Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Bencze: megmutattuk, hogy képesek vagyunk jó csapat ellen jól játszani

Okorn: nagyon értékes győzelem ez.:

:

Tegnap este három mérkőzést rendeztek a férfi élvonalban. A Zalaegerszeg hazai pályán nyerte meg az örökrangadót, míg a Szombathely és az Alba Fehérvár idegenben győzött. Edzői nyilatkozatok a hunbasket.hu segítségével:

Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend 82-76 (23-21, 17-20, 25-12, 17-23)

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Elsősorban gratulálok a csapatomnak, mert úgy játszott, ahogy egy ilyen meccset kell. Koncentráltak és élesek voltunk, a megbeszéltek nagy részét megcsináltuk. Viszont volt két olyan periódus, amikor nem. Ezeken dolgoznunk kell, de a köztes időszakokban jól játszottunk, irányítottunk, agresszívak voltunk védekezésben. Megpróbáltuk kihasználni azokat a hibákat, amit a körmendi csapdák adtak hátul, ráadásul tettük ezt jó százalékkal. A félidőben 10-ből 1 hármasnál álltunk, mondtam is a srácoknak, hogy ha így tudunk partiban lenni akkor az nagyon jó, de a második félidőben jobban fogunk dobni és el fogunk tudni húzni és így is lett. Sajnálom azt a három percet a negyedik negyedben, de azt gondolom, hogy így is megérdemelten győztünk. Minden elismerés megilleti az ellenfelet és a szurkolótáborukat is. Egyrészt egy nagyon komoly, sportszerű meccs volt, másrészt pedig szerintem szurkolói szempontból is az volt. Szerintem a közönség is jól szórakozott. Nagyon fontos győzelmet arattunk, megmutattuk, hogy képesek vagyunk jó csapat ellen jól játszani. Eddig kilenc meccsből hatszor játszottunk irányító nélkül, most azért látszott, hogy van különbség és amikor gondban voltunk, akkor volt benne potenciál. Mindenkinél többször volt a labda, kollektívebben tudtunk játszani. Nagy lépést tettünk, de van még három forduló, ahol szintén szeretnénk megfelelni az elvárásoknak.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Először is szeretnék gratulálni a Zalaegerszegnek és az edzőtársamnak is. Tudom, hogy nehéz helyzetben volt a ZTE és ez a győzelem most pont jókor jött nekik. Az ellenfelünk nagyon jól dobott, ezért nagyon nehéz volt védekeznünk ellenük. A csapatmorálnak nem tett jót, hogy hiába voltak kiváló védekezéseink, a végén mindig betaláltak. A tizenkilenc eladott labdán viszont javítanunk kell. Arra viszont nem emlékszem edzői pályafutásom során, hogy hat támadóhibát ítéltek volna ellenünk egy meccsen. Ha tizenkilenc labdát adsz el, akkor tizenkilenc esélyt halasztasz el, hogy kosarat szerezz. Így viszont akármilyen jól is játszol, nem tudod megnyerni a meccset.


OSE Lions – Alba Fehérvár, h.u. 99-102 (26-19, 19-25, 15-34, 29-11, 10-13)

Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője: Először is gratulálok az Albának! A harmadik negyedben teljesen leblokkoltunk, aminek 19 pontos hátrány lett az eredménye. Az utolsó felvonásban visszakapaszkodtunk, a győzelem a kezünkben volt, de 5 másodperccel a vége előtt kaptunk egy faultot. A cél az volt, hogy a kevés időt kihasználva a lepattanó után ne hagyjuk dobni őket, de végül 3 büntetővel próbálkozhattak. Kiábrándító volt, hogy hosszabbításra került sor, főleg, hogy gyakorlatilag 6 játékosom maradt bevethető. De ez a kosárlabda. Három fontos mérkőzésünk jön most, össze kell szedni magunkat és remélhetőleg a sérültjeink visszatérésével vissza tudunk térni a győzelmekhez.

Jesús Ramirez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Először is gratulálok az Oroszlánynak a mérkőzéshez, a küzdelemhez. Egy rendkívüli atmoszféra fogadott bennünket a csarnokban, nagyon nehéz vendégként egy ilyen pályán játszani. Mindkét csapat részéről voltak rossz megoldások és az OSE vissza tudott jönni a meccsbe. Boldogok vagyunk, hiszen nem egyszerű ebben a bajnokságban győzni. Látni kell a hibáinkat, amikor 20 pontos előnyünk van, akkor kell eljönnie annak a pontnak, amikor határozottan tudjuk az alapjátékunkat, az alapvédekezésünket játszani. Ebben nem voltunk jók ma. Az első és az utolsó negyedben nem játszottunk azt a magas szintű kosárlabdát, amit kellett volna, ezen javítani kell majd.


DEAC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 73-88 (8-20, 20-25, 25-20, 20-23)

Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője: Nem szabad így kezdenünk egy mérkőzést, ez nem csak a Falco, de senki ellen sem fér bele. A csapat nagyot küzdött, a fordulás után sikerült extra energiákat felvinnünk a pályára és közelebb kerülnünk. A felzárkózás sok energiát kivett belőlünk és a kulcsjátékosaink elfáradtak a végére, így megérdemelten nyertek a vendégek.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Fontos volt a kezdés, sikerült limitálnunk a DEAC jó dobóit és nehéz dobásokra kényszerítenünk őket. Annak nem örülök, hogy a 26 pontos előnyünket nem sikerült tartanunk, ám a legfontosabb pillanatokban jó döntéseket hoztunk, és magabiztosan nyertünk. Nagyon értékes győzelem ez, azt gondolom, hogy nem sok csapat fog az idényben győzelemmel távozni Debrecenből.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

HIRDETÉS

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés