Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Bejelentette új vezetőedzőjét a MEAFC

A másodedzői feladatokat továbbra is Tóth Gábor látja el.

  •   :

:

Nem sokkal Drahos Gábor távozása után a MEAFC hivatalos honlapja bejelentette, hogy a továbbiakban Szollár Gergő irányítja a csapatot, míg a másodedzői feladatokat továbbra is Tóth Gábor látja el.

A szakember a másodosztályú együttes mellett a Miskolci Egyetem, Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságban induló férfi kosárlabda csapatának is az edzője lesz. A tréner a következőképp nyilatkozott a klub honlapjának:

Amikor 2017 nyarán Miskolcra kerültem, a kezdetektől fogva nyitott, befogadó helyen éreztem magam. Az eddigi 3 évem alatt úgy érzem, a MEAFC család részévé váltam. Valamennyi, a klubban és klubért dolgozó emberhez bizalommal fordulhattam az első pillanattól kezdve és azóta is bármikor. Az eltelt időben szinte minden utánpótlás korosztállyal dolgozhattam, így széles rálátást kaptam a klub működésére, amit remélem felnőtt vezetőedzőként is tudok majd kamatoztatni.

Az elődöm, Drahos Gábor a miskolci kosárlabdázás megkerülhetetlen alakja, az utóbbi évek eredményeiben elévülhetetlen érdemei vannak mind utánpótlás, mind felnőtt szinten. Szeretnék méltó utódja lenni.

Az új feladat embert kívánó, de úgy gondolom, hogy készen állok a feladatra. Az aktív játék befejezése után is figyelemmel követtem a második vonal erőviszonyainak és tendenciáinak alakulását.

Úgy gondolom, a MEAFC kerete kiváló képességű, fiatalkoruk ellenére komoly rutinnal bíró játékosokból áll. Bár az „uborkaszezon” elején járunk, ráadásul a pandémia hatásai is sok kérdést vetnek fel, remélem a keret nagyrészét együtt tudjuk tartani. A csapat részletes felmérése még várat magára, de azt már most látom, hogy a kondicionális felkészítésnek is komoly szerepet kell kapnia, a technikai és taktikai tudás finomhangolása mellett.

A miskolci férfi kosárlabdázás az utóbbi években az utánpótlás területén is szintet lépett, a helyi nevelésű játékosok jól képzettek és bártan bevethetőek felnőtt bajnokságokban is.

Bízom benne, hogy az utánpótlás edzőkkel együttműködve ezt a tendenciát továbbra is fent tudjuk tartani és ezután is minél több saját nevelésű játékosnak tudunk lehetőséget adni.

Emellett szeretném, ha minél több MEAFC-os játékos megtalálná a számítását mind a kosárlabda pályán, mind egyetemi hallgatóként az iskolapadban, ötvözze az élsport és a tanulás lehetőségét. Évekkel ezelőtt megfogalmazódott a miskolci, illetve a borsod megyei férfi kosárlabdasport újjáélesztése. Remélem a vezetőedzői feladatok elvállalásával én is jelentősen hozzá tudok majd járulni az eddig törekvésekhez.

Hajrá Miskolc, hajrá MEAFC!

Fotó: meafc.hu

  •   
6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Hettik tamásefeli96MAFCdrukkerkrszldd Recent comment authors
krsz
Olvasó

Nem ismerem Szollár Gergőt, de jó munkát kívánok neki Miskolcon! Ha a vezetésével a MEAFC maga mögött hagyja azt a minősíthetetlen borsodi virtust, amit képviselni szoktak, akkor jó cserét csináltak.
Üdvözlendő egyébiránt, hogy a B csoportban is beindul szépen lassan az élet. Az igazolásokat és az eseményeket látva minden idők egyik legerősebb B csoportos szezonjára számítok, amiből idén a szomszédvárnak, Nyíregyházának kell kikerülnie győztesen! Remélem mindent megtesznek a határ szélén Ernőért, és azért vannak csendben, mert gőzerővel dolgoznak egy bivalyerős keret összeállításán!

MAFCdrukker
Olvasó

Örülnék neki, ha valóban ilyen erős B-csoport lenne a következő szezonban. A Nyíregyháza szerintem még mindig favorit, de azért végső győztesnek én más csapatot várok…

efeli96
Olvasó

A bajnokság színvonala valamivel csökkenni fog a tavalyihoz képest, ugyanakkor a Nyíregyháza toronymagas esélyes, illetve a gyengülés ellenére én a Veszprémet sem írnám le teljesen, Madár + Szabó és a fiatalok okozhatnak meglepetést.
Sajnos a MAFC háza táján viszont nagyon nagy a csend, eddig csak távozókról érkeztek hírek.Cáfoljanak rám, de nem hiszem, hogy feljutásra esélyes keretet fognak összehozni a következő szezonra.
Más csapat nem valószínű, hogy beleszólhatna a feljutásért folytatott harcba.

Hettik tamás
Olvasó

Én nem gondolom, hogy gyengülni fog a színvonala B-ben, épphogy erősödni fog. Csak azt gondold végig, hogy az A-ban kötelező a “fiatalok” szerepeltetése, így minden csapat beigazolt belőlük hármat v. négyet. Légiósokból szintén van minden csapatnál 4-5, így magyarok közül csak az a 3-4-5 marad mindenütt, aki valami nagyon extrát tud nyújtani. A legjobb korban lévő játékosoknak nem lesz helyük a legmagasabb osztályban, így ők hová mennének, ha nem a B csoportba?
A B erősödni fog. Ami gyengülni fog, az az A csoport a sok tingli-tangli, egyszálbél kisgyerek miatt.

MAFCdrukker
Olvasó

Én sem hallok jó híreket felőlünk, de bízom a magyar magunkban. Egyelőre úgy tűnik, hogy Katona és Richmond távozik, és vegyük a legrosszabb forgatókönyvet, vagyis hogy nem igazolunk senkit. A palánk alatt megmarad a Csapai-Harazin duónk, a padon Bordács, Bartha; ez szerintem a liga egyik legütősebb palánk alatti szekciója. 3-as posztra szerintem tökéletes a 2 “ős-MAFC-os”, Misek és Lakits, akiket tavaly kevésbé aknázott ki Hencsey. Igazi irányítónk tavaly is csak egy volt, Tóth kiválóan látta el feladatait, és nem tudok róla, hogy bárki érdeklődne iránta, emellett Polgárdy is tud 1-est játszani. Egyedül a 2-est érzem egy kicsit gyengének, de képesnek… Olvass tovább »

ldd
Olvasó

Kettőzött figyelemmel fogom kísérni a szereplésüket.
Remélem az új edzőnek nem lesznek problémái a játékvezetéssel…

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés