi történt ezzel a nagydumával hirtelen?
Speciel ez engem érdekelne.

Bezse
Olvasó

Novemberi válogatott szünetben fognak gondolkodni? Hova ez a nagy sietség?

Pbask
Olvasó

Gondolom karácsonyi ajándéknak szánják azt hogy az első forduló arra majd talán teljesen lemegy. 🙂

Godemperor
Olvasó

Ekkora egyetértés talán még egy cikk alatt sem volt.
Bodnár, ez mit jelent a számodra?

Pbask
Olvasó

Megvédte apucit,a semmire való gittegyletét,és megy nyugodtan alukálni.
Leszarja,amig havonta jó sok 0 jön a számlájára.
Ezek nem a szurkolók,kosarasok érdekeit képviselték sohasem,ha nem a saját zsebükét.Emlékezz Mindigora hány kosarasunk felemelte hangját,érdekelte őket?

Beniben
Olvasó

Ti vagytok egy nagy tévedés! Mondjatok le a pitsába!

Nagy Többség
Vendég
Nagy Többség

Fordítok:kB 3 hét és ismét záróra!

Hmafino1
Olvasó

Na elmész te a P.. ba Bodnár!!

Zsarkov
Olvasó

Mire vártok Bodnár???? Még annyit se nyögtél, hogy “dolgozunk a lehetséges megoldásokon”…, vagy valami hasonló…, jaaa, mert nem dolgoztok, csak tátott szájjal ültök…, nehogy bármiért is felelősséget kelljen vállalni!?

Pbask
Olvasó

Nem csalódtam bennetek. Hozzátok,amit a Fidesz,csak épp kicsiben.
Van itt minden híúság,rejtett zsarolás,mi szemnek sájnak ingere. Jó buli volt a Mindigo is,szurkolókkal kibasztok,ti meg szépen vissza osztottátok magatok között x százalékát gondolom. Seggnyalók.
Alkalmatlanok vagytok,és ilyenkor könnyű egyszerre reagálni,de akkor nem voltatok ilyen gyorsak,mikor Alba elinditotta dominót és hülyét csinált a gittegyletből. Miért is tennétek,fejétől bűzlik a hal.
Ennyi.

Mi soha nem vetemednénk arra..

Hmafino1
Olvasó

Nagyon egyetértek…

Pbask
Olvasó

Egyszerűen nem értem,hogy miért szarnak ennyire bele az egészbe,ha valaki végre felemeli a hangját,akkor pedig kuss a neved,majdnem olyan kicsinyes,amit a SZFE-sekkel csináltak a mindenkori hatalom.

Lightbringer
Olvasó

Hát nem lehet… lássuk be. Elmentünk a plafonig, meccsek elhalasztva, ez minden amit ebben a helyzetben tehetünk, minden más kivitelezhetetlen. Ennél többet egyszerűen nem lehet tenni. Majd talán novemberben átbeszéljük újra, vagy nem. Meg egyébként is, ott a nagyszerű mindigo. Vissza lehet nézni a tavalyi meccseket, vagy nem.

MAFCdrukker
Olvasó

+1
Erről a nyilatkozatról a Gálvölgyi-paródiák interjúi jutottak eszembe, jól megfogalmaztad a lényeget, stilizáltad.

MAFCdrukker
Olvasó

Ezt úgy mondja, mintha ők még soha nem tévedtek volna. Bár így lenne! Engem, sőt talán mondhatom, hogy minket sokkal jobban érdekel, hogy mi az MKOSZ hivatalos válasza a felvetésre. Mert ha annyival elintézik, hogy tárgyi tévedéseket tartalmaz a nyilatkozat, és majd a válogatott szünetben a többi látvány-csapatsportág képviselőivel egyeztetnek a folytatásról, akkor bizony véleményem szerint az év egyik legrosszabb magyar sportszövetségi döntését látjuk. Végülis megvan a logikája, nehogy már más mondja meg, mit kéne csinálniuk (ha már ők nem tudják). Csak úgy reméltem, hogy most felülemelkednek ezen a kicsinyességen. De úgy tűnik, nem jött össze…

SárgaPárna
Olvasó

Tehát ha jól olvasok a sorok között az MKOSZ beszáll, vagy szponzort irányít hozzánk, aki fedezi a Bl utazás költségeit, Bodnár pedig ezzel a mondattal megüzente, hogy fogjuk be a pofánkat?

“Fontos, hogy szombaton a Szeged ellen ők is megkezdik a bajnokságot, és bízom benne, hogy a járattörlés miatti drága alternatív repülőjegyek ellenére sikerül megszervezniük az utazásukat Oroszországba, első idei BL mérkőzésük helyszínére.”

Lightbringer
Olvasó

Ezt olvasva nekem is az ugrott be, hogy mintha valaki fenyegetőzne.

Godemperor
Olvasó

Jaja, ez egyértelműen befenyítés jellegű. Szimpatikus nagyon ez a -ide mindenki illesszen be azt amit gondol- figura.

Artois
Olvasó

Nesze semmi, fogd meg jol.

Prophet
Olvasó

Ugyan ezt mondtam magamban miután a végére értem.

Falcobb
Olvasó

Hát ettől a nyilatkozattól nem lett szimpatikusabb. 😀

KPSVRKK
Olvasó

Gáspár, Gáspár, hát itt élsz Magyarországon!
A karaktergyilkosság kifejezéssel találkoztál-e már?
Vigyázz, ha egyszer beindul a gépezet…

Tomi
Olvasó

Na megszólalt a legnagyobb ingyenélő is, csak semmit nem mondott 🤣 Egész évben kussol, de ha valaki akár csak egy kicsit rossz fényben tünteti fel, akkor 5 perc múlva nyilatkozik. Ritka unszimpatikus egy figura, az egója a szombathelyi csarnokban sem férne be. Arany bogaram türelmes, majd a kézilabdások vagy a sakkozók biztos kitalálnak valamit 🤣

pecs007
Olvasó

Na már majdnem kikapcsoltam a gépet és lefeküdtem. Mennyivel jobb lett volna!
Tehát ha jól értem a válogatott szünetig egy-két meccsel fordulóként folytatódik a bajnokság? Előre szólok, hogy ez azért nem fog működni, mert az a négy csapat, aki tud, aki hajlandó pályára lépni, azok szerda-szombat ritmusban kb. két hét múlva körbeérnek…

vasipasi
Olvasó

Okorn ötlete lesöpörve, nyilván arról, hogy ki, mikor, hogy lépjen pályára úgyis az Alba dönt…
Viccet félretéve, erre lehetett számítani, az MKOSZ nem fog visszalépni a saját “ötletétől”, de talán arra mégis jó volt ez a szombathelyi nyilatkozat, hogy az MKOSZ is rájön arra, az, hogy karba tett kézzel várják a csodát, az kurva kevés lesz, és egyre többen fognak lázadni ellenne.
Hátha az agyát is előveszi valaki végre!

Pbask
Olvasó

Reakcióból ítélve sok jót ne remélj. Mindigo se érdekelte őket. Elvannak,mint a befőtt azt csókolom.

Rouge
Olvasó

“… tárgyi tévedéseket tartalmaz…
a jogszabályi keretrendszerrel kapcsolatban – itt a sportorvosi engedélyek kiadásának kompetenciájára is gondolok -, amivel ma nincs olyan felkészült sportvezető, aki ne lenne tisztában…”

Mr. Okorn nyilatkozata igazából egy ponton volt támadható, ez a sportorvosi engedélyek kiadása,
és Bodnár úr pedig rutinosan be is támadta…

Ez várható volt.

(Ahelyett hogy érdemben reagálna Mr Okorn felvetéseire és felvázolna valami reális forgatókönyvet a bajnokság lebonyolítására,
mert ez most már egyértelműen látszik,
hogy a jelenlegi bizonytalan helyzet tarthatatlan.

A legrosszabb valóság is jobb, mint a bizonytalanság.)

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés