Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Bejelentette Halász Ákos érkezését a Honvéd

Valerio-Bodon Vincent és Horváth Ákos is hosszabbított.:

:

HIRDETÉS

Kialakult a B-csoportos Budapesti Honvéd kerete a 2019/20-as szezonra. A 18 évesen felnőtt válogatott kerettagságig jutó Valerio-Bodon Vincent marad a fővárosiak játékosa. A klub közleménye szerint a hátvéd-bedobót szinte minden rivális szerette volna keretében tudni, ahogy az élvonalbeli gárdák is, de külföldi kérője is akadt.

Hargitai Krisztián a Vásárhelyi Kosársuliba igazolt a több játéklehetőség és a nagyobb szerepkör reményében. Marad a klub kötelékében, de már más szerepkörben a ’98-as születésű Steier Roland, aki az utánpótlásban edzősködik, valamint az NB II-es Honvéd-Ludovikában folytatja a játékot.

Hasonló a helyzete Fülöp Botondnak, aki szintén marad a BHSE-ben és utánpótlás edzői karrierjére koncentrálva már “csak” a 3×3-as gárdában folytatja a játékot.

Kováts Róbert honvédosként vonul vissza a játéktól, Debreceni Dániel egy évet töltött a Honvédnál, de a pályafutását a Vasas Akadémiánál folytatja.

Az U18-as Európa-bajnokságon egy évvel fiatalabbként is komolyabb szerepet kapó Kármán Domonkos is a Honvédot választotta. A 2001-es válogatott-kerettag Kopácsi Ákos második teljes évét kezdheti meg a Honvédnál.

Bea Bence több NB I/A-s ajánlatot visszautasítva döntött a maradás mellett.

A tavalyi szezon jó részét sérülés miatt kihagyó, 20 esztendős hátvéd, Tichov Dominik is a rekordbajnokot erősíti 2019/20-ban is. A nála egy évvel fiatalabb Szentirmai Ákos magas poszton léphet egyet előre a rotációban.

A szintén 2000-es születésű bedobó, Rozs Máté is úgy döntött, hogy elfogadja a klub ajánlatát a következő évadra.

Marad a Honvédban a korábbi felnőtt válogatott, a BHSE-ben nevelkedő Horváth Ákos, Stefán Dávid is már több, mint fél évtizede honvédos és ez így is marad 2019/20-ban, és a ’95-ös születésű Pintér Dávid is hosszabbított.

HIRDETÉS

A négy éve a Honvédból az NB II-be igazoló, 30 esztendős bedobó, az NB I/A-s tapasztalattal (Kaposvár) is rendelkező Kovács Domonkos 3/2/4 posztokon lehet a gárda erőssége.

Amit a BB1.hu korábban már megírt, az előző hat évben az NB I/A-ban is többnyire húzóember szerepet betöltő Halász Ákos érkezését is bejelentette a klub.

Az edzői stáb továbbra is a Puskás Artúr-Mócsai Milán-Wehner Zoltán hármasból áll majd, ők felelnek a szakmai munkáért.

A csapat augusztus elején megkezdte a felkészülést a szezonra.

fotó: hunbasket.hu

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
bakibaballdontlieefeli96csuka matyiderryl Recent comment authors
csuka matyi
Olvasó

Valerió Bodon Vincent hatalmas hibát követett el azzal, hogy az egyik leggyengébb szakmai hátterű B-csoportos klubban maradt! A-csoportba kellett volna mennie, válogatott kerettag létére…
Celebkedésre, bohóckodásra jó lesz, de profi kosárlabdázóvá válásra nem.
Halászt meg hagyjuk már békén, mert nem A-csoportos játékos, és ezt hosszú éveken keresztül, több klubban is bizonyította, úgy mint PVSK, MTE, Kaposvár. Jellemző, hogy Ivkovics első kaposvári intézkedéseinek egyike volt, hogy a még élő szerződését felbontotta.

efeli96
Olvasó

18 éves a srác,ennyi idősen sokkal fontosabb, hogy rendszeresen és sokat játsszon, a Honvédnál ez garantált, húzóemberként számítanak rá. Kiváló ugródeszka lehet neki ez a szezon, egy jó év után gyakorlatilag bárhol tárt karokkal és stabil játékpercekkel fogják várni.

A keret többi részével kapcsolatban kevésbé vagyok optimista, ennyi távozót 2 külső érkezővel nem lehet érdemben pótolni (kérdés, hogy a saját nevelésű fiatalok milyenek lesznek), illetve egy légiós magasember is elfért volna, gyakorlatilag 1 használható centere van így a csapatnak Stefán személyében.

bakiba
Olvasó

Teljesen igaz. A szakmai képzés szintje alacsony, és hát Puskás úr sem egy Popovich, de itt játszani fog, húzó ember lesz a B csoportban. Az más kérdés, hogy még hány helyen kell helytállnia (pl U20) és ez nem veszi-e ki.
A Honvéd hamarosan összeköltözik az NKE-vel. Már NB2-ben közös csapat megy. Lesz itt állami pénz és hamarosan a csoport.

efeli96
Olvasó

Annak mondjuk sokan örülnénk, ha valóban stabil A-csoportos csapat lenne a közeljövőben Pesten. Egyébként ez kimondott cél a részükről, vagy csak pletyka? Mivel az igazolások (illetve azok hiánya) alapján nem tűnik úgy, mintha oda vágynának.

bakiba
Olvasó

Az NB2 az biztos. A többi pletyka. Honvéd, Nemzeti közszolgálat: adja magát.

Én a MAFC-ot szeretném fent látni, de ott nincs meg az önkormányzat részéről semmi segítség. Úgy meg nehéz.

Csapajev
Olvasó

” az előző hat évben az NB I/A-ban is többnyire húzóember szerepet betöltő Halász Ákos érkezését is bejelentette a klub.”

Nos…. Halász Ákos minden volt, de húzóember soha. Volt talán tíz jó meccse a abban a hat évben, de például roppant érdekes szám jönne ki mondjuk a hat év alatt eladott labdáiból. 🙂

derryl
Olvasó

“visszahúzó”-t akart írni, valamiért lemaradt.

efeli96
Olvasó

Akik látták játszani az elmúlt években mit gondolnak, az eladott labdákon kívül mire lehet tőle számítani a B-csoportban? Lehet belőle meghatározó játékos?

balldontlie
Olvasó

Lehet, akár A csoportos is lehetne,de fejben rettentő gyenge. Beszarik, aztán dadog a kezében a labda és kiadja a tök üres ziccert is. Emlékszem a felkészülési meccseken nagyon tetszett, aztán elkezdődött a bajnokság,lett nyomás és alig volt jó meccse, külön kiabálni kellett neki, hogy tedd fel Ákos,mert már gyorsindításnál is hátratette a labdát inkább. Lát a pályán,de ezek miatt ez nem jön ki. Dobni nem tud,de néha bemegy azért,de eszméletlen lassú a mozdulat.

Csapajev
Olvasó

A Honvédban valószínű jó lesz, mert a B-csoportban nincs akkora nyomás a játékoson és nincs olyan iram sem.
Halász előnye szerintem a gyorsasága és a passzkészsége. A baj vele az, hogy nagyon sok labdát el tud adni és hát nincs neki vajkeze, de védelmet bontani tud.

KPSVRKK
Olvasó

Viszlát Ákos!
Légy sikeres!

HIRDETÉS


Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook