Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Beharangozó: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – NHSZ-Szolnoki Olajbányász

Krivacevic Markó és Pallai Tamás mellet szakértőink is elmondták, mit várnak a döntőtől.:

:

Szombaton megkezdődik a 2023/24-es szezon bajnoki döntője, ahol a címvédő Falco-Vulcano Energia KC, a kupagyőztes NHSZ-Szolnoki Olajbányásszal találkozik. Természetesen szerettük volna nektek felvezetni a mindent eldöntő párharcot, így múltidézés mellett egy-egy játékos és három szakértőnk is elmondta, hogy mit vár a párharctól.

Út a döntőig

Falco-Vulcano Eneriga KC Szombathely

A címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, a tavalyi duplázás után ismét nagy reményekkel vágott neki a szezonnak. A csapat három légiósát is megtartotta – Boris Barac, Matthew Tiby és Stefan Pot -, a már korábban is acélos magyar magot pedig három válogatott játékossal – Pongó Marcell, Tanoh Dez András és Benke Szilárd – erősítették.

A bajnokságot esélyeshez méltóan kezdte Milos Konakov csapata, hiszen a Pécs, a Honvéd és a Kaposvár ellen is magabiztosan nyert a címvédő. Október 21-én aztán jött az alapszakasz első felének meglepetés csapata, a Szeged pedig hazai pályán egy ponttal megverte a Falcót.

Láthatóan ez a pofon jót tett a sárga-feketéknek, sorozatban 17 bajnoki győzelem következett, már-már megállíthatatlannak tűnt a szombathelyi alakulat.

Valami aztán mégis félre ment, a Falco az utolsó öt bajnokijából hármat elvesztett, a Magyar Kupában pedig már az elődöntőben elvérzett a mumussá váló SZTE-Szedákkal szemben, így a bronzéremmel kellett beérnie végül Perl Zoltánéknak. Az előjelek tehát nem néztek ki túl jól a rájátszás előtt.

Aztán azonban minden helyére került a vasiaknál, a Honvédot és a Zalaegerszeget is kisöpörte a címvédő a döntőbe vezető út során, előbbit átlagban 37,6 ponttal, utóbbit 35,6 ponttal verték.

NHSZ-Szolnoki Olajbányász

A Szolnok, a csalódást keltő rájátszás után megvált Gasper Potocniktól, helyét a nyártól Miodrag Rajkovics vette át.  Révész Ádám, Pallai Tamás, Lukács Norbert, Pongó Máté és Rudner Gábor – vagyis a magyar mag – maradt, légiósok terén viszont teljesen újra kellett építenie a csapatot a vezetőségnek.

A Falcóhoz hasonlóan ennek ellenére remekül kezdett az Olajbányász, az ASE, a Sopron és a DEAC sem talált fogást a csapaton. Ezt követően azonban sérülések és egyéb feszültségek miatt becsúsztak rosszabb eredmények is, ennek ellenére némileg meglepően hatott, amikor december 11-én, az akkor 7-4-es mutatóval a harmadik helyen álló Szolnok bejelentette, hogy Rajkovics távozik és Szarvas Gábor veszi át az irányítást.

A váltás után első négy mérkőzéséből hármat elveszített a csapat, sőt a Kaposvár elleni siker után a Soprontól és a Pakstól is kikapott a Szolnok. A DEAC ellen idegenben, majd a ZTE ellen javítottak a piros-feketék, az Alba és a Honvéd elleni vereség azonban már kérdéseket vetett fel a szurkolókban és a vezetőségben.

Az újabb edzőcsere végül a válogatott szünetben jött el, miután a csapat kikapott Oroszlányban. Szarvas helyét Oliver Vidin vette át, aki nagy tervekkel vetette bele magát a munkába. Már az sem volt rossz jel, hogy a Szolnok utolsó öt mérkőzéséből négyet megnyert – amivel harmadik lett az alapszakasz végén -, de az igazi jelzést a Magyar Kupában adta meg az Olaj. Vidin mester csapata simán verte az újonc NKA Universitas Pécset az elődöntőben, majd remek második félidővel a Szegedet is legyőzte, ezzel megszerezve a csapat történetének 10. kupagyőzelmét.

A rájátszásban aztán megint az NKA volt az első akadály, az Olaj söpört, igaz nem annyira magabiztosan mint a Falco, főleg a második meccsen kellett nagyot küzdeniük a sikerért. Az elődöntőben a második kiemelt Arconic-Alba Fehérvár volt az ellenfél, amely egész évben veretlen volt hazai pályán, amit az első mérkőzésen meg is tudott őrizni. Viszonylag simán egyenlített az Olajbányász, majd az év meccsén hosszabbítás után elvette az Alba pályaelőnyét és hazai veretlenségét, otthon pedig lezárta a párharcot.

Alapszakasz

Az alapszakaszban természetesen kétszer találkoztak a felek, a 10. fordulóban a Falco Szolnokon nyert 85-69-re, a 23. fordulóban pedig hazai pályán győzött a címvédő, 88-75 arányban.

Történelem

A bajnokságot figyelembe véve – minden szakasszal együtt – 104 alkalommal találkoztak a csapatok, eddig az Olaj vezet, a Szolnok 59 alkalommal hagyta el győztesen a pályát, a Falco 45-ször.

Eddig három alkalommal vívtak meg a döntőben a felek, 2012-ben és 2018-ban 3-1-re nyert az NHSZ-Szolnoki Olajbányász, 2021-ben viszont a Falco került ki győztesen öt mérkőzés után.

Az érintettek

Krivacevic Markó, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: A válogatott szünet után, viszonylag rossz formában fejeztük be a bajnokságot és a kupát, ami a csapatot rosszul érte, de itt mindenki profi, sok a tapasztalt veterán játékos, tudtuk hogyan kell mentálisan kijönni az ilyen helyzetekből. Minden meccset új meccsnek nézünk, akármi is volt az eredménye az előzőnek. Az utóbbi playoff meccsek alatt vissza tudtunk állni a régi formába, mindenki azt csinálja amit megbeszélünk és a csapatot helyezi maga elé. A Szolnok jó formában van most, kemény, fizikális és jó hangulatú meccsekre számítok. A pályaelőnyt ki kell használnunk, és összeszedetten játszanunk mint az eddigi meccseken, így elhozhatjuk újra a bajnoki címet.

Pallai Tamás, NHSZ-Szolnoki Olajbányász: A kupadöntő után ismét a Pécs volt az első ellenfél, akkor beszéltünk is arról, hogy milyen reményekkel vágunk neki a párharcnak. Azt gondolom, ez tökéletesen sikerült, 3-0-ra nyertünk, jó játékot és remek formát mutattunk a kupagyőzelem után, láthatóan nem szállt fejünkbe a dicsőség. A Pécs ellen keményen tudtunk játszani, mi voltunk az esélyesek és ezt sikerült is megmutatnunk a pályán. Az Alba ellen már más volt a helyzet, ők voltak a magasabban rangsoroltak, náluk volt a pályaelőny és veretlenek voltak otthon, viszont mellettünk szólt a kispadunk hosszúsága. Úgy gondolom négy nagyon jó mérkőzést láthattak a nézők, ha sok ilyen magas színvonalú párharc lenne a rájátszásban a jövőben, akkor szerintem a magyar kosárlabda nagyot fejlődne, válogatott és nemzetközi szinten egyaránt. A javunkra tudtuk fordítani a hosszabb rotációt, természetesen szerencsénk is volt, de a meccsek döntő többéségén a mi akaratunk érvényesült. Az első mérkőzést elvesztettük, de akkor sem éreztünk nyomást, nyilván a harmadikon fordult meg a széria sorsa. Nagy izgalmak voltak, 22 pontról jöttünk vissza, 219 pont esett, szerintem jó reklámja volt a sportnak. Nagyon büszkék vagyunk, hogy lezártuk az elődöntőt, hogy itt vagyunk a döntőben, nagyon örülünk, reméljük nem itt ér véget a tündérmese – ahogy Oliver Vidin is mondta -, szeretnénk megnyerni a bajnokságot, ha már eljutottunk idáig.

Szakértőink

Forray Gábor: Elérkeztünk a döntőhöz. A résztvevő csapatok közül a Falco útja volt lényegesen simább. Mondhatjuk, hogy rajt -cél győzelmet arattak, hiszen az alapszakaszban fordulókkal a vége elött biztosították az első helyüket. Volt ugyan egy kisseb hullámvölgyük, de azt gondolom ez természetes egy szezon során, melyből láthatóan jól kijöttek, hiszen a playoffban „galoppban”, gálázva simázták le, söpörték ki ellenfeleiket. Mély rotációjuk van, rendszeresen 10 embert forgatva játszanak. A csapatuk magja évek óta együtt játszik ez nagy előny számukra. Fizikálisak és nagyon szervezettek. A legnagyobb erényük a védekezés, és az ebből induló átmeneti játék. De nagyon meg van szervezve a támadó játékuk jól kiiskolázott a csapat geometriája, spacingje. Jól játszanak felállt védelem ellen is és Perl Zozó személyében van egy olyan játékosuk, aki egymaga képes eldönteni, egy adott mérkőzés, de akár a bajnoki cím sorsát is.

A Szolnoki Olajbányász rögösebb úton jutott a döntőbe. Az újonc Rátgéber ellen esélyesként ugyan, de kemény csatákat vívtak. Az elődöntőben pedig az előzetes döntőbe várt Alba, fehérvári legyőzése kellett a döntőbe jutáshoz, amelyet sikeresen abszolváltak. Itt kiütközött a két keret mélysége közti különbség. Míg a Fehérváriak az 5 légiósukra plusz Vojvodára támaszkodtak, addig az Olaj 10 embert forgatott folyamatosan, végül bedarálta ellenfelét és megérdemelten jutott a fináléba.

Meggyőződésem, hogy a két legerősebb keret játssza a finálét. Mindkét gárda védekezése nagyon kemény és szervezett. Bő rotációt alkalmaznak. A Falco és a Szolnok is tud többféle szerkezetben játszani. Talán a támadó potenciál nagyobb a Falco csapatánál és a nemzetközi tapasztalat, illetve, hogy a csapat gerince és az edző több éve együtt dolgozik ezek miatt a szombathelyi gárdát teszem a párharc esélyesévé. Azt gondolom nem lesz egyoldalú a döntő párharc, az Olaj fog okozni kellemetlen perceket a Falconak, különösen Szolnokon. A résztvevő csapatok szurkolótáborai remek hangulatot fognak teremteni az garantált. Jó propagandája lesz a magyar kosárlabdának.

Tipp : 3-2, a FALCO javára.

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

Kálmán László: A Szolnok meglepetésre jutott be a döntőbe, de teljesen megérdemelten. Azt a fegyvert tudta az Olaj az Albacomp ellen fordítani, amivel a fehérváriak a szezon során rengeteg meccset tudtak megnyerni. Nagyon jó átmeneti játékot játszottak, a játékosok lehet látni, hogy csapatként együttműködtek. jól ment előre a labda az első harmadba és nagyon sok könnyű kosarat szereztek,úgyhogy szerintem ez volt a kulcs, amellett, hogy bebizonyosodott amit vártunk, Oliver Vidin sokkal mélyebb rotációval dolgozhatott, mint Alejandro Zubillaga.

A Falco elleni párharc egy teljesen más tészta lesz, ha sikerül nekik hasonló ritmusos kosárlabdát játszani, akkor lehet esélye egy-egy mérkőzésen a Szolnoknak, viszont ha a címvédő öt az öt elleni játékra tudja kényszeríteni őket, akkor nagy bajba kerülhetnek, a Falco felállt védelme egész évben remekül működött.

A szombathelyiek nagyon magabiztosan jutottak be a döntőbe, két 3-0-s párharcot produkáltak, bizonyítva ezzel azt, hogy kijöttek abból a gödörből, ahova az alapszakasz végén és a Magyar Kupában kerültek. Nem kérdés, hogy ők a döntő esélyesei, náluk játszik a bajnokság legjobb játékosa Perl Zoltán személyében. Szívesen néznék egy öt meccses párharcot, de szerintem nem ez a realitás. A Falco a jobb csapat, kíváncsi vagyok, hogy az Olaj mekkora ellenállást tud kifejteni, bár 3-0-t tippelek, de nem lepne meg, ha több mérkőzés is szoros lenne.

Tipp: 3-0, a FALCO javára.

www.nyugat.hu

Déri Csaba: Azzal kezdeném, hogy az elmúlt évtizedben négy klub tett legtöbbet a magyar bajnokság fejlődéséért, mert vállalták a nemzetközi szereplést, emellett pedig szép eredményeket értek el ezekben az években és válogatott játékosoknak biztosítottak megfelelő környezetet és fejlődési lehetőséget. Ez a négy a Szolnok, a Falco, az Egis Körmend és az Alba Fehérvár.

A Falco az utóbbi pár évben aranykorát éli, az Olaj a nagy idők után is szép sikereket ért él, két kupagyőzelmet is szereztek az elmúlt pár évben. örülök, hogy ez a két klub jutott ide.

A címvédő nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott a rájátszás során, simán söpörte ki a Honvédot és a Zalaegerszeget is, az ellenfelek semmilyen ellenállást nem tudtak kifejteni. A Szolnok útja nehezebb volt, a Pécs ellen sem volt olyan egyszerű a dolguk, mint azt a 3-0-s végeredmény mutatja, az Alba ellen pedig hatalmas meccseket vívtak, különösen a harmadik mérkőzés sikerült emlékezetesre.

Mindkét csapat lendületben van, engem nem lepne meg, ha nem lenne rövid ez a párharc, a Szolnok játéktudásban és a rotáció nagyságában most a legközelebbi csapat a bajnokságban a Falcóhoz. Összességében azt gondolom, hogy a Szombathely meg tudja védeni a címét, de nagy csatára kényszeríti az Olaj.

Tipp: 3-2, a FALCO javára.

A program

Döntő

1. mérkőzés
2024. május 11., szombat

19:45   Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – NHSZ-Szolnoki Olajbányász (M4 Sport+)

2. mérkőzés

2024. május 14., kedd

18:00   NHSZ-Szolnoki Olajbányász – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (M4 Sport)

3. mérkőzés

2024. május 17., péntek

18:15   Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – NHSZ-Szolnoki Olajbányász (M4 Sport)

4. mérkőzés (amennyiben szükséges)

2024. május 20., hétfő

18:00   NHSZ-Szolnoki Olajbányász – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (Duna World)

5. mérkőzés (amennyiben szükséges)

2024. május 22., szerda

18:00   Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – NHSZ-Szolnoki Olajbányász (Duna World)

118 hozzászólás

118
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
21 Comment threads
97 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
35 Comment authors
Lacika2lee14YoWassupFamKDImp91 Recent comment authors
Lacika
Olvasó

Hatalmas tett, hogy végül az Olaj döntőbe jutott. Ezt az idény 2/3-áig nem gondoltuk volna,volt időszak hogy, már annak is örültünk volna ha a nyolcban maradunk. A Falco az idény nagy részében magabiztos volt, nem volt kétség, hogy döntőt vívnak. Ha 5 meccses lesz a döntő az már azt fogja jelenteni, hogy teljes erőbedobássra késztettük a Falcot. Én biztos vagyok benne, nagyszerű mérkőzéseket fogunk látni, teltházas csarnokokkal, tv közvetítéssekkel!

2lee14
Olvasó

Legyen egy jó döntő, jó hangulattal, teltházakkal. És nyerjen a jobb!

KD
Olvasó

Jól van, alakul ez a hangolódás, már közelítünk a 100 hsz-hez, de a lényegi kérdések majd a pályán dőlnek el. Hajrá Falco!5️⃣????2️⃣????????????????????????

Mogyi19
Olvasó

Ha Csabát és Fofót szeretnétek hallani is akkor az új podcastben megtehetitek 😉

WSreborn
Olvasó

Köszi, én meghallgatnék egy podcastet a Falcao-Mendez párossal is “sárga szerénység” címmel…..

Falcao
Olvasó

Minden tiszteltem a Szolnoknak,de a tippem akkor is 3:0!nem nagyképűség,de ha így gondolod legyen!
Én meg meghallgatnék egy posztot a sarga g.cizésről,meg a c.ganyozasrol…stb…ja inkább mégsem hallgatnám meg bocs!bár kétségem sincs hogy a masodik meccsen ezek lesznek majd a vezető nóták…
Játszátok itt az áldozatot meg a sportszerűt,aztán ha egyszer kikapunk meg 200 hsz,meg alig várjátok hogy fröcsögjetek,álszent brigád…

YoWassupFam
Olvasó

“ Játszátok itt az áldozatot meg a sportszerűt,aztán ha egyszer kikapunk meg 200 hsz,meg alig várjátok hogy fröcsögjetek,álszent brigád…”

Hujjuj emlékszem én a Yellow army mit művelt 10-18 között… emlékszem én még a hajrá zvezda, partizán, Ljubljana és társaikra…ez az ócska bolsevik duma nem kell sztem ide.

WSreborn
Olvasó

Ott a pont….

WSreborn
Olvasó

Árvízkárosultakon viccelődni, tiszaparti cigànyparasztozni a meccs 80%-ában, és egy egész várost gyalázni buckalakózni az sokkal elegánsabb ugye? Arról nem is beszèlve, hogy a nemzetközi kupákban az Olaj ellen szurkolás élharcosai voltatok.
Nem vagyunk álszentek ti se legyetek…..

heraklith
Olvasó

Egy ország szurkol az Olajnak, de az összevásárolt kirakattcsapat és fix 8 ember ellen ez Dávid és Góliát harca lesz.

WestChampi
Olvasó

Ne huzd le a szintedre Őket. Ugyanezt írtad magatokról. Nálatok pedig ez az Olaj ezerszer jobb.

p.borisz
Olvasó

Agyad helyére ment a söprés?Azzal foglalkozz,hogy (Vojvoda) Dávid felmossa veletek a padlót…. 😉

Imp91
Olvasó

4x annyi az amerikai a szolnokban mint a falcoban szurkolj csak nekik 😀 egy ország unja már a sírásod szenvedésed vergődésed 😀 😀 sose lesztek sehol se..

Vulcano
Olvasó

Általában inkább 10-11 és nem 8 embert forgatunk.

WSreborn
Olvasó

Hangsúlyozom, hogy a negatív és kissé frusztrált beíràsom sárgapárna, mendez, falcao, vulcano fémjelezte sárgarigó őrsnek szólt.
Marillon, WestChamp, Xero, Pboris titeket bírlak majd inkább csak a ti hsz-eiteket olvasom, a többit átugrom.
Sajnos hülyék és beképzeltek mindenhol vannak.
Legyen egy jó döntő!

Mendez
Olvasó

Volt már párszáz ilyen beírásod meg lesz is amikor nem veszed be a gyógyszereidet és kikelsz magadból.
Ilyenkor meg beállítod magad a jómodorú ártatlan kisfiúnak.
Nevetséges vagy.

WSreborn
Olvasó

Nem vagyok ártatlan de nálad 1000x jobb vagyok, mondjuk nálad egy kullancs is többet ér…..

Mendez
Olvasó

Te mindenkinél jobb vagy…atyaisten, kb egy kétéves gyerek értelmi szintjén mozogsz, plusz az idegrendszeri problémáid.
Vannak gondjaid bőven.

Olajheart2
Olvasó

Tetszett ez a cikk köszönöm!

olaj75
Olvasó

Sárga g…K összevásárolt,zsoldos sereg,5 válogatott,6 honosított, közpénz temető.

Vulcano
Olvasó

Ez a komment megkésett 10 évet, ráadásul rossz csapatnak címezve ; )

albc
Olvasó

Ez a valóság gyáva divat geci.

Marillion
Olvasó

Egy tanàr ilyen olyanokat ìr hogy geci meg egyebek egy olyan fórumon amire orszàg vilàg rà kattinthat! Àldom az istent hogy nem most vagyok diàk és plàne nem ott ahol ez az ember tanìt/hat!

albc
Olvasó

Nem csak írom, tanítom is a diákjaimnak. Ilyenekké ne váljanak mint a vulkán. Tudják az iskolámban, hogy tényeket írok a neten. Büszkék rám.

Hoppácska
Olvasó

…és a kínos helyesírási hibákra. 😀

albc
Olvasó

Hibátlanul írok te buzika. 🙂

Marillion
Olvasó

Inkàbb kötelezö is nekik büszkeséget kimutatni…mert ha csak 1 diàk is làzadna az ilyen személyiségü pedagógus ellen akkor kapna töle fenyegetö megnyivànulàsokat különbözö formàban! Aztàn a tanàr úgyis mindent letagadna plàne ha félrevonúlva 4 szemközt zajlik/zajlott az “eszmecsere”!

Vulcano
Olvasó

Mondjuk ebben az országban bármelyik pedofil taníthat iskolában szóval, ha belegondolunk ez az albc korcs is lehet akár tanár.
Lehet magához Vásarhelyi Jánoshoz van szerencsénk.

albc
Olvasó

Sóok István vagyok és nem vagyok pedofil, ezt tudhatnád ha nem lennél egy gyáva divat.

albc
Olvasó

Nem fenyegetem a diákokat, csak ők tudják mi a rend. Veled ellentétben.

Imp91
Olvasó

nem tanár ez csak azthiszi hogy ez most menő szöveg 😀 szerintem inkább takarító 😀

albc
Olvasó

Szerinted . A valóság meg szembe megy veled . 😉

p.borisz
Olvasó

Na,beütött Xanaxra a Koccintós?

WestChampi
Olvasó

a 6 honositottnál elvesztettem a fonalat..
degenerált balf@sz

Imp91
Olvasó

falconál van a legkevesenn légiós az egész országban..:D szolnoknál az egész kezdő amcsi nem gáz 😀

Rolex
Olvasó

Szopd le magad te sárgafos csulás köcsög

Rouge
Olvasó

“… Vidin mester…..persze…
3:0-at várok és 50+ ot a 3 meccsen!
A lelátón meg végre hangulatot,mint a bl meccseken!…”

Falco fórum.

Xero
Olvasó

Légyszi.. hadd nézzük meg mi is, hogy az Olaj-szurkerek mit irkálnak a saját fórumokon..

Olajheart2
Olvasó

azt már megnéztétek..

Xero
Olvasó

Hol lehet megnézni? 🙂

p.borisz
Olvasó

Én láttam….megy a hőbörgés a jegyáron….

Vulcano
Olvasó

Azon a jegyáron, ami ugyanannyiba kerül, mint a hazai szurkolóknak?

Cannibal
Olvasó

Az a baj, hogy rossz szemszögből nézed. Az senkit nem érdekel, hogy téged hogy ver át a saját klubod, de mást csapat szurkolóin miért nyerészkedik? Miért nem lehet egységesiteni a vendégjegyek árát mondjuk 3000 ft, Szombathelytől, Debrecenig. Ha egy 4 fős családot nézel meccsenként 16000. Nem azt mondom hogy nem bírom kifizetni, de van ahol nehézséget okoz. De neked hiába magyarázom.

Vulcano
Olvasó

Mert a vendégjegy árak mindig az ugyanolyan kategóriája hazai jegyekhez vannak igazítva?
Vagy azt várod, hogy a klub olcsóbban adja a jegyet az ellenfélnek, mint a sajátjainak?
Bírom, hogy mindig számon van kérve a pénz kérdés, erre meg megy a háborgás ha egy csapat piaci alapon próbál pénzt előteremteni.
Nem véletlenül lett pl 1800 bérletes.

Cannibal
Olvasó

Erről beszéltem, hogy nektek hiába magyarázom. Ezért montam egységesen minden vendégszurkolónak ugyanannyiba kerülhetne minden stadionban. Arról sem mi tehetünk, hogy a labancok miatt arra nagyobb az átlagjövedelem. De mégegyszer elmondom, ki tudom fizetni de van akinek nehézséget okoz. Egyébként ugyanazért a meccsért majd négyszeresét fizetni 300 km-rel arrébb, az igenis lehúzás.

Vulcano
Olvasó

Szóval ez alapján egy egy NKA – KTE meccsen legyen ugyanannyi a belépő, mint egy Falco-Szolnokra?
Bármilyen hihetetlen, de BL meccsen se alkalmazkodik ám a Tenerife meg a Dijon a magyar bérekhez.
Pedig valszeg kicsit nagyobb különbség van a franci-magyar mint a vasi-jász pénztárca között.
Amíg megveszik a jegyet, addig miért döntene úgy egy klub, hogy elvágja magát a pénztől és kevesebbért adja?
Neked van egy üzleted akkor miért adnád 150-ért a tábla csokit mikor ugyanúgy megveszik 350-ért is?

Xero
Olvasó

😀 az a baj, hogy foggalmad sincs a jegyárakról Szombathelyen és úgy okoskodsz… én ugyanannyiért vettem magamnak jegyet a galériára, amennyiért a vendégbe is lehet.. Nincsenek lehúzva a vendégek, egyszerűen itt ez ennyibe kerül. Nem gondolod komolyan, hogy a vendégeknek fele annyiért kellene adni…. És ez nem is a legdrágább jegy. A belső mobillelátóra 7.490 a döntőre a jegyár.
Egyébként megértem, hogy sokkélmény, miután ahogy néztem nàlatok 2.200-ért be lehet menni a hazaiba, de ehhez a szombathelyi klubnak sok köze nincs.. itt a jegyek és a bérletek is sokkal drágábbak.

Xero
Olvasó

Én nem “internetkutattam”, hogy hol van fórumuk… Szóval tényleg kíváncsi vagyok, hogy hol olvastad az írásaikat. (Gondolom nem a facebook oldalukon írt hozzászólásokra gondolsz..)

Suns
Olvasó

Mondjuk kiragadtál egy véleményt. A csapatodat elismerő hozzászólások közül egyet sem idéztél…

wiley
Olvasó

Rúzsos, te ugyanaz a sunyi provokátor maradtál, mint voltál mindig is. Kiragadtad az egyetlen ilyen hozzászólást. A többi, döntőről szólót miért nem másoltad ide? Ja mert akkor nem tudnál uszítani, provokálni…

albc
Olvasó

Szinte csak ilyen kommentek vannak.

Falcao
Olvasó

Köszi,hogy idéztél,bár nem ide szántam,de ha már feltetted,az egész írást bemásolhattad volna úgy érthetőbb lett volna,hogy mit miért írtam…igen én is jósoltam,mint a Kálmán,Forray,ti is meg mindenki más! Az én tippem ez! Összekapott benneteket a Vidin “mester”,de kb ennyi…kupát otthagytuk (sajnos) nektek.(gyenge Pécs,fáradt Szeged),de megnyertétek grat hozzá! Playoffban jött a gyenge Pécs,oriasi mák győzelemmel idegenben és jött a z Alba Roberts nélkül és sérült Philmorral…Persze ezeket is hozni kellett ezekhez is gratulálok! De ha mi koncentraltan,csapatként játszunk,védekezünk (miért ne tennénk),akkor minden poszton jobbak vagyunk,csapatként is jobbak vagyunk stb…ha nem lesz serules es Szolnokon nem fujnak a sporik ki senkit az… Olvass tovább »

Milivoj
Olvasó

Vidin “mester”…, ez tetszik, mostantól átveszem amikor a “turista” Zolikát, a “nem százas” Ákost, vagy a “gerinctelenféreg” $zilit említem majd…

Falcao
Olvasó

Vedd át…kb eddig is ebben a stílusban írtál,nem lesz újdonság…

zlatan74b
Olvasó

Kifelejtetted, hogy ha a nagyanyádnak töke volna.

WSreborn
Olvasó

Valóban nagyképű és beképzelt tipp és az ellenfél totális lenézése, és még annak is a ledegradálása, amit nyertünk.
Előbb-utóbb ömleni fog a szarfolyam a nyakatokba meg is fogjátok érdemelni, senki nem fog sajnálni benneteket

Vulcano
Olvasó

Jaj ne, ömleni fog a szarfolyam a nyakunkba.
El se tudjuk képzelni az milyen lehet.
Nem tudom, hogy fogjuk átvészelni.

WSreborn
Olvasó

Majd sírtok meg méltatlankodtok, ahogy szoktátok

albc
Olvasó

Te már nem sokáig. 😉

Falcao
Olvasó

Seggnyalás,lenézés,szarfolyam…ez az én tippem volt egyedül!Én így gondolom!Gratuláltam a kupagyőzelmetekhez és ahhoz is hogy idáig eljutottatok!Had ne nyaljam már fényesre a seggeteket…legtöbb Falco szurkoló társam olyan korrekt veletek,hogy egy szót ne szóljatok!

Rouge
Olvasó

Falcao, gratuláltál a kupagyőzelmünkhöz?

Tényleg?

Ezt is te írtad:

“…Meg mert otthagytunk nekik egy kupát!
Igenis a ku…va kupa miatt is kell őket 3:0-lal hazaküldeni,meg azért mert nem egy kávéház a két csapat!..”

Kurva nagy gratuláció.
Egy frusztrált senkitől.

Falcao
Olvasó

Olvassál ember,onnét ahonnét idézgetsz,innét is!mindig kiragadsz pár sort,menjel politikusnak azok csinálják ezt!
Senki vagyok,frusztrált is?ezekből inkább az jön le,hogy te vagy az!

Rouge
Olvasó

Itt az egész hsz, legyél rá büszke hülyegyerek: “Én is azt mondom,hogy ne remegjünk már ettől a Szolnoktól…akár hogy rakta őket össze a Vidin “mester”…(lassan szobrot kap..) mert egy 5,5 emberes csapaton sikerült túllépniük.Meg mert otthagytunk nekik egy kupát! Igenis a ku…va kupa miatt is kell őket 3:0-lal hazaküldeni,meg azért mert nem egy kávéház a két csapat!1,5 a két legfontosabb pozíció mindkettőben zongorázni lehet a különbséget a javunkra!(főleg magas poszton)!2-3 ban csak Perl és Benkét mondom,szóval ott sem kérdés a különbség!Ráadásul csapatként év eleje óta együtt játszunk,kondink jobb,védekezésünk jobb…stb..Egy valamin mulik ez,hogy meglesz e a tüz a motiváció??!!de ez után… Olvass tovább »

Falcao
Olvasó

Falco fórumot bujod egyfolytában?:)mit beszélnek a gonoszok a hátatok mögött?:)
Közben egy egy mondatot kiragadsz és a többi társadnak is bizonygatod,hogy milyen csúnyák,meg nagyképűek ezek a szombathelyiek…
Vicc vagy már évek óta,aki ittvan egy ideje az pontosan tudja is ezt…

Falcao
Olvasó

Ja eddig én nem becézgettelek,te se tedd nem vagyok hülyegyerek és hasonlók!Ha nem tetszik amit a saját forumonkun írok ne gyere oda,ne másolgasd ide!Én is gondolok rólad pár dolgot mégsem úgy szólítalak…

Rouge
Olvasó

Nézd, itt a fórumon ebben a párharcban mindenki megadja a másik csapatnak a tiszteletet rajtad kívül,
noha mindenki tisztában van az erőviszonyokkal,
mi is tudjuk, de a falcósok mèg jobban tudják hogy ki az esélyes a döntőben.

De az egy alapvető sportembert norma,
hogy nem nézzük le az ellenfelet a bajnoki döntőben,
már csak azért sem, mert annál komolyabb sportértéke van a győzelemnek,
ha nem egy kutyaütő csapat az ellenfél,
– másrészt mégiscsak a Szolnok az ellenfeletek,
aki egyrészt az aktuális kupagyőztes,
másrészt azért elért egyet-mást nemzetközi szinten is.

Ezt itt mindenki érzi és mindenki tudja,
kivéve a divat hülyegyerekek…

Falcao
Olvasó

Igen ez az a fórum pont ahol mindenki megadja a tiszteletet..:D oke…:)csak én nem!oke…
Volt egy tippem ami nagyon fáj (3:0+50)
Ha ez a tippem a döntőre a kedvedért kedvetekért írjam azt,hogy 3:2 lesz és szoros..?csak hogy szimpatikus legyek?kösz nem azt gondolsz miattam amit akarsz,olyan részleteket másolsz be amit akarsz,majd lejatszuk a masodik meccset és lesz itt a seggnyalas helyett ujra anyazas meg ciganyozas…marmint nem tőlem,mert azt meghagyom neked “hülyegyerekeknek” ahogy te is szólítottál…

Rouge
Olvasó

Oké

De ha nem lesz közte 50+ , akkor kinyalod a seggem.

WSreborn
Olvasó

Meg az enyémet is

WSreborn
Olvasó

Roberts a 3. meccs végén sérült meg, Philmore pedig érdekes módon akkor lett már sérült, amikor már nyilvánvaló volt, hogy továbbjutunk.
De egy gyűlölni való mocskos féreg vagy te………..igen ezért utál benneteket mindenki Zanaton túl…

Mendez
Olvasó

Még szerencse hogy a magadfajtát meg a rolex és olaj75-féléket mindenki szereti és keblére öleli ebben az országban.
Ők aztán marha nagy tisztelettel beszélnek a Falco-ról.
De ha egyetlen szombathelyi ilyet mer írni, akkor hisztizel mint egy fürdőskurva.
A falcosokon kívül itt mindenki ártatlan kis maszületett bárány.

WSreborn
Olvasó

Jesszusom már csak te hiányoztál, na hozzàd most nincs idegzetem…..
Jó éjt

Mendez
Olvasó

Neked nem hozzám, hanem az élethez nincs idegzeted.
Orvosi eset vagy.

Xero
Olvasó

Philmore már rég sérült volt és szenvedett a hátával.. Az alapszakasz végén több meccsen nem is játszott.. Ez utána se múlt el neki teljesen, nem is hasonlított a játéka a korábbira.

Hebri
Olvasó

Na ilyen egy jól megírt cikk!

Rózsabimbó
Olvasó

Újra bajnok lesz az Olaj, az Olajnál nincsen jobb jobb jobb!!!

Praenoricum
Olvasó

Nem kérdés, hogy a jelenlegi két legjobb kosárlabda csapat fogja játszani a döntőt. Két hónappal ezelőtt sokkal simábbnak tűnt a bajnokság, mint végül, ami mostanra lett belőle. Ennek a Szolnoknak semmi köze ahhoz, aki az alapszakasz zömét végszenvedte, ahogy a Falco sem az alapszakasz végi formában van. Garantáltan jó hangulatú meccsek lesznek, és ez a párharc elsősorban fejben fog eldőlni. Ha a Falco egy kicsit is dekoncentrált lesz, vagy rosszabb napot fog ki, akkor hazai pályán is verheti a Szolnok, de a Falcot is képesnek tartom akár arra is, hogy idegenben nyerjen. Ettől függetlenül meglepne, ha három meccs alatt eldőlne.… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

Nem kérdés,hogy a Falco az “erősebb”..de ezt a pályán is meg kell mutatni.A Szolnok van annyira jó,ha gyengélkedünk-kikapunk..
Remélem szoros, színvonalas mérkőzéseket láthatunk.Győzzön a jobb

zlatan74b
Olvasó

Ez az értékelés reális, örülök, hogy szombathelyi részről ilyet olvashatok. Így kéne mindenkinek hozzáállni. Én nem vagyok biztos benne, hogy jobb a Falco, de majd kiderül. A hazai pályájukat látom problémának. Hajrá Olaj!

Born2Ball
Olvasó

Egy kérdés van, az pedig az, hogy a Szolnok mennyire tudja a szombathelyi játékosokat a komfortzónájukon kívülre helyezni.
Ha ezt sikerülne valahogy megtenni, akkor simán nyerhetnek idegenben is.
Kicsit a Minnesota v Denver párharcot venném a helyükbe mintának, ahol a csapatként és egyénenként is erősebb Nuggetset ízekre szedik azzal, hogy elveszik előlük a levegőt is.
De erre nem hiszem, hogy képes lenne az Olaj sajnos, vagy olyan minőségben nem, ami 3 győzelemhez szükséges.

Rouge
Olvasó

Játéktudásban a Falco fényévekkel van mindenki előtt, ellenük egyetlen egy győzelem is óriási bravúr lenne.

Úgyhogy győzelemre nem is gondolok,
csak annyit kívánok,
hogy játsszunk öt szoros meccset,
aztán lesz ami lesz.

MINDÖRÖKKÉ OLAJKA!

Motoros
Olvasó

Ne legyél kishitű….
Simán vehetőek, lásd Szeged….
A Turistát kell fárasztani végig,a Tibi már lépni alig bír, a gyenge idegrendszerű magasra meg rá kell küldeni a Révészt….
LOL
Hajrá Olaj!

p.borisz
Olvasó

A körmendi meccsek alatt nem voltál ilyen aktív….készülsz a piros csoportra? 😉

Motoros
Olvasó

Szólásszabadság boriszka….
LOL

p.borisz
Olvasó

Az van….saját szivattyúról nincs versike?Terelhetsz,nem változik semmi.Mondjuk idén másképp nincs közöd a döntőhöz,úgyhogy sírj csak,mi jól fogunk szórakozni.

Motoros
Olvasó

Itt egyedül te sírsz boriszka…
Neked majd külön írok egyet a végén….
LOL

p.borisz
Olvasó

Sírok…rajtad röhögök,ezért potyognak a könnyeim.Írj csak,majd leosztályozom….

Marillion
Olvasó

Ilyenkor bezzeg nem vagy Mte drukker ugye mikor a vonal alatt vagytok…a Falco az életed!

Marillion
Olvasó

“Vehetöek”…te meg tanulj meg irni! Ui. Csak mert nàlam mindig ezt kéred szàmon!

Pojaca
Olvasó

Lacika már kb 20 éve nem Albacomp!! Te örülnél neki ha mondjuk Kámán Lászlónak neveznének? A 3-0-ás tippet meg már csak tiszteletből is mellőzhetted volna, ebből is látszik a bunkó vasi formád!

Xero
Olvasó

Ha mindenki 3-2-t tippel a Falconak, abban mi a poén? Nekem az is fura, hogy senki nem mondott be egy Olaj győzelmet..

nyolcmegnyolc
Olvasó

Tegnap, ezt magyaráztam Jonnak. Ha Kálmán, úgy érzi, hogy 3:0, akkor írja, azt, hogy 3:0. Miért kell mellé beszélni? Nem tiszteli jobban az ellenfelet, ha kiírja, hogy 3:1.

albc
Olvasó

Mert az olajfoltosok bajnoki címének reális esélye 0.

Xero
Olvasó

0 akkor lenne, ha nem jutottak volna be…

albc
Olvasó

A bajnokságnak jót tenne ha a szivattyúsok nyernének.

Hoppácska
Olvasó

…mint sokak helyesírása. 😀

albc
Olvasó

Az enyém hibátlan, szerintem törődj a sajátoddal, ugyanis ponttal nem kezdünk mondatot homiboy.

zlatan74b
Olvasó

Inkább annak van 100%, hogy egy innen kitiltandó, frusztrált paraszt vagy. A bb1 már léphetne. Buzikám, te csak trollkodsz itt jobbra-balra.

albc
Olvasó

A tény megírása mióta trollkodás? Személyeskedést élőben!

Marillion
Olvasó

Màr megint…”szélyeskedést élöben”…megint te kérsz randevút…nehogy màr akkor mi Falcosok menjünk hàzhoz!

albc
Olvasó

Nem érted a fogalmat. Ha valaki személyeskedik, élőben tegye. Szívesen mari.

Vulcano
Olvasó

Fizetett megafonos provokátor szóval van benne tapasztalata.
Emellett pedig egy pedo korcs.

albc
Olvasó

Már megint ( mindig ) magadból indultál ki.

Marillion
Olvasó

Milyen magamból…te agyilag toprongy!

albc
Olvasó

Nem is neked ment a komment te buta sárga. : DDDD

WestChampi
Olvasó

Ej pojáca kihagytál egy magas labdát..
Csulacit vártam tőled Kámán helyett, ütősebb lett volna. Könyökkel. 😀
Te sem vagy már a régi. 🙁

Pojaca
Olvasó

Engem ennél nagyobb intelligenciával áldott meg a jó Isten!

atibácsi
Olvasó

Laci mondta: Falco- Olaj 3:0 Na, ez adjon erőt, megkaptuk a jelet! Itt a remény!???? Hajrá Olaj! Legyen bármi a vége, az idény egy csoda, sok- sok tanulsàggal. Hogy egy edző ilyen hajrát produkáljon egy süllyedő csapattal … Ez egy csoda, amiben senki nem hitt, én sem. Szép volt vezetőség, gratulálok a Csapatnak!

WSreborn
Olvasó

Szubjektíven és szívből azt mondom, meg kell próbálni a lehetetlent és próbàljuk meg 5 meccsre nyújtani a párharcot. Hatalmas bravúr a döntőbe jutás, ami nem is volt elvárás, ez a szezon már mindenképp sikeres. Objektíven azt kell mondjam, hogy Kàlmán tippje van legközelebb a realitáshoz, igaz, hogy mindkét oldalon adott a 10 fős rotáció, de nagy különbség van minőségben a két keret között. A Falco magyar sora erősebb a mi légióssorunknàl, és van még 4 légiósuk is akik jobbak mint a lelkes magyar sorunk, így a realitás nem kérdéses. A történelemről annyit, hogy 2012ben és 2018ban jóval esélyesebbek voltunk a… Olvass tovább »

Marillion
Olvasó

WSreborn…Nekem ez egy nagyon kultùràlt és spotszerü hozzàszólàs…màr gratulàltam az Olajnak és a szùrkolóinak a döntöbe jutàshoz! “Nem csersznyézünk tudva levöleg 1 tàlból”…de akkor sem vagyunk szerintem egymàs halàlos ellenségei csak rivàlis szùrkolói…Mi hazai pàlyàn nem hibàzhatunk…mert aztàn Szolnokon visszavenni a pàlyaelönyt az most kemény diónak mutatkozik,de persze nem lehetetlen! Bö jàtékoskeret mindkét oldalon sérülést egyik oldalon még véletlenül se…felkészült edzökkel…És olyat meg végképp nem kìvànok egyik oldalra sem hogy dudaszós kosàr döntsön!

WSreborn
Olvasó

Már bánom, hogy ilyen hangnemben írtam, legszívesebben átszerkeszteném, a nagyképű, beképzelt lenéző földiejid miatt….

Xero
Olvasó

Eltekintve néhány ember stílusától.. Azért nektek tegyen jót az ember.. 😀 Tavaly mindenki kikérte magának, amikor azt írtuk, hogy az Albának legalább olyan kerete van, mint a miénk és nem vagyunk esélyesebbek, max a hazai pálya miatt.. Most meg az a baj, hogy azt írjuk, hogy szerintünk mi vagyunk a jobbak és illene ezt érvényesíteni.. (Mondjuk nem tudom ez mit számít.. a pályán fog eldőlni, hogy ki lesz a bajnok, tök mindegy mi most itt miket irkálunk össze..)

p.borisz
Olvasó

Szerintem a két legerősebb csapat jutott be a döntőbe, megérdemelten.A Szolnok óriási átalakulást vitt végbe,Vidin csodát tett.Mi messze simábban és őszintén megvallva ,az előzetes elvárásoknak megfelelően
jutottunk be.Ebben a felállásban nem volt egymás elleni játék még,de nem gondolnám,hogy sima 3-0 lesz.Nagyon fizikális és harcos meccseket várok,a táborok mindkét oldalon erősen nyomás alatt fogják tartani a csapatokat.A hangulatra nem lesz panasz,legyen sérülésmentes és izgalmas minden mérkőzés,ne a rigókon múljon.Persze a végén remélem mi örülünk majd!
Hajrá Falco!

Xero
Olvasó

Miért írjátok, hogy ebben a felállásban még nem játszottunk egymással? Emlékeim szerint Szombathelyen már Vidinnel volt az Olaj, ugyanezzel a játékoskerettel.. Persze tény, hogy nem volt sok ideje és akkor még nem értek ennyire össze, de azóta semmilyen változás nem volt se a padon, se a keretben.

WestChampi
Olvasó

Nálam az nullkilométeres mérkőzés volt. Senki se találta a helyét, Vidin akkor csöppent bele, szerepek se lettek leosztva. Kb mint egy edzőmérkőzés a szerb szemszögéből, játékosai megismerésére.
Ez merőben más helyzet.

Xero
Olvasó

Most jobb formában vannak, ez tény. Bár szerintem mi is. De a felállás akkor is ugyanez volt.. 🙂

p.borisz
Olvasó

Az a meccs semmi volt,Vidin első idegenbeli találkozója alatt csak megízlelte a helyi viszonyokat. 🙂

WestChampi
Olvasó

Rangadó. 2 legjobb csapat látszik. 2 legjobban védekező csapat találkozója.
Bármi lehet, hisz így még nem találkoztunk, ebben a felállásban. Remélem szoros izgalmas meccsek lesznek. Nem képmutatásból. Gyertek minél többen, azért az Olaj tábor az egyik legjobb szurkolótábor, kell arról az oldalról is a decibel. Van még kiadó jegy.
Gratulálok, hogy eddig eljutottatok.
Sportszerűen, csak sok sikert, bár tanár úr mindjárt megirja hogy szájjal előre levettelek bennetek.
Én nagyon várom. Végre. Az egész szezon alatt kissé érzelemmentesen, semlegesen álltam a meccseinkhez. Kivétel talán a BL. És most ez. Nagyon várom.
WC

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés