Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Bencze várja a csodát

Berényi azt gondolta, hogy hazai pályán senki nem tudja legyőzni őket úgy, hogy 80 pontnál kevesebbet dob.:

:

Tegnap újabb fordulót rendeztek a középszakasz felső-, közép- és alsóházában. Helyszínen lévő kollégáink, illetve a hunbasket.hu segítségével ismét összeszedtük az edzői nyilatkozatokat:

Szolnoki Olaj KK – Egis Körmend 88-84 (19-20, 31-23, 18-15, 20-26)

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Gratulálok a fiúknak. Nagyon fontos győzelem ez a számunkra. Az első dolog, amire koncentráltunk, hogy több energiával menjünk fel a pályára, mint a Körmend és lassítani, kontrollálni tudjuk a játékot. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ebben az időpontban is ennyien itt voltak és a mélyponton átlendítettek bennünket.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Sok eladott labdánk volt, kihagyott dobásunk és sajnos megengedtük a Szolnoknak, hogy kontrollálja a mérkőzést.


Pécsi VSK-Veolia – JP Auto-Jászberényi KSE 77-56 (23-9, 18-14, 22-17, 14-16)

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Nehéz erről a mérkőzésről beszélni, mert meghatározó hiányzója volt a Jászberénynek. Pont az a játékos, aki miatt később teljesen más meccset kell majd játszanunk a rájátszásban. A mai este pozitívuma, hogy komolyan vettük a mérkőzést, amit megbeszéltünk, azt meg tudtuk valósítani a pályán. Amit ma gyorsindításokból műveltünk az valami nagyon extra, 35 pontot dobtunk így.

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: Ma jobb volt a Pécs. Harmincöt pontot kaptunk gyorsindításból, ami nekünk a legnagyobb baj volt. Nem játszottunk jól, több meghatározó játékosunk is hiányzott, sajnos ez így van a Magyar Kupa óta. Bármis is történt, ennyire energia nélkül és ilyen sok hibával nem szabadott volna játszanunk.


DEAC – KTE-Duna Aszfalt 72-77 (21-23, 22-19, 17-19, 12-16)

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Kemény meccs volt, ami a Kecskemét stílusának jobban kedvezett. Azt gondoltam, hogy hazai pályán senki nem fog tudni legyőzni bennünket úgy, hogy 80 pontnál kevesebbet dob, de a botrányos dobószázalékunknak köszönhetően ezúttal ez is megdőlt. Jól felkészültünk védekezésben a vendégekből, de kosárra játsszák ezt a játékot.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Boldog vagyok, hiszen ebben a bajnokságban minden idegenbeli siker nagy szó. A győzelmünk kulcsa, hogy mindössze négy labdát adtunk el. Védekezésben gyakran váltottunk, nem hagytuk, hogy a debreceniek elkapják a fonalat. Lehetett volna egylabdás meccs is, de a végjátékban higgadtabbak voltunk vendéglátóinknál. Köszönöm a szurkolóinknak, akik elutaztak ideáig, hogy bíztatták a csapatot.


Sopron KC – Zalakerámia ZTE KK 70-66 (17-22, 23-13, 15-16, 15-15)

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Veresége ellenére gratulálok a ZTE-nek és edző kollégámnak, jó védekezésükkel alaposan megnehezítették a dolgunkat. Lassú kezdés után, a második félidőben azzal tudtunk ellépni, hogy feljavult védekezésünk révén labdákat és könnyű kosarakat szereztünk. A második félidőben volt zsinórban tizenkét olyan támadásunk, amelyet nem tudtunk kosárral befejezni, egyénieskedtünk és idegesekké váltak a srácok, de a végjátékból mi jöttünk ki jobban. Supola Zolin érződött, hogy nem tud olyan intenzitással mozogni, ahogy itt szükséges lenne, a sérüléséből felépülő Dénes Gabi pedig “belenyúlt” a labdába. Reméljük, a folytatásban ez a balszerencse sorozat elkerül minket és meg tudjuk nyerni a következő hazai meccseinket.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Gratulálok a Sopronnak, megérdemelten nyert és kívánom, hogy jusson be a play off-ba. Ez a meccs a védekezésről szólt, látszott, hogy jól ismeri egymást és jól fel is készült a másik játékából mindkét csapat. Hetven ponton tartottuk saját pályáján a Sopront, ami dicséretes, de úgy nem lehet idegenben mérkőzést nyerni, hogy egy csapatból csak két kulcsember játszik igazán jól. Ezzel a vereséggel gyakorlatilag elszálltak esélyeink a nyolc közé jutásra, de ebben a bajnokságban már történtek csodák. Próbáljuk a hátrelévő meccseinket megnyerni és várjuk a csodát…


Serco-TF-BP – Alba Fehérvár 70-65 (15-19, 15-18, 16-12, 24-16)

Ales Pipan, a Serco-TF-BP vezetőedzője: Az első félidőben sok hibát vétettünk és rosszul lepattanóztunk. A szünet után több energiát vittünk a játékunkba, jól szedtük a védőlepattanókat és jobban védtük az Alba dobóit is. Gratulálok a játékosaimnak, de ne felejtsük el, hogy a legfontosabb mérkőzéseink még csak ezután jönnek.

Jesus Ramirez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Megérdemelten nyert a TF, gratulálok a játékosoknak és a stábnak. Hiába szedtünk sok lepattanót, nem tudtunk élni a második esélyekkel. Clarkot az első félidőben jól védtük, akkor csak három pontot szerzett, a másodikban viszont tizenhetet. A TF több kosarat szerzett a támadóidő végén vagy a dudaszó pillanatában, ez megrogyasztott bennünket. A hátralévő két mérkőzésen jobban kell teljesítenünk.

fotó: Zsu

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
zterulezTomika2Zeg19Gugyerás OlivérMrB1G Recent comment authors
Zeg19
Olvasó

Bt!Várja a csodát az a baj hogy csak várja és nem tud már érte semmit tenni!

Tomika2
Vendég
Tomika2

Azért inkább a városnak kellett volna tennie.

zterulez
Olvasó

Érdekes, hogy vannak felhasználónevek, amelyek csak azóta aktív hozzászólók, amióta rosszabbul megy a csapatnak.

Zeg19
Olvasó

Ìgy van mert ami itt megy az már tarthatatlan és nem a ZTE-hez méltó ezt nem lehet szónélkül hagyni!
Csak a családtagok meg a fizetett emberek jó ez!

Cibona5
Olvasó

Egyszer szeretném végre azt olvasni, hogy “Zollner mester” azt nyilatkozza, hogy gratulálok az ellenfélnek, ma jobbak voltak.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Szerintem ha kikaptak volna Forray nem veszi fel a telefont…

MrB1G
Vendég
MrB1G

Debreceni játékosok 9. helyre pályáznak.
Az edző az csak van ???

Gugyerás Olivér
Olvasó

Akárkinek ln sem veszem fel a telefont…(csak zárójelben jegyyzem meg: legutóbb a Paks elleni győztes meccs után nem vette fel)

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés