Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Bejelentette amerikai irányítóját a Jászberény

Juwan Staten Finnországból érkezik.:

:

Juwan Staten, aki legutóbb a finn ligában szerepelt lesz a Jászberény irányítója a következő szezonban – adta hírűl a klub honlapja.

Juwan Staten középiskolásként az Oak Hill Academy kosarasa volt, jelentősen hozzájárult az iskola kiemelkedő hazai eredményeihez. Juniorként a Thurgood Marshall Gimnázium csapatával is rekordokat állított fel és nagy sikereket arattak az állami versenyeken. Főiskolásként is kiemelkedő teljesítményt nyújtott csapataiban, a korosztály egyik legjobb irányítójaként tartották számon.

Staten 2015-ben az NBA nyári ligájában a Sacramento Kings csapatához érkezett, de sérülés miatt csak egy mérkőzésen szerepelhetett. Európai karrierje 2016-ban kezdődött, amikor a belga Belfius Mons-Hainaut csaptához igazolt. Innen a finn Vilpas Vikingshez került, s a 2016/2017-es szezonban egészen a döntőig vezette csapatát. A finálé végén a liga legértékesebb játékosának választották.

A 2017/2018-as szezonra csatlakozott a francia második ligában szereplő Saint-Chamond csapatához. A szezon során átlagosan 27 percet játszott, 11,2 pontot, 2 lepattanót és 3,6 gólpasszt jegyzett. Franciaországból a 2018/2019-es idényre visszatért Finnországba, a Korsiligában szereplő Helsinki Sirályokhoz. Csapatával bekerült a rájátszásba, s a negyeddöntőben a későbbi győztes Kauhajoen Karju együttesétől szenvedtek vereséget. A bajnoki mérkőzéseken 18,2 pontot, 3,1 lepattanót és 5,5 asszisztot átlagolt.

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Valvanomoldi56jb17krapulaksz simonnyolcmegnyolc Recent comment authors
krapulaksz simon
Olvasó

Beszéltem az unokahúga kereszt-sógornőjének a nagybácsijával.
Állítólag volt neki egy polinéz ajánlata is, de szerencsére a jkse lett a befutó. Kiválóan bontja a védelmet, lát a pályán és klasszikus pontfosó shooter. Öröm, hogy egy ennyire top pléjer kis hazánkat választotta. Nővére már alig várja, hogy megkóstolja a berényi gulyást, anyukája pedig mint hatalmas barátok közt rajongó, Berényi Mikiért van oda, ezért természetesen Donjuwannal tart, hátha össze tudnak futni az Árpád utcai coopban.

jb17
Olvasó

Van baj agyilag nálad, meg azoknál is akik erre like-ot nyomtak ?

nyolcmegnyolc
Olvasó

Trotter is onnan jött. Legalább olyan legyen.

gulyasszabolcs00
Olvasó
moldi56
Olvasó

Talán tudja feledtetni Pittst.

Valvano
Olvasó

Nem rossz! Komoly kalibernek tűnik.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés