Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Bencze: Szégyen volt, amit csináltunk, megérdemeltük a közönség kritikáját

Berényi kiemelte, történelmi tettet hajtottak végre. Zollner csak az eredménnyel elégedett, Okorn szerint szerencséje volt az Albának.:

:

Szombaton öt mérkőzést rendeztek a férfi élvonal 20. fordulójában, a helyszínen lévő kollégáink és a hunbasket.hu oldal segítségével összegyűjtöttük az edzői nyilatkozatokat:

Alba Fehérvár – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 80-75 (22-24, 23-20, 20-12, 15-19)

Jesús Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Volt egy hosszabb szünet, amelyet kemény edzésekkel töltöttünk, sajnos egy ilyen periódus után eléggé rizikós, hogy a csapat hogyan tud visszatérni a mérkőzések ritmusába. Sajnos ennek tükrében nem is kezdtünk jól, mert sem támadásban, sem védekezésben nem azt nyújtottuk, amit megbeszéltünk. Amikor azonban védekezésben váltottunk, akkor már sikerült könnyű kosarakat, labdákat szerezni. Állandósult a nyolc-tízpontos vezetésünk, amit csaknem a meccs végéig megőriztünk, de a hajrában sok labdát eladtunk, pontatlanok voltunk, és erre majdnem ráfizettünk. Annak örülök, hogy a csapat higgadt tudott maradni, és győzni tudtunk

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nagyon jó mérkőzést játszottunk, nekünk is lett volna esélyünk a győzelemre. Keményen harcolt, mindent megtett a csapatom. A meccs első harmadában sokkal, több önbizalommal játszottunk, bizonyítja ezt, hogy az Alba sem támadásban, sem védekezésben nem tudott úgy reagálni a mi játékunkra. A találkozó végén nagyon nehéz szituációban dobott a Fehérvár kosarat, amely szerencsés volt, és akár máshogy is alakulhatott volna a végjáték.

Serco-TF-BP – Egis Körmend 70-77 (21-27, 14-23, 24-8, 11-19)

Ales Pipan, a Serco-TF-BP vezetőedzője: A találkozó első félidejében gyengén védekeztünk, sok eladott labdánk volt, kevés energiát vittünk a játékba. A harmadik negyedben csapatként működtünk, nagyon jól védekeztünk. A záró tízperc során visszajöttek az első félidei hibáink, visszaesett a koncentrációnk, mindenki egyedül akarta megnyerni a meccset. Nem elég egy negyeden keresztül koncentrálni a mérkőzés során, hanem végig ezt kellene tennünk.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: A végeredménynek örülök, a győzelmet nem kell megmagyarázni, azonban a mutatott játékkal egyáltalán nem vagyok elégedett. Nagyon rosszul, koncentrálatlanul játszottunk az egész mérkőzés során.

DEAC – Szolnoki Olaj KK 96-90 (20-28, 23-27, 28-9, 25-26)

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Nagyon boldogok vagyunk, hiszen óriási tettet hajtottunk végre. A klubunk életében ez nem kis dolog, hiszen mióta tagjai vagyunk az élvonalnak, a Szolnok kivételével már minden csapatot le tudtunk legalább egyszer győzni. A második félidei védekezésünk volt a kulcs, ami végre úgy működött, ahogy azt elvárom. Természetesen az olyan extrák is kellettek, mint Dugat tripla-duplája, vagy Ivosev játéka, amik nélkül nem lehet bajnokot verni.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Nehéz visszazökkenni a bajnokság ritmusába egy ilyen érzelemdús kupahétvége után. Az első félidőben kontrolláltuk a játékot, de a második húsz percre szétesett a védekezésünk, és agresszivitásban sem tudtunk felnőni a hazaiakhoz, akik megérdemelten nyertek.

Atomerőmű SE – Sopron KC 105-85 (17-20, 24-18, 27-22, 37-25)

Dzunics Braniszlav, az ASE vezetőedzője: Boldog vagyok, hogy megnyertük ezt a meccset, szükségünk volt erre a sikerre. Nagy energiával és sok hibával játszottunk, főleg védekezésben, de remélem, ezeket a hibákat ki fogjuk javítani az elkövetkezendő időszakban.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Gratulálok a Paksnak. Az első félidőben elég sokáig tudtuk magunkat tartani ahhoz, amit megbeszéltünk, így az ASE nem tudta azt a játékot játszani, amit a második félidőben. Jól védekezett a Paks, a második félidőben pedig olyan eladott labdáink és dobásmegválasztásaink voltak, ami nem elfogadható. Bízom benne, hogy ezeken fogunk tudni változtatni.

Zalakerámia ZTE KK – Kaposvári KK 85-96 (33-36, 14-26, 13-13, 25-21)

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Kaposvár. Nehéz bármit is mondani akkor, amikor a csapatom 62 pontot kap két negyed után, úgy, hogy az elmúlt meccseken is gondunk volt a védekezéssel. Az első félidőben nagyjából semmit sem valósítottunk meg abból, amit elterveztünk. A félidőben változtattunk, egész pályán próbáltuk presszionálni a labdásokat, és ez már nem az a ritmus volt, amit megszokott a Kaposvár az első félidőben. Emiatt tudtunk visszajönni és partiban maradni. Jó ritmusba kerültünk, és volt néhány jó percünk, öt pontra feljöttünk. Volt még időnk a végén, de újabb hibákat csináltunk és vége is lett a meccsnek. Az első félidőben szégyen volt, amit csináltunk és megérdemeltük a közönség kritikáját. A második félidő már más volt és arra mindenképpen rávilágított, hogy ez másképpen nem fog menni. Ez a Kaposvár már nem az a Kaposvár, mint az alapszakasz elején, és ez be is bizonyították ma este.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Az idei szezon során először játszhattunk teljes kerettel, ami nagy segítség volt számunkra. Amióta megtörténtek a változások, az elmúlt mérkőzések adtak olyan önbizalmat a csapatnak, hogy azok a hullámvölgyeket, amik jöttek, főleg egy Zalaegerszeg ellen, akik bármikor meg tudják fordítani a mérkőzést, tudtuk kontrollálni. A sikerhez sok minden kellett, a lepattanózás, amit megnyertünk és támadásban is megvolt az egyensúly. Ami fontos, hogy az elmúlt időszakban 5-6 játékos is hoz egy szint feletti játékot és ez megadja az önbizalmat és a stabilitást a csapatnak. A ZTE-nek erőltetett menete van, ami kétféleképpen is elsülhetett volna, ma mi voltunk a frissebbek és ez döntőnek bizonyult.

Fotó: Zsu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
J.R.BenitezGodemperorzterulezderryl Recent comment authors
zterulez
Olvasó

Febr. 22 óta ez volt az első teljes forduló. Most kezdődött el ténylegesen a bajnokság. Mennek a körbeverések rendesen. A bajnokság további alakulása megjósolhatatlan.

derryl
Olvasó

Valali szóljon már Okorn-nak, civilizált világban, gratulálni szoktak a győztesnek! Mióta itt van ez nem megy neki, még mindig nem ragadt rá (megtanulni már nem fogja). Gyökér!

Godemperor
Olvasó

Te beteg vagy koma! Ne zavarjon, hogy egyedül Sabáli gratulált. De rugózz csak ilyen hülyeségeken.
Ja elfelejtettem! Gyökér!

J.R.Benitez
Olvasó

Dragan sem gratulált! Amúgy mindegy nekünk de remélem holnap megköszönik Gasper munkáját. Induljunk el egy másik úton, ez sajnos zsákutca. FALCO!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés