Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Bencze Tamás szerint még sok gondjuk van a védekezéssel

Jó csapat körvonalazódik Zalaegerszegen.:

:

A Zalakerámia ZTE KK is lejátszotta első edzőmérkőzését. A Sopron KC csapatát látták vendégül és magabiztos, 93-63-as győzelmet arattak.

-A második félidőben sok olyan dolgot láttam, ami tetszett, az elsőben viszont elég sok olyat, ami nem. A labdás védekezésünk például ezek közé tartozott, sok gondunk akadt vele. Sokat cseréltünk, ami a nagyobb rotánciónknak is volt köszönhető, hisz a Sopron még foghíjasan érkezett, csak 3 légióssal, így a 30 pontos különbség, – bár hízelgő- nem lényeges ez esetben. Aminek örülök, hogy amikor ritmust tudtunk fogni, mind védekezésben, mind pedig támadásban mutattunk szép dolgokat, különösen a második félidőben. Hasznos volt a felkészülés ezen szakaszában ez a mérkőzés, hisz mi még keressük azt a rotációt, amivel bajnoki meccseken is jó ritmust tudunk produkálni. Hat edzőmeccsünk van erre, ami elég lesz. Örömmel tölt el, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni, s valamennyi játékos hozzá tudott tenni a győzelemhez – mondta a klub honlapjának Bencze Tamás a kék-fehérek edzője, majd kitért a légiósokra is.

ztekosar.hu

– Többen is jól játszottak, örülök, hogy Dirk Williams tranzíciós játéka a jó védekezés után máris látható volt, persze tud ő majd kiosztás-dobásokat is értékesíteni, csak ma ezek még nem mentek be. Tíz nap még nem sok idő, amióta a légiósokkal készülünk, ma az első félidőben a külső dobások gyatrán mentek. Van hova javulnunk, védekezésben különösen, viszont az már most látszik, hogy ez egy kollektívebb csapat lesz majd a tavalyinál. Nem véletlenül választottuk úgy a légiósokat, hogy ilyenek legyenek, de egyúttal legyenek egyéni megoldásaik is, ha arra van szükség.

Edzésen is megköveteljük a sokpasszos játékot, ha van jobb lehetőségben csapattárs, akkor ő kapja a játékszert. Persze ez egy építési folyamat, tudnia kell annak is, aki adja a labdát, hogy ugyanazon támadás során lehet, hogy vissza fogja azt kapni. Djuric például nagyon önzetlen játékos, jók a belépései, hasznos játékosunk lesz, edzéseken is jól látszik.

Ubillának még szoknia kell a centereinket, hosszabb folyamat lesz, amíg kiismeri, ki hova lép, ebből most még voltak problémák, de sok edzéssel ez rendben lesz. Johnson nem játszott látványosan, de voltak jó periódusai, és olykor nehezen megállítható. Voltak gólpasszai is, de ő is lesz még jobb. Fiataljaink hasonló korosztály ellen bizonyítottak, jól mozogtak, motiváltak voltak .  Nem lesz fix kezdőnk idén, részben a magyar-játékos szabály miatt, másrészt mert szerencsére vagyunk most annyian, hogy tudunk majd variálni. Ellenfélfüggő lesz majd, mikor kik futnak ki kezdőként – tette hozzá.

Az edzőmeccs nem volt zártkapus, sok néző volt rá kíváncsi.

Nagyon örülök annak, hogy ennyien voltak kíváncsian ránk, jó volt a hangulat is. Hallottam, hogy várják már az első edzőmeccset, de ilyen magas látogatottságra nem is számítottam. Azon leszünk, hogy a nézőszám még több legyen a szezon során, a fiúk is ki vannak éhezve a hangulatos meccsekre

– üzent végül a szurkolóknak Bencze.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés