Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Benke, Révész és Halmai is Pakson folytatja

Krasovec, Eilingsfeld és Kovács Ákos pedig marad.:

:

Az Atomerőmű SE Kosárlabda szakosztálya hétfőn tartott sajtótájékoztatót a gesztenyés úton, ahol Gulyás Róbert szakosztályelnök elnézést kért a szurkolóktól, amiért a múlt hét szerdai sajtótájékoztató elmaradt, de az egyik újonnan érkező játékos előző klubja nemtetszését fejezte ki a bejelentéssel kapcsolatban.

A szakosztályelnök ezt követően értékelte a 2023/24-es szezont, majd bejelentette, hogy Eilingsfeld Jánossal és Kovács Ákossal is sikerült megegyezni, így mindkét magyar játékos piros-kék mezben folytatja a pályafutását. Pajor Dávid, Sövegjártó Ábel, Radics Gerzson és Gulyás Milán biztosan távozik a klubtól. Sebastjan Krasovec marad az ASE vezetőedzője, a stábtagoknál viszont lesznek változások, ezeket később jelentik majd be.

A magyar mag további építéséhez három hazai játékost is sikerült megszerezniük: Benke Szilárdot, Révész Ádámot és Halmai Dánielt.

HIRDETÉS
56 hozzászólás

56
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
23 Comment threads
33 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
35 Comment authors
Mogyi19Jonkrapulaksz simonArtoisRoy Recent comment authors
Mogyi19
Olvasó

ajánlom figyelmetekbe az új epizódot, melyben Ádival beszélgettem egy nagyon jót ????
youtube-on os megtalálható 😉

Jon
Olvasó

Kíváncsi leszek erre a Paksra. Nem rossz ez a magyar mag, de szerintem a légiósok kiválasztása fog dönteni. Ha az jól sikerül, akkor alaphangon top 4-ért is harcolhatnak, ha nem, akkor Benkének nagy szüksége lesz a “vezér” motivációjára, hogy ne playout (vagy még csúnyább) legyen a vége.

ldd
Olvasó

A TAO átka…

Milivoj
Olvasó

Pénzéhe$ pro$tituált

KHG
Olvasó

A csapat gerince úgy gondolom, hogy ezzel össze állt. Ha információim nem csalnak, Benke, illetve Révész is két szezonra írtak alá. Bízom Krasovecben, hogy szervezett, elképzelésekben gazdag, kreatív játékot fogunk látni, illetve a minőségi légiós kiválasztás is kulcsfontosságú lesz, hogy ne essünk ugyan abba a hibába, mint az előző szezonban. Egyenlőre úgy gondolom, hogy jó az irány! Hajrá ASE!

heraklith
Olvasó

Benke nekem hosszú idők óta a legnagyobb csalódás itthon. Ahogy Kaposvárról indult és amekkorát a Zetében fejlődött, azt gondoltam, hogy mostanra már simán egy spanyol vagy francia első osztályban lesz.
Nem gondoltam volna, hogy neki is a pénz meg a kényelem lesz csak a fontos.
Hanga óta várunk egy olyan játékosra, akinek a töke is a helyén van. Benke sem az lett…

Leyla
Olvasó

Azt mondogatjàk havi 6milla üti a zsebét,szerintem ennyit tuti nem ér,de ha megadtàk neki az màs

heraklith
Olvasó

Kis szerencsével annak a feléből lehet jobb legióst találni.

Roy
Olvasó

Igen én is ezt hallottam. Már a bajnoki döntő előtt mondogatták hogy aláírt Paksra havi 6.000.000-ért. Mielőtt kiment Franciaországba az egyik kedvenc játékosom volt. De ebben a szezonba látszott rajta hogy ez egy szükségállapot nem akart Szombathelyre igazolni csak hát nem volt más. Most a Paks kifizeti azt a pénzt amiért egy percig sem kellet gondolkodnia. Tavaly szinte a bajnokság kezdetéig kivárt hátha jön egy “zsíros” szerződés most nem kellet neki a külföld sem pikk-pakk aláírt a Pakshoz. Kívánom neki hogy találja meg a számításait és érezze jól magát. Neki a többi úgy sem számít ezt lenyilatkozta már itt Szombathelyen.… Olvass tovább »

Rouge
Olvasó

“… Hanga óta várunk egy olyan játékosra, akinek a töke is a helyén van…”

Úgy vannak vele ezek a játékosok,
hogy legalább a tŐke az a helyén van..

heraklith
Olvasó

Hanga, Gulyás vagy Dávid Kornél sem emelkedett ki olyan nagyon a magyar mezőny legjobbjai közül, mégis megcsinálták.
Értem én, hogy ha az ember mindent ennek rendel alá még akkor sincs rá garancia, hogy megállja a helyét komolyabb bajnokságokban is, meg szerencse is kell hozzá, de ha csak annyit dolgozol, mint a többiek, akkor hiába vagy tehetséges, nem fogsz előrelépni.
A mama húslevese meg a sok millió van a mérleg egyik oldalán, rengeteg munka meg a másikon.
Tanohdezen is már most látszik, hogy nem lesz belőle igazán komoly játékos, de pl. Csutit is simán ide lehet sorolni.

zterulez
Olvasó

Ha az ASE tényleg kifizet neki 6 havi millát, akkor hülye lenne nem elfogadni. Ha ez igaz, akkor masszívan túlfizetett, ha “csak” annyit kap, mint Vojvoda előző szerződése az Albánál, szerintem akkor is túlfizetett, de minden játékos annyit ér, amennyit hajlandóak kifizetni neki. Legyen sérülésmentes szezonja és dobjon sok pontot, legyen egy hosszú karrierje és keressen temérdek pénzt,annyit, amennyit az unokái se bírnak majd elkölteni. Én ezt kívánom neki.

heraklith
Olvasó

Voja már 2017-ben havi 7 milliót keresett.

Artois
Olvasó

Tegyuk hozza, az a Voja fenyevekkel megelozte ezt a Benket…

zterulez
Olvasó

És ezt miből számolta ki? Matematikus ön vagy miből?
https://index.hu/sport/2022/09/08/botrany-az-eb-rajt-elott-14-millioval-tartozik-ugynokenek-a-kosarvalogatott-kulcsembere/
A 2020-as szerződése havi 4 volt.

heraklith
Olvasó

A havi 4-et 12 hónapra számolták 2020-ra. Nem kell hozzá matematikusnak lenni, hogy ez a szezonra vetetítve fajlagosan magasabb összeg lesz.
A cikkben egyébként egy feltételezésen (10%) alapuló jutalékból számolnak és nincs bennük szó a prémimuokról.
2017-ben (a csúcsán) meg (közel) 7 milliót keresett eszerint:
https://www.nemzetisport.hu/egyeb-csapat/2017/10/fizetes-durva-osszegeket-keresnek-a-csapatsportokban-itthon

zterulez
Olvasó

A 2020-2023-as szerződésénél a havi 4-et más helyen is lehozták. Én Vojánál nem sokallom, akkor se sokalltam, de a dupláját sem sokallottam volna. Akkoriban Euroliga szinten tudott (volna) játszani. A másik, hogy az újságcikkek mellett is vannak olyan belső emberek (vagy azok hozzátartozói), akik kipletykálnak mindenfélét, sőt ide is írogatnak álneveken.

heraklith
Olvasó

Én sem sajnálom senkitől. Voja, akkor teljesen más szint volt, mint most Benke, viszont azóta elszálltak az árak.
Én csak azt sajnálom, hogy egyikük sem elég tökös ahhoz, hogy külföldön is helytálljon.

Kendeffy Botond
Olvasó

Mellékes kérdés, de mégis. Radics és Sövegjártó hova mennek?

Anthony
Olvasó

Sövegjártó visszatért elvileg a Falcoba, tavaly 2 évre írt alá, csak kölcsön lett adva Paksra.

Misi
Olvasó

Jók ezek az igazolások, de én még mindig úgy érzem, az igazi zenét majd a légiósok fogják játszani. 4 jó légiós viszi messzire a csapatot. Már kettő is jó alap, ld. Szeged… Most nagyon felbolydult a magyar piac, de szerintem a fiatal szabály megszűnése mindenhol inkább vastag légiós perceket fog adni, és erre jól lehet őket majd akvirálni. MTE!

GennaroDeTommaso
Olvasó

Stábtagoknál ki várható?

Apostille
Olvasó

Fodor Á.

Barro
Olvasó

Vándorcigány….ezt írtam a szombathelyieknek is amikor innen elment…mivel Nyerges engedte megműttetni magát idény közben ezért szóban elkötelezett hozzánk…aztán hárba szúrta Nyergest a G nap után…amint kap nagyobb pénzt onnan is lekoccol magasabb szint szili. egyre jobban hasonlít a vén vándorcigányra, már nem csak a kopaszsága.

PécsiVesztes
Olvasó

A magyarszki bajnokságban ez nem rossz mag, sőt. Ha Dzsonszit elkerülik a sérülések, és ha most sikerült 4 erős légióst hozni….. ja, hogy sok a ha…? Mindenestre eddig jól néz ki.

Olaj 96'
Olvasó

Magasabb szint Szilárd… BL induló csapatból, alsóházi csapatba????

piros710321
Olvasó

Azt hittem Benke szíve már sárga lett és imádja a szuper légkört Szombathelyen.

Kosaras
Olvasó

Neki mindegy.

egyszegedi
Olvasó

Hú, azért a ló túloldalára se essünk már át a jóslatokkal… Két idősebb játékos szerződést hosszabbított (Eilingsfeld ráadásul sérülékeny, a 36 éves Kovács pedig már nem igazán tényező az A csoportban), jött két kiegészítő játékos (Halmai elképesztően nagy teret kapott Kaposváron, a lehetőséggel valóban élni tudott, de ne felejtsük el: kiestek; Révésznek mindig szurkolok, de könnyen lehet, hogy lesznek sajnos meccsek, amikor pályára sem fog kerülni), illetve jött Benke. Utóbbi a tényező. Ide azért extra légiósok kellenek még, hogy kompetens csapat legyen ebből.

WestChampi
Olvasó

Á lé álé, Benke Szili álé… 🙂 Legjobbakat Szili és sikeres évet kívánok, vezesd döntőig a csapatodat! Annál tovább azért ne.. 😀

Paks jövőre hírek szerint közel milliárdos költségvetéssel fog rendelkezni, de eddig is magas büdzsével dolgoztak. Remélem jövőre nem lesz lefutott ezáltal semmi, és egy izgalmas szezon fog ránk várni.

Expert
Olvasó

Csak én nem értem azt, hogy Pakson csilliárdos költségvetés van és közben egy szem Benkét tudtak eddig behúzni, miközben Szombathelyen 4-5 válogatott szintű, Fehérváron pedig 2-3 válogatott szintű magyar van vagy van esetleg más is itt aki ezt szintén nem érti?
Persze nem akarom vitatni, hogy a Falco, Alba lemaradt a Pakstól a kötlségvetést tekintve, csak kérdezem.

milanka487
Olvasó

Még simán levadászhatnak, ott van pl Somogyi, ahhoz képest mennyi helyre bedobták a nevét eleg nagy a csend.

YoWassupFam
Olvasó

Ennek a kérdésnek a megválaszolásához nem kell különösebben expertnek lenni. Nemzetközi + Szhelyen a normális körülmények.

Rouge
Olvasó

A pénz nem dob kosarat de igazolni azért igazol…

zterulez
Olvasó

Talán hosszú idő után újra nem lesz előre lefutott a magyar bajnokság. Bár ahhoz a 6x-os magyar bajnoknak is lesz egy-két szava. Most úgy tűnik, hogy Pakson van mire magabiztosan építkezni. A frissen leadott 2023-as éves beszámolójukat nézegetve, előzetesen egy kicsit vadabb számokra gondoltam velük kapcsolatban. Van pénzük, de közel sem végtelen (mint amit néhányan tudni vélnek) és messze elmaradnak költségvetésben a 3 óriástól.

Franco
Olvasó

Ez esetben Benke leigazolása nagy bravúr…:-)

Én azt hallottam, hogy a 24/25-ös szezonra bőven jut annyi, mint az eddig a legnagyobb költségvetéssel dolgozó klubnak. De lehet Neked van igazad.

zterulez
Olvasó

A nemrég leadott beszámolók 2 csapatot leszámítva a 2023.12.31.-i állapotot mutatják be. A 24/25-ös szezon költségvetését én mezei szurkolóként nem látom előre. Azt sem látom, hogy van-e esetleg egy olyan cég és/vagy egyesületi és/vagy alapítványi háló a klubot működtető gazdasági társaság mellett, ahol “bújhatnak meg” még pénzek.

fanaticfantastic
Olvasó

Jól néz ki eddig a Paks. Ugyanezt a saját csapatomra nem tudom elmondani. Mi lesz? Elképedve látom az igazolásainkat eddig. Mondjuk minden évben az utolsók közt tisztul a kép az új összeállításunkról. Bízom Vidinben!

moldi56
Olvasó

A héten nálunk is lesz bejelentés…

milanka487
Olvasó

Gondolom Jovanovic…

Apostille
Olvasó

Azzal egészíthető még ki a cikk, hogy a háttérben (és csendben) a Paks (is) jelenleg tárgyal még egy magyar játékossal (a menedzserével, mert ugye azt mindannyian tudjuk, hogy a “bér-, és rezsi költségek” meghatározásánál nem a játékos ül személyesen a zöldasztalnál), aki azonban – némi költői túlzással – drágább mint az eddig Paksra igazolt játékosok együttese (pontosabban a menedzsere/menedzsmentje jól felveri az árat, meg hát ugye a realitások)…a másik “gond” pedig hogy június vége, július eleje előtt a lejárt szerződésű válogatott játékosok nagy valószínűséggel nem is fogják elkötelezni magukat egy magyar csapathoz.

Franco
Olvasó

És ki az a magyar játékos?
Somogyi vagy Filipovity?

Apostille
Olvasó

Nem hiszem, hogy Filipovity ekkora pénzért kelletné magát, de az Ő igazolása hamar lekerült a terítékről…és nem a fizikai képessége okán. Amúgy akiket írtál, azok közül egyik sem…az ajánlattétel – pénz nem számít alapon – megvolt, egyelőre ilyen stádiumú az ügy.

Franco
Olvasó

Ja, annak örülök, hogy nem Márkó: azért neki vannak problémák fejben.
Viszont akkor nem maradt más, csak jelenlegi légiós.
Én nem hoznék több magyart, inkább legyen 4 ütős légiós – de nyilván még egy magyar válogatott igazolása esetén se lennék csalódott.

Madison
Olvasó

Hanga?

krapulaksz simon
Olvasó

Doncsics Lukács.

Franco
Olvasó

Mondjuk ha drágább mint Benke, Révész és Halmai együtt, akkor inkább légióst kellene hozni, mer havi 20-25 ezer dollárért már elég komolyat lehet hozni.

MindigNO
Olvasó

Magasabb szint $zilárd
Viszont indul a szakadék a bajnokságban.
Ahol van pénz: Falco, Alba, Deac, Paks, Olaj, ill a többi csapat.

milanka487
Olvasó

Nálunk egyenlőre nem látszik…

YoWassupFam
Olvasó

“ Nálunk egyenlőre nem látszik…” Azért van nálunk a legjobban kereső (ott az igazi Gyuri pénze) edző illetve azért van egy felső polcos légiósunk ennyire elején az ubiszezonnak. Lehet papíron jól nézz ki a Paks DE Halmaitól mèg egyik csapat se fogja összecsinálni magát, Ákos és Jani már nem tudják hozni azt az Impactot amit megszoktunk tőlük régen sőt Ákos már egy jó ideje nem Janit meg várjuk ki hány meccsen lesz 100%os sőt egyáltalán nevezve. Maradt egy Szili és Ádi. Aztán meg várjuk ki… lehet top2 az ASE budgetje de ez eddig nem tűnik olcsónak. Nehogy elfogyjon a zseton… Olvass tovább »

Kosaras
Olvasó

Ebből eddig 3 csapat igazolt jól.

p.borisz
Olvasó

Csak bejött,hogy Benke Paks…Sok sikert neki,csak ne ellenünk. 😉

Pojaca
Olvasó

Nagyon nagyot húzott a Paks! Jövőre top4, Gulyás Robi kezd rendet rakni.

gondnok
Olvasó

Inkább a pénz kezdhet rendet rakni..

heraklith
Olvasó

10 éve folyamatosan top4-ben kellene lenniük. Gulyásnak nagyon nem megy ez….

milanka487
Olvasó

Bár már a nevek szinte hetek óta borítékolhatóak voltak, így hivatalosan bejelentve nagyot húzott velük a Paks! Nagyon várom már a Szolnok-Paks mérkőzéseket, nagy meccsekre van kilátás, és a meg a csapatösszetétel is hasonló: Krjajski- Kovács Á. (Alapjáraton Ákos jobb de 36 éves, és már ő sem fog fiatalodni, nagyon egy kaliber a kettő) Pallai-Halmai (ket tehetséges fiatal) Lukács-Benke (ez is virtuálisan jó párharc lehet) Ádi- Peringer (Ádi okosabb, Peringer magasabb, aztán majd meglátjuk mi lesz ebből) Egyedül talán Eilingsfeld-re nincsen comp-unk de ugye ő meg sajnos sérülékeny, de kívonom hogy nyomja végig a szezont!! Akár ebben az Ase-Olaj párharcban… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés