Connect with us
Hirdetés

MKOSZ

Bodnár Péter: A sportolók egészségét, és gazdasági szempontokat is figyelembe vettünk

A főtitkár megvilágította a döntés hátterét.:

:

Az MKOSZ a koronavírus-járvány veszélye miatt – korosztályra való tekintet nélkül − minden versenyrendszerét előbb felfüggesztette, majd két nappal később leállította.

Ezt alapvetően a csapatok kezdeményezték – tekintettel arra, hogy – a járványhelyzet súlyosbodása miatt – már a hétvégi fordulókat sem lehetett lebonyolítani, a klubok nagy többsége lemondta részvételt a mérkőzéseken. Nem láttunk arra esélyt, hogy a következő néhány hétben radikális változás történhet pozitív irányban, így – gazdasági szempontokat egyaránt figyelembe véve, de főként a portolók, sportszakemberek védelme érdekében – fenntarthatatlannak ítéltük meg a bajnokságokat

– nyolatkozta az utanpotlasport.hu-nak az MKOSZ főtitkára, Bodnár Péter.

A sportvezető beszélt az utánpótlás bajnokságokról is.

Ezt nem lehet külön értelmezni: a felnőtteket, minket is ugyanúgy megvisel a járvány. Senki nem gondolta, hogy valaha ilyen szituációba kerülünk. Abból a szempontból szerencsések vagyunk, hogy háborúmentes időszakba születtünk Magyarországra. Ennek ellenére a jelenlegi időszak – ahogyan azt Angela Merkel német kancellár is jellemezte – világháborúhoz hasonlítható – fegyelmezettséget, az emberi érdekek alárendelését követeli a közösség érdekeivel szemben

– nyilatkozta.

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Rougeelfogult vagyokChikán SándorRedbidGodemperor Recent comment authors
elfogult vagyok
Olvasó

Azt gondolom, hogy már mindenki belátta, hogy a bajnokság lezárása volt a legkisseb rossz! Szerintem lassan el kéne kezdeni a gondolkodást azon, hogy a következő szezont kik, és hogy fogják tudni elkezdeni! Sajnos biztosra lehet venni, hogy szinte minden csapat (“kis csapatok” különösen) komoly támogatói, TAHO, pénzektől esnek el! Az idei játékosokat is el “kellet engedni” tiszteségesen! Bevétel NINCS! Az Önkormányzatok “tuti” kiesnek! A szövetség kész-e, vagy tud-e segíteni a jövő évi indulásoknál! A légiósok “pénze” sem lesz kevesebb! Már most el kell kezdeni a jövő szezon versenykiírásának kialakítását, tervezését (pénzügyi feltételek, média bevételek, nevezési díjjak stb), ha azt akarjuk,… Olvass tovább »

Rouge
Olvasó

1. “…. Már most el kell kezdeni a jövő szezon versenykiírásának kialakítását, tervezését (pénzügyi feltételek, média bevételek, nevezési díjjak stb)…” Most van az, amikor még semmit sem lehet tervezni, nem lehet tudni, hogy meddig tart a járvány és mekkora lesz a gazdasági visszaesés: éves szinten egy, öt vagy nyolc-tíz százalék. Egy nagyobb visszaesés nagyon durván fogja érinteni az élsportot. 2. “… A légiósok “pénze” sem lesz kevesebb!..” Mindenkinek kevesebb pénze lesz, a légiósok is kevesebbért fognak jönni. A kérdés az, hogy mennyi pénz lesz a “rendszerben”… A szponzori pénzek lenullázódnak, ahogy az önkormányzati és várhatóan az állami források (tao) is.… Olvass tovább »

elfogult vagyok
Olvasó

Így érzem én is! Gondolkozni talán ezért kéne a csapatok véleményével, elképzelésével számolva.
Valószínű, de nem szeretném a “kukát”!

ldd
Olvasó

Max. egyetértek veled Rouge …

Godemperor
Olvasó

Azért én ennyire pesszimista nem vagyok. A hírek szerint Kínában is kezd beindulni az élet. Az anyagi vonatkozásokkal kapcsolatban viszont valószínűleg igazad van.
De hogy őszinte legyek, most az a legkisebb gondja szinte mindenkinek, hogy hogyan alakul a sportélet ezután.

Chikán Sándor
Olvasó

Egyértelmü a bajnokság bezárása, ami jó döntés volt.Ami aljasság a bajnok kihirdetése a jelenlegi állás szerint az elmaradt.Jól kikerülte erre a választ BOGNÁR Ha a szolnok állt volna első helyen biztos nem igy döntenek!!!!Sopront is megfosztani a cimtől gazemberség.Sajnos ilyen emberekből áll az MKOSZ.Kedves SZalai , vajon igy vezeti ön Szolnokot???Direkt nem nevezem önöket ÚR-nak mert messze vannak ettől a fogalomtól!!!!!!

ldd
Olvasó

Ha nem haragszol…
BODNÁR-ra gondoltál?

Ez egy ilyen év…
Kétségtelen van akinek élete egyetlen bajnoki aranya veszett…
De lehet ebből tanulni is!
Tanulj tinó, ökör lesz belőled! Ezért kell a sport mellett a tanulást is “erőltetni”…

ldd
Olvasó

Véleményem szerint, a magyar kosárlabda “kimagaslóan jól” reagálta le a dolgokat…

kezdődött, hogy a Sopron “időben megállt” a Scio előtt, vállalva az akkor még akár komoly következményeket is … na ez már tényleg történelem …

A női mezőny szerencsésen “le Kupa Döntőzött” …

A fiúk – reméljük – időben leálltak … (talán ide illik, hogy nem kell vagánykodni, “ki a fasza gyerek”, ki meri később elrántani a kormányt …)
akkor, a Falconak volt helyén az “esze” és ki merte mondani, eddig és ne tovább!

Lehet, hogy százak, ezrek köszönhetik a még ma a tünetmentes létüket …

Godemperor
Olvasó

A véleményeddel egyetértek, pláne így utólag. Bevallom én sem gondoltam, hogy ilyen nagy lesz a gáz. A magyar kosárlabda tényleg jól reagálta le, viszont az MKOSZ nagyon nem. Mindkét érintett fordulóban gyakorlatilag a csapatokra bízták a döntést, ahogy a bajnokság végkimenetelét is. Kérdem én, nem az lenne a dolguk, hogy kemény helyzetekben azonnal egyértelmű döntést hozzanak? Persze azt egyikük sem merte volna felvállalni, aztán közben a szurkolók meg találgattak, meg egymást basztatták. Ettől a Bodnártól mondjuk alapból kiütést kapok. Ezek persze most huszadrangú kérdések, sok ember bajba kerülhet az elkövetkező hónapokban. Mindenki tartsa be a meghozott intézkedéseket, akkor remélhetőleg minél… Olvass tovább »

Redbid
Olvasó

Hiába aki gondolkodik az könnyen rájöhet a gondok igazi forrására, és akkor talán az “izmozás” (ami csak reakció volt egy feltett kérdésre!!!) is más megvilágításba kerül(het)ne!
Rajtad kívül sajna itt is keveseknek sikerült megérteni, de persze akik mindenáron mutogatni akarnak azok fognak is!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés