Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A rájátszásra éles lesz a Falco

A Falco bedobója szerint elkezdett összeállni a csapatuk, előbbre lépne a harmadik helynél.:

:

A vártnál talán kicsit nehezebben, de legyőzte a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatát a bajnokság 26. fordulójában (75-67). Fontos győzelem volt ez a vasiak számára, ezzel sikerült fellépniük a tabella harmadik helyére.

– Nagyjából ilyen mérkőzésre számítottam, mint amilyen lett a Szeged elleni – mondta Bíró Olivér, a Falco bedobója a BB1.hu-nak, – Mindenféle nagyképűség nélkül mondom, de számunkra ez egy kötelező győzelem volt hazai pályán. Álmosan, lassan játszottunk, nem tudtunk igazán elszakadni a Szegedtől. A meccs végén még jobban vissza is jöttek, de a lényeg, hogy sikerült nyernünk. A fontos, hogy megvan az újabb két pont, és feljebb léptünk a tabellán a harmadik helyre. Remélem, hogy most már ezt meg tudjuk tartani.

A Körmend elleni hazai fiaskó után érthető módon nem volt jó a hangulat Szombathelyen, ám azóta a csapat háromból-hármat nyert és jó esélye van arra, hogy ez négyből-négy legyen, hiszen a záró fordulóban az utolsó helyezett TF-fel találkozik.

– Azt mindenki tudja, hogy Szombathelyen egy Körmend elleni vereség olyan, mintha a bajnokságot veszítetted volna el – folytatta a játékos. – Jó lett volna a szurkolóinknak örömet okozni, de azzal is tisztában voltunk, hogy ez csak egy meccs volt az alapszakaszból. Igyekeztünk ezt a hibát kijavítani. Leültünk átbeszélni a dolgainkat, hogy mi az amin változtatni kellene. Az volt a terv, hogy megpróbáljuk mind a négy hátralévő meccsünket megnyerni. Eddig háromból-háromnál tartunk, legközelebb a TF-et is megpróbáljuk legyőzni. Akkor teljesítenénk a kitűzött a célt, és a harmadik hely meglenne az alapszakasz végére. Ez egy jó pozíció lenne a középszakasz előtt. Úgy érzem, hogy sikerült átlépnünk a saját árnyékunkat. Az új játékosok is egyre jobban beépülnek a csapatba. A kialakult helyzet szerintem normális is volt, hiszen az alap helyzet az, hogy augusztustól együtt készül egy csapat. Mi pedig januártól kezdtük el összerakni ezeket a darabkákat az új játékosokkal. Jó úton vagyok, meccsről-meccsre ez szerintem meg is fog mutatkozni. Azt várom, hogy a rájátszás során leszünk a legélesebbek, amikor az a legfontosabb.

Vajon beérné-e Bíró Olivér egy esetleges harmadik helyezéssel a bajnokság végén is?

– Nem szeretünk ennyire előremenni, és ezekről a dolgokról beszélni, de én saját magam bízom abban, hogy a harmadik helynél a szezon végén előrébb is végezhetünk – zárta szavait a Falco bedobója.

Fotó: hunbasket.hu

23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
ZvezdanazolDr. Oiddonnarumma2lee14 Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

Ha Olivérnek igaza lesz, akkor lesz esélyünk bármire.
Ha marad ez a játék, akkor max. 1 fordulót megyünk…

nyolcmegnyolc
Olvasó

Más lesz ez az év, mint a többi. Különösen, ha a Deac lesz az 5. A nyugati csapatok a középszakaszt általában megússzák minimális utazásokkal. Szombathelyről Körmend, Egerszeg, Fehérvár. Jön hozzá egy hosszabb túra, Szolnok vagy Kecskemét. Idén viszont… Szolnok, Berény, Debrecen. Lehet utazgatni. A Berény szerintem taktikázik. A negyedik helyről akar indulni és ott az Olajjal találkozni. Ez jó, mert kevés az utazás és sok a sérült. A nehezítést az okozza, hogy első helyről kezd-e az Olaj. Most nem úgy tűnik. Az MTE most nagyon jó. Kérdés, hogy kitart-e a PO végéig, vagy nekik ott jön egy hullámvölgy. Falco. Nálam… Olvass tovább »

pbask
Vendég
pbask

jól látod kolléga

Lightbringer
Olvasó

Na már megint a kamu hazai pálya, az első háromból pont a Falco az aki nem 100%-os otthon. Beragadt a lemez.

pbask
Vendég
pbask

ja nem is a hazai pályával értek egyet .xD

Leklibajsza
Olvasó

Azt tessék már kielemezni, hogy miért nem kapunk idegenben is hazai pályát!
Előre is köszönöm!

2lee14
Olvasó

Hazai pálya….. Lejárt lemez.

Dr. Oid
Olvasó

Szerinted az autópályán plusz 1-2 óra számít is valamit?? 🙂
Ha emiatt nem tud teljesíteni egy csapat, akkor ne is akarjon semmit. Főleg úgy, hogy már vagy előző nap, vagy jóval a meccs előtt érkeznek meg a csapatok és általában egy szálláson kajálnak és pihennek a meccs előtt.
Legalábbis a komolyabb csapatoknál így működik…

nyolcmegnyolc
Olvasó

Azért egy Szombathely-Egerszeg út és egy Szombathely-Debrecen út között nem 1-2 óra a különbség. Az M0-on simán végigmehetsz 1-2 óra alatt is.
Olvass Falco Fórumot. Hányszor méltatlankodnak a Falco szurkolók, az adott napi utazás miatt.

donnarumma
Olvasó

Tisztelt!? tizenhat(segítettem,szívesen) Az elemzés része a Te dolgod- simán lehet,hogy igazad lesz. A hazai pálya részével viszont nem értek egyet. Évtizedig az Alba, majd az Olaj volt a szövetség csapata ezt rajtatok kívül minden sportbarát tudta,tudja… Az idei szezonban, Pécsen, zegen és körmenden is nyertunk volna egy sima semleges fújás mellett… Nézd meg nyugodtan a szorosabb hazai meccseiteken a ti és az Mte fault és a bunti arányaitokat…persze itt jon a “lattad a meccset?akkor nem irnal ilyen hulyeseget” duma… Hazai pályán az élcsapatok közül messze ellenünk fújták a legtöbb faultot és büntetőt is ellenünk dobták a legtöbbet. Ez statisztika, amit… Olvass tovább »

nyolcmegnyolc
Olvasó

Nem a Falcoval foglalkoztam, hanem az első négy helyezettel. A hazai pálya nem abból jön ki, hogy ki dob több büntit. Egy szoros meccsen egy-két ítélet is sokat eldönthet. a lényeg, hogy jó oldalra menjen. A nagyon erős Falco keret, akkor normálisan csinál 100%-ot otthon és 50%-ot idegenben. (jó esetben). Az ok pedig akkor biztos a szurkolókban rejlik. Ne nevettess. Az Olaj akkor miért verte agyon a kupa döntőn ezer sebből vérezve a Falcot? KB 3x annyi szurkolójuk volt. Azért mert nem fújták meg a hazait.

Lightbringer
Olvasó

Nem tűnik fel, hogy a te “logikád” ott bukik meg, hogy nem vagyunk 100%-osok otthon? Persze csak magyarázd tovább, hogy Szalay Falco szurkoló.

nyolcmegnyolc
Olvasó

A hazai pálya megfújása meg a 100% nem ugyan az. Ha nem vagy 100%-os akkor nincs hazai pálya?
Akkor, ha 100%-os vagy van?
Ti nem vagytok, mert az MTE felmosta veletek az Arénát. (17-0-ról)

donnarumma
Olvasó

Az mte veletek mosta fel nem olyan rég a palyat,ha jól emlékszem..persze idegenben nem tudta,mert nálatok óriási hazai pályát kaptatok..ha mi azt a fújást megkapjuk

Lightbringer
Olvasó

Akkor bökd már ki végre mi az a konkrét hazai pálya ami az otthon 100%-os Szolnokon vagy Körmenden nincs, ellenben az otthon már egszer veszített Falco viszont megkapja a Szalaytól?
Beszélsz a semmibe a konkrétumokat mellőzve, komolytalan az egész.

donnarumma
Olvasó

Persze..a hazai pálya abból jön ki hogy Te mit mondasz..értem én..xd
Nincs is miről beszélni…
Szövetség csapata

Zvezda
Olvasó

Egyetértek. De azt nem értem, hogy a Berény hogy fog az Olajjal játszani, ha negyedik helyeről kezdi a PO-t.
Mert az Olaj szerintem nem az első helyről fogja. Valószínű nem is az 5-dikről.
A többi OK.

Dbrcn
Olvasó

Leginkább a Falco szimpatikus nekem a top 4-ből! Remélem találkozunk a felsőházban, hajrá DEAC!

falco2008
Vendég
falco2008

Úgy legyen! 🙂

nazol
Olvasó

De nem azért mert szeret benneteket, hanem mert ti vagytok a leggyengébbek! 😀

2lee14
Olvasó

Huh most nagyot mondtál.

pbask
Vendég
pbask

mission imposibble körmend bivaly szolnokot nem hozzuk be Körmend-Szolnok-Falco lesz a playoffra gyerekek de még pozitiv vagyok,lehet csúszunk

falco2008
Vendég
falco2008

Rendkívül szimpatikus játékos! 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés