Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Bejelentette első legiósát az Egis Körmend

Nick Caldwell érkezett.:

:

Nick Caldwell az amerikai Louisana állam fővárosában, Baton Rouge-ban született. 201 cm magas, súlya 98 kg. A 23 éves játékos éveken keresztül Hammond városában játszott Southeastern Louisiana Lions csapatában az amerikai NCAA ligában. Bevethető hármas és négyes poszton.

Forray Gábor vezetőedző pozitívan nyilatkozott új játékosáról.

„Nick egy jó felépítésű, atletikus, több poszton bevethető, intelligens játékos. 4-es és 3-as poszton is képes jó teljesítményre. Egy kis egyetemi csapatból érkezik, ahol rendkívül sokat és hasznosan játszott. Csapata egyik meghatározó játékosa, vezére volt.”

Caldwell a 2023-24-es szezonban átlagosan 15,5 pontot, 5,8 lepattanót, 1,3 asszisztot, 0,8 labdaszerzést és 1,0 blokkot ért el mérkőzésenként. A 2 pontosokat 57.2%, a 3 pontos dobásokat 42.3%, a büntetőket 81.7%-kal értékesítette a legutóbbi szezonban.

„Kiváló 3 pontos dobó, jó labdakezelő, képzett alsó poszton is, agresszíven megy a lepattanókért. Agilis, jó védő. Nagy ambíciókkal érkezik, minden nap tanulni és fejlődni akar. Játékstílusa, karaktere abszolút passzol csapatunkhoz. Biztos vagyok benne, hogy nagy hasznára lesz a csapatunknak.” – zárta sorait Forray.

17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Kendeffy Botondnick19zterulezYoWassupFamCenter Recent comment authors
Kendeffy Botond
Olvasó

A tavalyi évünkben 1 jó dolog volt, és őt Sage Tolbert-nek hívták. Ugye rookie volt, most meg az olasz 1-ben fog pattogtatni. Reméljük, hogy Nick is ilyen lesz. Szerintem különben nincs mozgástér, és azért lesznek valószínűleg újoncok. Viszont kimondtuk, hogy a play-off-ért akarunk harcolni egy low budget-tel. Ez mondjuk legalább világos kommunikáció.

zterulez
Olvasó

Ha ugyanazokat a számokat tudja hozni, amit az utolsó egyetemi szezonjában, akkor nagy fogás lesz.
A tegnapi közlemény margójára:
Elmondták, hogy kis pénzből próbálkoznak, olcsóbb légiósokkal, talán-talán kis szerencsével és sok munkával a 8-ba is beférhetnek. Én ezt sokkal korrektebb beszédnek tartom, mint az ígérgetést. Sok helyen ugyanez megy, csak nem vallják be.

donnarumma
Olvasó

“Biztos vagyok benne, hogy nagy hasznára lesz a csapatunknak”
Soha nem olvastam még az ellenkezőjét…..
Pedig országunkban, ahány légióst már lecseréltek idő előtt….
Sok sikert!

nick19
Olvasó

Nyilván azért igazolják, mert bíznak benne, hogy beválik. Aztán majd meglátjuk. Sok minden más mellett ebben is jobb volt a 90-es évek, amikor csak 2 légiós lehetett. Akkor is volt persze olyan, aki nem vált be, de az volt a ritkább. És a játékosok nem 1 évre jöttek. A nevekre még most is emlékszik minden csapat szurkolója. Körmenden pl. Bell, Madison, Edmondson, Mujanovics……….. nagy idők voltak!
MTE

milanka487
Olvasó

Ujoncoknál ahogy folyamatosan figyelem nem feltétlenül a játéktudás a kérdés amikor idejönnek hanem az hogy hogy érzik magukat, hogy fekszik nekik az európai kosárlabda stb., megmerem kockáztatni hogy az egyetemi bajnokság százszor erősebb mint a mi bajnokságunk!
Nekünk nem nagyon jönnek be a Rc amcsik (Clay,Craft,Rowsey) pedig mindhárman komoly számokkal jöttek, és Craft komoly eu karriert futott be később, de Körmenden általában jól választanak!

red-black01
Olvasó

Hammond 22 ezres város.
A kisváros feeling-gel nem lesz gond.
23 éves, egész jóképű gyerek, lesz jelentkező szabadidős tevékenységre 😉

Redbid
Olvasó

Egészen biztosan tényező ez is, de szerintem elsősorban az, hogy a kosárlabdában amit játszunk, jól érzi e magát! Ha hasonlóan mint ahonnan érkezik, a labdaszerzős, futós leindítós játékot, játszatják velük abban nem kérdés, hogy nagyon jók az amerikai játékosok, ebben nőttek fel, ebben van az önbizalmuk gyökere! Viszont a hagyományos értelemben vett figurális játékra, “megkötött kezekre” néznek mint borjú az újkapura, és ha ebben nem találják meg a helyüket akkor nagy önbizalomvesztés tud lenni! Ha 4 amcsi újoncban gondolkodunk akkor számomra nem kérdés, hogy “rákényszerülünk” a modern pörgős látványos kosárlabdára. Vagy egész egyszerűen kényszer nélkül is arra készülünk! 🙂 Az… Olvass tovább »

Milo
Olvasó

Rowseynak a hozzáállása volt botrány, nem is a játéktudása. Azóta sem tudott és nem is akart Európába visszajönni. Clay 3hónapot volt itt, felette nem törnék pálcát. Craft jó volt nálunk, csak mindenki pontokat várt tőle, pedig ő az év védője volt a G-Leagueben azelőtti szezonban. Viszont Ford extra volt nálunk rookieként és azóta is az. Illetve abban a szezonban volt itt nálunk Tarik Philip, aki nálunk nem hozta azt, amit akartunk tőle látni, de azóta is Uleb Eurocup játékos és angol válogatott kezdő. De tény, hogy inkább rosszul, mint jól választunk rookiet, persze nem is egyszerű.

Jon
Olvasó

Az USA-ban a pályán szabadon “eszetlenkedhetnek”, itt ezt ugye nem tehetik meg annyira. Sok újonc vagy végletesen labdapazarló lesz és a csapatjátéknak a közelében sincs, vagy szétesik fejben. Kevés, aki ki tud emelkedni és egyikbe sem tartozik bele. De idő is kell hozzá.

YoWassupFam
Olvasó

“ , megmerem kockáztatni hogy az egyetemi bajnokság százszor erősebb mint a mi bajnokságunk!”

Ez konferencia függő. Big12 (Oklahoma,Texas etc) összes csapata valszeg oda-vissza pörkölné a bajnokságunk 80%át de mondjuk az érintett Southland konferencia csapatai már kevésbé.

WestChampi
Olvasó

A triplája brutál jó. Steph dobta idén az NBAben 40,8-al.. 😀

red-black01
Olvasó

Előtte években azért nem volt ennyi, viszont évről-évre fejlődött, ami biztató.
22%-ról indult, a szezon előtt az előzőben viszont már 37,5 volt, azaz talán az idei nem egy kiugró szezon.
23 éves, papíron sokoldalúnak tűnik.
Amúgy nem nagyon illik a csapatunkba, mert túl jól büntetőzik 😉
Gumit lehet szeretni vagy nem, de az ilyenekhez jó szeme van 🙂
Remélem a 2-es rookie is jó lesz 😉 , az 1-es 4/5-ösről nem is beszélve.

abcabc
Olvasó

Ha ezekre a posztokra jönnek,kevés lesz a magas.
Négy újonc a terv???

red-black01
Olvasó

4 újonc azért nagy merészség lenne…

abcabc
Olvasó

Utolsó mondatodból arra lehetett következtetni.

red-black01
Olvasó

Miután rákérdeztél, éreztem én is hogy így esetleg félreérthető, de már nem engedett javítani. 😉
Amúgy nem vagyok “jól értesült”, csak próbálom összarakni a mozaikokat 🙂
Aztán majd meglátjuk mennyire sikerült 🙂 🙂

Center
Olvasó

Mondjuk Steph ezt az NBA-ban hozza, de ha megnézzük néhány alapszakasz-meccsét sokszor amolyan “semmilyen védekezéssel” dobja el a 8-10 métereseket, mintha a nagymamája backyard-jában gyakorolna… Így könnyű, ezt az ide kommentelők többsége is hozná – ja nem! 🙂
Komolyra fordítva a szót: Tényleg jó a rookie tripla százaléka, legyen vele szerencsétek – meg minden külföldi újonccal próbálkozó csapatnak!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés