Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Bejelentette új amerikaiját a Szolnok

Valóban Andre Jones érkezik hátvéd posztra.:

:

Ahogy azt korábban a Sportando értesüléseire hivatkozva már megírtuk, a Szolnoki Olajbányász csapata megtalálta a következő bajnoki idényre Smith hátvédpárját a rutinos, de még mindig csak 29 éves, 188 centiméter magas Andre Jones személyében. Ezúttal már a klub is megerősítette a hírt a BB1.hu-nak.

Az amerikai egyetemi évek után az NBA G-liga következett számára, majd Európába tette át székhelyét. A tavalyi esztendőt az olasz másodosztályú Eurobasket Roma csapatánál fejezte be, ahol 19,5 pontot átlagolt, ráadásul kiemelkedően, 44,4%-kal értékesítette a triplákat.

Jones nemzetközi tapasztalata sem elenyésző, hiszen korábbi kenyéradójával, a FIAT Torino-val az ULEB EuroCup-ban, míg a Prievidza-val a FIBA Europe Cup-ban is pályára lépett. Jelenleg a szlovák nemzeti csapat honosított játékosaként készül az Európa-bajnoki előselejtezőre, az Olajbányászhoz is az edzőtábort követően érkezik.

A klub edzői stábja komoly szerepet szán Andre Jonesnak, a kiválóan egy-egyező, remekül dobó hátvéd kulcsembere lehet az előttünk álló szezonban az Olajbányásznak.

22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
O1GModus operandilajamakelovenotwar69dell Recent comment authors
Modus operandi
Olvasó

Remek igazolás. Hogy mennyire teljesedik ki Szolnokon, az már csak az edzőn fog múlni. Ha jól emlékszem Alekszicsnek soha nem volt ennyi amerikai az irányítása alatt. Mindig a délszlávok voltak többségben, most pedig jó ha egy lesz a csapatban. Alekszicsnek fel kell kötnie a gatyáját, mert a következő szezonban teljesen más szitu lesz. Most a lóvé Szombathelyen van. Nem lesz Milo és Voja, akik kézben tartanák a dolgokat a pályán. Lesznek helyette amcsik, fiatal magyarok plusz Kovács Peti és a két új magyar játékosunk. Mindenki tudja kik ők. 😉 Az egész csapat számára bőven lesz feladat a bajnoki rajtig! Én… Olvass tovább »

szurkolo01
Olvasó

így nevek és számok alapján úgy tűnik számolni kell a Szolnokkal is, a többit meg úgy is meglátjuk! ??

atibácsi
Olvasó

Na, felszállt a fehér füst. Már csak az a kérdésem, ennyi amcsi sráccal miként fog bírni az edzői stáb? Ilyen sem volt még Szolnokon. Remélem, azért nem azt a képet fogjuk mutatni, amit a Fehérvár vagy a Körmend egy- egy meccsen! Minden esetre, különös szezonra számíthatunk. Sok sikert a szakmai stábnak és a játékosoknak egyaránt!

Tarifa
Olvasó

Már pontosan arról gondolkodtam, amit Te leirtal. Körmend, Fehérvár jó példa. Mostmár kellene egy Milo szellemiségű Délszláv játékos, aki segítség lehetne az önös célok előtérbe kerülésével szemben.

dell
Olvasó

Az ötödik légiós nem amcsi lesz.

atibácsi
Olvasó

Sportpszichológiai szempontból nagyon izgalmas kérdés az, hogy tud egy délszláv srác egy amerikai többségű kultúrkörbe beilleszkedni. Itt Szolnokon pont az ellentétét figyelhetjük három évtizede. Volt akinek sikerült, volt akinek nem. Kíváncsi lennék, vajon miért tűnt el Rowsey olyan hirtelen? Erre ugyanúgy nem kapunk majd valós választ, mint Thomas Kelly tiplijére sem annak idején. Arra is kíváncsi lennék, kinek a döntése volt és miért ez a fajta váltás? Én mindig is a hierarchikus felépítésű csapatokat kedveltem, bár én elég konzervatív vagyok. Imádtam, ahogy Milo, vagy anno Ivko gatyába rázta a társulatot, amikor azt indokolta a szitu. Izgi lesz ez a szezon!

makelovenotwar69
Olvasó

Egyetértek a felvetéseddel ill. annak a fontosságával egy ilyen csapatsportban. Kell a pályán egy vezér, akit a többiek is elismernek. Eddig nálatok Voja és Milo ezt megoldotta.
Nagy kérdés a szezonra, hogy Alekszics tud-e változni annyit, amennyi a csapat játékosmix-e változott. Más figurák kellenek, vszínűleg a védekezésen is módosítani kell, ha ennyi színesbőrű lesz az eddig jellemző délszlávos/vegyes összetétellel szemben.

atibácsi
Olvasó

Alekszics tud-e változni? Mondjuk, ha megszólalna magyarul, az már egy jó jel lenne. Óriási tiszteletlenségnek tartom, hogy nem teszi! Félek úgy jár, mint Báne, aki tartotta a meccs közbeni fogadóórát, és a rágózó srácokat pont nem érdekelte, mit is papol. Aztán széttárt karokkal figyelte az eredményt. Alekszicset nem tartom karizmatikus egyéniségnek, egy fegyelmezetlen társasághoz kevés lesz a habitusa. Kérdés, mennyire fegyelmezettek ezek a srácok?

Tarifa
Olvasó

Ha Aleksics valóban nem akar legalább egyszer kétszer magyarul nyilatkozni, vagy a csapat bemutatásakor megszolalni az elgondolkodtató. Én korábban egy halvérűnek tartottam, de tavaly már láttam kisebb változást. Az előzőek atgondolasa után ha azon is tudna változtatni, hogy kezdetektől játszhatja a fiatalokat az már nagy dolog lenne. Nem beszélve arról, hogy ezzel kicsit éreztetni tudná, hogy mindenki nelkulozhető,….

atibácsi
Olvasó

Reméljük a legjobbakat! Nehéz dolga lesz a fiatalok beillesztésével, mert az amcsik szeretnek játszani, és a magyar sportban eredménykényszer pressziója alatt kell az edzőknek dolgozni. Gondolom, amikor aláírt, lefektetett elvek szerint fogalmazták meg számára az elvárásokat, és az oda vezető utat is. Nerea Pena pedig legyen példa a számára.

O1G
Olvasó

Én meg remélem úgy jár, mint Bane. Tavalyi félresikerült fél szezont leszámítva az elmúlt tíz évben MINDIG dobogón végzett adott csapatával. 2×1.;4×2.;3×3.
Én látva a Falco, a Paks és a mi keretünket örülnék ezeknek az eredményeknek idén.

laja
Olvasó

Rózit rossz példának hoztad fel. Ő is amerikai volt és mindenki tudja ,hogy miért lépett le. Te mindenben a rosszat keresed állandóan,túl pesszimista vagy!

atibácsi
Olvasó

Vannak kérdéseim, gondolkodom dolgokon. Rowsey lelépésére nincs hiteles magyarázat. Mindig kötekedsz, de ez a te véleményed. Igaz rólam, és nem a témáról. A fórumon a témát kell boncolgatni, nem a hozzászólót!

Heindrich
Olvasó

Yessss!!!

RRichieG
Olvasó

Az Olasz Kupa győzelmet érthető okokból nem említik(Kupa-fóbia).

zsákos
Olvasó

Multkor meg 195 centi volt.

Bolyongó
Olvasó

Hajrá Olaj !

ldd
Olvasó

Gratula !
a Szolnoki Olajbányászt – hosszú évek után – újra nem lehet leírni!

Berczi
Olvasó

Úgy érzem, figyelni kell majd rá! Szép fogás lehetett ez az Olajnak.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Szép fogás. Jó látni, hogy ilyen kaliberű légiósok választják a magyar bajnokságot. Garantáltan magas színvonalú kosárlabdát láthatnak a kilátogató nézők és szurkolók idén is a Tiszaligetben.

basketballfan
Olvasó

Egyáltalán nem jó látni, hogy a közpénzt másodrangú külföldi és tehetségtelen magyar “sportolók” teszik zsebre, fordulónként kb 15-20 ezer kosárdrukker nagy örömére.
Talán ennek a 20 ezer embernek kellene a bérüket állni, így lenne fair.
A “magas színvonalat” nem is említve.

RRichieG
Olvasó

Már teljesült is a kivánságod,hiszen ha közpénz, akkor ők állják…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés