Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Bencze: Szerintem a mentalitásunk jó volt, nagy energiával játszottunk egész meccsen

Forray azt emelte ki, hogy Egerszegen is bizonyították, az övék egy igazi csapat.:

:

Tegnap este a KTE-Duna Aszfalt 91-87-re nyert Zalaegerszegen a középházi középszakasz második fordulójában, így látta a mérkőzést a két vezetőedző:

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Szerintem a mentalitásunk jó volt, nagy energiával játszottunk egész meccsen. Nem nagyon volt üresjárat, akik a padról beszálltak, ma ők is jócskán tettek hozzá, még ha hibáztak is nyilván, de hát mindenki hibázik. Negyven percig tart a meccs, elég volt egy-két hiba, egy-két eladott labda a végjátékban, ami igazából megpecsételte a sorsunkat, utána már csak futottunk az eredmény után. Bár a labdákat nem a külső körülmények adják el, de azért érdemes lenne még beszélni az utolsó szituációról, hogy sportszerűtlen fault volt-e vagy sem, szerintem nem kérdés, ha visszanézzük. Más kérdés, hogy fújnak-e ilyet sportszerűtlennek, vagy nem. Más kérdés, hogy fújnak-e mindig ilyet sportszerűtlennek, vagy nem. Viszont a meccs folyamán többször, különösen a második félidőben két-három alkalommal volt olyan szituáció, amikor ezt ugyanúgy vissza lehetett volna nézni. Az elmaradt, nekem ebben van hiányérzetem, hogy ez a része nem volt egyforma. De mondom, nem a külső körülményekre kell fognunk, azokon nem tudunk változtatni. Amiken tudunk, azokkal kell foglalkoznunk, és még ennél is koncentráltabban kell játszanunk, mert ez sem ért győzelmet ma, még akkor is, ha tényleg a közönség is akarta. Köszönöm nekik, hogy nem igazán vagyunk jó passzban, és annak ellenére is viszonylag szép számmal itt voltak, szurkoltak nekünk. Sajnálom, hogy nem tudtunk együtt örülni, bízom benne, hogy ezt a mentalitást, hozzáállást, küzdést megtartjuk, és a következő meccset meg fogjuk nyerni.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Mi egy igazi csapat vagyunk, ezt ma is bizonyítottuk, hiszen többször is tízpontos hátrányból kellett felállnunk. Nem kapkodtunk, nem pánikoltunk. A mérkőzés elején egyszerűen nem találtunk be kintről, pedig jól ment a labda, jól játszottunk, jó helyzeteink voltak, de a teljesen üres dobások is kimaradtak. A ZTE jól dobott, jól játszott, a fiataljai jól szálltak be, motivált volt az egész csapat. Ennek ellenére végig ott voltunk pariban, egál körül. Azt tudni kell, hogy nekünk ebben a szezonban ez a huszadik ilyen egálos mérkőzésünk, rutinosabbak voltunk. A kritikus pillanatokban betaláltunk kintről, ugyanazokból a helyzetekből, amikből korábban nem. Illetve a végjátékban a büntetőknél szintén a helyén volt a szívünk és az eszünk. Azért elkövettünk mindent, hogy szoros legyen a mérkőzés, de ez nem von le semmit a ZTE érdemeiből, mert két-három extra triplával mindig ott volt az utolsó másodpercekig a sansz előttük, hogy tudjanak nyerni. Ez azért tanulópénz. Örülök, hogy nyertünk, büszke vagyok a játékosaimra, ebben a szezonban idegenben nagyon nehéz nyerni. Innentől már a Sopronnal foglalkozunk. Ennek a győzelemnek akkor van igazán nagy értéke, ha hazai pályán is meg tudjuk ismételni. Sok sikert kívánok a ZTE-nek, gratulálok a szurkolóiknak, hiszen nehéz helyzetben vannak, de mégis kitartanak a csapat mellett, sportszerűen szurkoltak.

fotó: Zsu

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
CsapajevTomika2GaligoredmillerSzotyola Recent comment authors
Galigo
Olvasó

Ilyen a sport. Ha ugyanez a mérleg kicsit másként alakult volna ki, nem most a végén jönnének sorban a pofonok, akkor mindenki elfogadná, hogy ez a keret ebben a mezőnyben ennyit tud elérni. Így viszont, hogy az elején a csapat erőn felül teljesített, magasra tette a lécet, a szurkolók természetesen csalódottak. Szerintem Bencze Tamás jó edző, nem hiszem, hogy lemondása esetén reális esély lenne arra, hogy nála jobb jönne. Én nem szeretném, ha itt is megkezdődne az edzőkeringő, akit éppen máshol elküldtek, az eljön ide, fél év múlva meg innen is távozik. Ennek a csapatnak, illetve klubnak szerintem nem az… Olvass tovább »

Zeg19
Olvasó

Igen,igazad van az edzőváltás itt már nem segít!!!Ez a csapat erre képes!

Szotyola
Olvasó

Bencze Tamás jó edző…nem vele van a baj !
Agafonov és Ware szeretné már befejezni a szezont…nekik jó a 9-10. hely is !
A fiatalok meg erre képesek…

redmiller
Olvasó

Melyik sportágban fiatal a 21-24 éves játékos??? Komolyan, ez vicc…

Tomika2
Vendég
Tomika2

Az a vicc, hogy ezen rugóztok. A bajnokságban pályára lépő magyar játékosok között ők fiatalok. Ha tetszik, ha nem.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Írj olyan magyar játékost, aki 21-22 évesnél fiatalabb és rendszeres lehetőséget kap a hazai bajnokságban. Nem lefutott meccseken és nem 1-2 perceket. Ha sikerül 4-5- öt összeírnod, akkor elfogadom, hogy nem fiatalok.
És nem kell Doncicokkal jönni, ez Magyarország.

Csapajev
Vendég
Csapajev

Wittmannhoz és az öreg szerbekhez képest bizony fiatalok… 🙂

Zeg19
Olvasó

BT jó edző persze,de sajnos se erőt se lendületet nem tud már adni a csapatnak és ami a nagyobb baj,hogy szìv nélkül ez nem megy!!!!Mindegyik játékoson azt látni,hogy azt várják vége legyen ennek!!!

derryl
Olvasó

Tomi! Nem lenne tisztességesebb felállni a padról, elég kemény már az, mindig csak a magyarázkodás, hogy ti vagytok a legjobbak, de mégis mindig kikaptok, külső körülmények, aztán nem külső körülmények, stb. Lehet még pecázni a zavarosban, de, ha nincs motiváció, akkor tök felesleges!

Zeg19
Olvasó

Energia,jó mentalitás!Mi van!!!!
Milyen energiáról beszélsz,arról biztos amit te adsz a csapatnak 2 hónapja nem???Azért tartunk itt ahhol!
Hagyjuk már a süket dumát nem kell megmagyarázni ezt a sz..t!!!

zterulez
Olvasó

Hőbörgés

Zeg19
Olvasó

Te biztos fizetett BT fanatikus vagy a s…ét is töröld majd ki!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés