Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Benke Krisztián mindig mindent megtesz a csapat sikeréért

Testvérével rendszeresen beszél, kivesézi a meccseket.:

:

Egy kiváló kezdő ötös aranyat ér, ezzel mindenki tisztában van, meccseket talán lehet is vele nyerni, de bajnokságot aligha. Épp ezért hatalmas szükség van az olyan játékosokra is, akik a padról beszállva meg tudják változtatni a játékot, lendületet, plusz energiát tudnak hozni: az NKA Pécs csapatában ilyen most Benke Krisztián – írja a klub honlapja.

Magabiztosan veszi az akadályokat az NKA Pécs a Piros csoportban, 13 győzelemmel és 1 vereséggel a tabella élén állnak.

Kiváló teljesítménnyel rukkolt elő a szezon eddig eltelt szakaszában Benke Krisztián is, aki a legutóbbi bajnokin, a Cegléd ellen csapata legeredményesebb pontszerzője volt (19 pont), de a PVSK-Veoliával szembeni rangadón is rengeteget tett a győzelemért – és még sorolhatnánk a jó meccseit. Annak ellenére meghatározó játékos, nagyon fontos láncszem, hogy változott a szerepe az előző idényhez képest: immár rendszerint nem a kezdőben kap helyet, hanem a padról beszállva kell segítenie.

– Amikor a nyáron megtudtam, hogy kik érkeznek hozzánk, gondolok itt Kovács Péterre, Kerpel-Fronius Gáspárra és Meleg Gergőre, tisztában voltam vele, hogy változni fog a csapatban betöltött szerepem – fogalmazott Benke. – Azóta valóban nem kezdőként számítanak rám, de ezzel nincs semmi problémám: azt a feladatot kell most megoldanom, hogy a padról beszállva változtassak a játék menetén, ritmusán, ha erre szükség van. Több pozícióban is bevethető vagyok, oda tesznek, ahol éppen kellek, ami persze nem egyszerű dolog, de igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy eredményesek legyünk: ha arra van szükség, pontokat szerzek, keményen védekezek, vagy éppen asszisztokkal hozom helyzetbe a társaimat. Egyszerű ez számomra, ha a csapat nyer, én is nyerek!

Az edzői szerint Benke nagyon alázatosan dolgozik, amit kérnek tőle, megcsinálja, nincsenek kifogások, mellébeszélések.

Egyrészt nagyon fontos megjegyezni ezzel kapcsolatban, hogy azt csinálhatom, abból élhetek, amit szeretek, a kosárlabda volt a gyerekkori hobbim, épp ezért nagyon meg tudom becsülni ezt a helyzetet! Amit kérnek tőlem, azt tényleg megcsinálom. Ilyen vagyok, ilyennek neveltek, és tisztában vagyok azzal is, hogy csak így lehet fejlődni. Ha pedig nem sikerül valami, akkor változtatni kell, hogy legközelebb összejöjjön

– mondta a játékos.

S ha már szóba került a neveltetés és a család: nem csak a korábbiakban, most is rengeteg segítséget kap a szeretteitől. Bátyja, a 27 éves válogatott bedobó, Benke Szilárd jelenleg az egyik európai topbajnokságban, a francia élvonalban a BCM Gravelines-Dunkerque együttesében szerepel, míg nővére, Sára az A-csoportos ELTE-BEAC csapatát erősíti – szóval van kitől tanácsot kapnia.

– A testvéreimmel természetesen rendszeresen beszélünk, kivesézzük a meccseket. Ők elsősorban szakmai szemmel nézik a teljesítményemet. Szilárd mindig magasabb szinten játszott, mint én, és mindig abban szeretne segíteni, mit hogyan kell csinálnom azért, hogy az A csoportban, a legjobbak között játszhassak. Próbál olyan tanácsokkal ellátni, amelyeknek köszönhetően ez megvalósulhat. Nagyon sokat tanultam tőlük az utóbbi években, nagy hatással voltak a gondolkodásmódomra, a pályán kívüli életemre, a regenerációmra. A táplálkozásomon is volt mit változtatnom, ebben pedig a párom, Tóth Fanni segített sokat – rá a mentális kérdésekben számíthatok nagyon, hiszen nagyon jól ismer. És persze ott vannak még a barátok, mint Scherer Bálint, akiknek az észrevételei, tanácsai szintén aranyat érhetnek.

S hogy miként vélekedik Benke Krisztiánról az NKA Pécs vezetőedzője, Ivica Mavrenski?

Évek óta az Akadémiánk játékosa, egy nagyon fontos láncszem, aki remekül érti a kosárlabdát. Mindig elfogadja a szerepét, azt teszi, amit kérünk tőle, és amire éppen a csapatnak szüksége van. Bármilyen poszton kerül a pályára, a maximumra törekszik. Nagyra értékelem a mentalitását, mindig győzni akar, és mindent megtesz annak érdekében, hogy ez összejöjjön: keményen védekezik, ha kell, vetődik a labdákért. Ilyen játékosra minden csapatnak szüksége van, sőt, az a jó, ha több is van belőlük, szerencsére nálunk ez a helyzet

– mondta Ivica Mavrenski.

Nagyon jól összeállt a csapatunk, de azért még mindenben javulhatunk. A lényeg az, hogy a playoffban legyünk rendben, alig várom már, hogy ott tartsunk

– tette hozzá Benke Krisztián.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MiloMilivojHubie Brown Recent comment authors
Milivoj
Olvasó

$zili, $ári és Kri$z

Hubie Brown
Olvasó

Hány éves?

Milo
Olvasó

Idén lesz 24. Nem valószínű, hogy valaha is akár hasznos kiegészítője lesz bármelyik első osztályú csapatnak.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés