Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Bízom benne, hogy ahogy bővül majd a keret, úgy leszünk egyre jobbak”

Kosztasz Flevarakisz első dolga az volt,. hogy lefektette az alapelveket a Sopronnál.:

:

Egy hete vette át – újból a meglehetősen nehéz helyzetben lévő – Sopron KC csapatánál a szakmai munka irányítását az együttest az előző évadban a rájátszásba vezető görög edző, Kosztasz Flevarakisz. Újabb soproni edzői időszaka első hetéről, tehát gyakorlatilag a régi-új csapatával kapcsolatos első benyomásokról beszélgetett vele a sakc.hu.

Mennyire kísérte figyelemmel a szezon elején a csapat szereplését?

– Bár “fizikailag” nem dolgoztam, azért nem tétlenkedtem, folyamatosan figyeltem több bajnokság, így a magyar történéseit is, azon belül pedig természetesen kiemelt figyelmet szenteltem a korábbi – és most már újra jelenlegi csapatomnak.

Most is, ahogy nagyjából két éve, egy nehéz helyzetben lévő SKC-t vett át. Nagyon hasonló a két szituáció?

– Abban nagyon, hogy sem két éve nem állt, sem pedig most nem áll jól a csapat. A jelenlegi szituáció szerintem azért nehezebb, mert a szezon elején sajnos több olyan hazai mérkőzést is elveszített a társaság, amelyek az esélyek alapján elvileg nyerhetőek lettek volna, s amelyeket az előző években itthon azért többnyire “behúztunk”. Ezeket a vereségeket valahogy idegenben kell majd megpróbálni visszahoznunk.

Hogy látja, mi volt az eddigi gyengébb szereplés oka?

– Úgy láttam, hogy a sok sérülés, betegség miatt azokra a játékosokra, akik egészségesek maradtak, nagyon nagy teher hárult, és szerintem emiatt egy idő után elfáradtak, ráadásul ahogy jöttek a vereségek, nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is.

Mi volt az első dolga azok után, hogy újra átvette a csapatot?

– Először is lefektettünk néhány szabályt, alapelvet, majd egyénileg is beszélgettem a játékosokkal arról, mit várok tőlük.

Milyenek az első személyes benyomásai a régi, mégis nyári távozása óta óta alaposan átalakuló, tehát a számára azért bizonyos mértékig elég új csapatról?

– Ha nem is feltétlenül személyesen, de ismertem minden játékost, légióst, még akkor is, ha az előző évad csapatának külföldi játékosai közül csak Milos maradt. A srácok keményen, jól dolgoznak, s emellett a legfontosabb, hogy akik egészségesek, ők maradjanak is, akik pedig sérültek, vagy betegek – mint amilyen a napokban centerünk, a szerencsére már meggyógyuló E. J. volt, – mielőbb meggyógyuljanak, felépüljenek. Szerencsére már Milos is napról napra többet bír!

Mit vár a közeljövőben a csapattól?

– Mint már említettem, elsősorban egészséget! Dolgoznak keményen a játékosok, motiváltak az edzéseken. A bajnokság nagyon kiegyensúlyozott, de bízom benne, hogy ahogy egyre inkább kiegészül és bővül majd a keret, úgy leszünk egyre jobbak és hatékonyabbak.

Fotó: sakc.hu/ Wölfinger Béla

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés