Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Begyűjtötte a ZTE skalpját az OSE

14 ponttal nyertek az oroszlányiak.

MVM-OSE Lions - Zalakerámia ZTE KK 88-74 (19-20, 24-17, 21-27, 24-10)

Bajnokság, 25. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Praksch Péter Árpád, Söjtöry Tamás Ferenc, Szilágyi Bálint (Téczely Tamás)

OSE: Dimitrijevics 21/6, Ruják 8/6, Szabadfi 2, Calloway 15/9, Krestinin -. Csere: Carev 9/3, Henry 18/3, Werner -, Mucza 2, Illés 8/6, Dorogi 5/3.

ZTE: Trice 4, O'Reilly 25/6, Polster 3/3, Smith 14, Osztojics 10. Csere: Németh Á. 9, Keller I. 7/6, Zsíros -, Csuti 2.

Dimitrijevics duplájával vette kezdetét a találkozó, amire Osztojics válaszolt. Felváltva vezettek a csapatok, a ZTE részéről O’Reilly bizonyult tarthatatlannak az oroszlányi védők számára ezekben a percekben. A 6. percben, 13-8-nál az ötpontos hazai vezetés az addigi legnagyobb különbségnek bizonyult. Sokáig azonban nem örülhettek a hazaiak, mert Polster hárompontosával zárkóztak a vendégek. Másfél perccel a negyed vége előtt átvették a vezetést a zalaiak, ekkor Németh értékesítette mindkét büntetőjét. Hiába zárta a negyedet Carev duplája, a vezetést már nem adta ki a kezéből a vendég együttes (19-20).

Hamar összekapta magát az Oroszlány, Illés két hárompontosa után 27-22 volt az állás, pedig csak félperc telt el a negyedből. 28-28-nál egalizáltak a vendégek, de az ellentámadásból Dorogi is be tudott dobni egy triplát. Továbbra is szorosan alakult az eredmény, O’Reilly szállította a zalaegerszegi pontokat, míg hazai részről Dimitrijevics volt a legponterősebb. Mivel az etap végén még Calloway triplája is célba ért, így 20 perc után hat egységgel tartott előrébb az Oroszlány (43-37).

8-0-val indította a második félidőt a ZTE, két és félperc elteltével már a vendégeknél volt a vezetés. Ezt követően Carev és O’Reilly triplaváltásait láthatták a szurkolók, majd Ruják pontjaival már ismét az OSE-nél volt az előny. A folytatásban sem változott a játék képe, egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól. A vendégeknél Smith kezdett egyre aktívabban játszani, akit csak szabálytalanságok árán sikerült megállítani. Az amerikai erőcsatár büntetőit magabiztosan értékesítette. A túloldalon Henry teljesített jól, aki 62-62-nál kiegyenlített. Erre még Trice válaszolt, ám az utolsó kosár Dimitrijevicsé volt (64-64).

Sok pontatlansággal indult a záró tízperc. Németh révén újra a ZTE-nél volt az előny, de Dimitrijevics hármasával megfordította az állást. Henry és Calloway is betalált távolról, a vendégeknek nagyon kellett O’Reilly válasza. Hiába próbálkozott a ZTE, innen már nem volt számukra visszaút. Az OSE hengerelt a záró szakaszban, két perccel a vége előtt Dimitrijevics hármasa után 82-71-et mutatott az eredményjelző. A végeredményt Calloway állította be, 14 ponttal nyertek az oroszlányiak (88-74).

Fotók: Bálizs Zsuzsa

46 hozzászólás

46
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
17 Comment threads
29 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
koronelMTE1975Cibuláre BucimbungaBorbély LajosArtur Doki Recent comment authors
Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Gratulálok Tesók, le a kalappal!!

Borbély Lajos
Olvasó

El kell fogadni azt, ha valamelyik légiós kiesik a ZTE rotációjából (sérülés, kipontozódás), biztos a vereség, szinte mindenki ellen. Eddig minden olyan meccset elveszített a csapat, amikor valaki hiányzott (Ostojic, Smith és most Rakicevic). Eleszíti a gárda a magabiztosságot. Trice-be pedig lelket kell önteni a rájátszásra. A szezon első felében jobban ment neki, akkor, amikor még nem dőlt el az, hogy ki az első számú irányító. Most, mintha megviselné az, hogy nem ő az.

bbzte
Olvasó

Mivel tegnapi hozzászólásomat BB1 moderálta (ndm tudom miért), ujra írom: “Ma nem voltunk elég élesek, Oroszlány pedig kintről szetdobott minket. Megérdemelten győztek. Ezt a mait gyorsan el kell felejteni, és menni tovabb! Hajra ZTE!”

Artur Doki
Olvasó

Nem bánnám,ha a jövő szombaton nem ” felkészülési meccs”-ként gondolnának Zalában a Kte elleni meccsre…

Hajrábányászmajdmvmose!
Olvasó

Végére csak megtört a jég a sok vereség után. Elfogultan magyarázandó, ha a vesztett meccseken a holtponton bejön egy-egy kosár akkor… és a három rigó, akkor…! No de ezen a Zete elleni meccsen a vendégszurkolók megítélésem szerint kritikán alul viselkedtek. Lehet szidni a bírókat “uraim” kulturáltan is. Bármennyire vagytok b-közepek, ez SPORT és vannak a csarnokban gyerekek is!!!☹️☹️☹️
.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Fogadd már el, hogy a lelátó nem színház. Mert mi nem szidjuk a bírókat, vagy a játékosunk után rúgó ellenfelet?
A tököm tele van ezekkel a píszí kommentekkel.
Sanszosan nem élted meg a nyolcvanas évek végén az Oroszlány-Zalaegerszeg meccseket. Én akkor voltam tizenéves. Hidd el, hogy markánsabb volt akkor a szurkolás mint most. Aztán mégis lett belőlünk ember.

Borbély Lajos
Olvasó

Ej, egyetértek. Néhány méterre voltak a nézők a pályától, nem voltak lezárt üres szektorok a két szurkolótábor elválasztására. Zeg.-en a mostani csarnokban 6000 ember is volt. Más idők voltak…

Hajrábányászmajdmvmose!
Olvasó

Tudom, hogy a lelátó nem színház,de nem is pöcegödör. A sport az közösségformáló egészséges versengés! Az ordenáré rigmusok skandálásának nincs köze a gyűlöletmentes tisztességes, normális sporthoz! Egyébként a 80-as években én a 30-as éveimben jártam, Krajnyik és társainak drukkolva!😮Tehát én nyertem!😄De egyébként ennek semmi köze az elvi vitánkhoz!!!Hajrá OSE!

koronel
Olvasó

Emlékszem, amikor Hajniss jv. “sporttárs” menekült… felfelé a bordásfalon. Lett is néhány zártkapus meccs az eredménye. Ettől függetlenül nem ez a példa. A 85-ös labdarúgó BEK döntő előtt 39 ember halt meg a stadionban. Tudom, hogy erős a példa, de ezt nem kívànja vissza senki, ahogyan a bíróverést sem… remélem 😊

Mendez
Olvasó

Gratulálok oroszlányi barátainknak, hogy töredék költségvetésből nagyon simán verték a zsoldosmordori csapatot.
Eddig tartott a lendület a rengeteg szponzori pénzből.
Szégyen ez a denevér banda.

Preslav
Olvasó

Ennél nagyobb örömöd az életben többet ne legyen!

Preslav
Olvasó

Soha ne legyen nagyobb örömöd az életben!

Bobby666
Olvasó

Mendez! Ezzel a dumával húzzál már el! Barátod neked az, akinek két anyja van. Szánalmas vagy.

Mendez
Olvasó

🤡🤡🤡

Bobby666
Olvasó

Mendez ismered ezt a pszichológiában? A kivetítés az önismeret akadálya,
másokban elkezdjük meglátni a saját hibáinkat; csak másokat teszünk felelőssé egy kellemetlen helyzetben; olyan tulajdonságokat tulajdonítunk másoknak, ami ránk jellemző igazán

Zombi
Olvasó

Jajjjj! Te szegény….

Vantage
Olvasó

A közvetítés utolsó 2 és fél percet némítva kellett végignéznem, ezt a két irritáló f@szt nem bírtam már hallgatni….

Borbély Lajos
Olvasó

Azt mondjuk én sem értem, hogyan lehet ilyen figurákat mikrofon közelébe engedni. Különösen az egyiknek ez a feladat egyszerűen túl komplex volt, nem ide való az az ember.

elfogult vagyok
Olvasó

Maximális elismerés a ZTE-nek! Krasovec jól élt a lehetőségével, egy ütőképes jó csapatot rakott össze! A leg teljesebb tisztelet mellet gratulálok! Biztonságos, és jó utat az itt lévő szurkolóknak!! Talán a fent említettek miatt hatványozottan gratulálok az OSE csapatának is! Minden apró részlet ellenünk szólt, és mégis sikerült GYŐZNI!!!! A legnagyobb öröm, a fiataljaink játék ideje Carev 16, Szabadfi 13, Dorogi 14 perc, és szép, jókor jött pontokkal meg is hálálták! Ez FONTOS!!!!!! De azért arról se feledkezzünk meg, hogy a ZTE-n elég nagy volt a győzelmi kényszer, mi viszont “teher” nélkül játszhattunk! (úgy mind a szezon legelején) Sajnos Mi… Olvass tovább »

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Khmmm, a Zetének nem igazán volt teher ezen a meccsen, az Alba délutáni győzelmével, és a Kecsó tegnapi vereségével fix negyedik helyről kezdték a meccset, bármi is lesz a végeredmény.
A többivel egyetértek.

Rantotta
Olvasó

Nincs igazad. Ha a ZTE most is, és jövő héten is nyer, az Alba viszont kikap a Falcotol akkor ZTE a 3.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Jogos, igazad van, elnéztem a tabellát.

*Z*T*E*
Olvasó

Biztos vagyok benne ha lett volna tétje a meccsnek behúzta volna az Alba a Falco ellenit is lásd Körmend gyozelme pedig az egy derbi volt…

Kaposkosár KKK
Olvasó

Szép volt OSE !!
Gratulálunk Kaposvárrol

*Z*T*E*
Olvasó

Nekem volt egy olyan megérzésem meccs előtt hogy az albatol függ h a csapat mennyire tud felpörögni erre a meccsre..
Szerintem nem is baj ha egy kicsit megnyugszik a társaság szerintem a kupát fel lehet adni illetve a kecsot se kell komolyan venni… Inkább menjünk neki egy pihent sérüléstől mentes csapattal a playoffnak bárki is lesz az ellenfél…

zterulez
Olvasó

A kupameccseken van lehetőségünk a jobban védekező csapatok ellen tétmeccsen gyakorolni. Attól nem fejlődünk, ha nálunk gyengébb ellenfelekkel játszunk felkészülési meccseket.

moldi56
Olvasó

ZTE szurkolóktól kérdezem:mi a baj Zsíros Petivel?Innen Szolnokról azért ment el,mert kevesellte a kapott játékperceket,ráadásul Krasovecet ismerte is.Most ahogy látom semmivel nem játszik többet,mint az Olajnál.Pedig én jó játékosnak tartom,jó keze van,jól dob.

lujo
Olvasó

Grat az Oroszlánynak! Nagy energiával játszottak és nagyon jól dobtak. Ha több ilyen mecset hozak volna eddig, akkor simán a 8ban lehettek volna. Kíváncsi vagyok ki fut be az 5. helyre, egyelőre szinte lehetetlen megjósolni. Hajrá ZTE

Dobey
Olvasó

Nagy eséllyel a Sopron.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Ez a csapat minden fordulóban meg tud lepni. Kár, hogy az ilyen pozitív meglepetésekből sokkal kevesebb van.
Szép volt, srácok!
Zegieknek balesetmentes utat hazafele, és sok sikert a PO-ban. Kijárt már ez nekik.

Bobby666
Olvasó

Így kell ezt csinálni! Hajrá OSE, hajrá KKK, hajrá ZTE! Hajrá normális szurkolók!

heraklith
Olvasó

Gratulálok az Oroszlánynak, keményen küzdöttek. A Zetének meg gratulálok a 4. helyért! Ez a szezon már mindenhogyan extra, de pályaelőnyben még a tovabbjutás is meglehet. Trice sajnos nagyon kilóg lefelé, a Paks ellen még valahogy belefért az OSE ellen idegenben már nem. Az utolsó 4 meccsen Trice 2 triplát dobott be 20 kísérletből és összesen 10 kosarat 44-ből. Ez 10 és 22 %. Valamit kezdenie kell magával, mert így nem lehet a playoffra formát időzíteni és egy ilyen erőn felül teljesítő csapatba ekkora betli nem fog beleférni senki ellen a playoffban. Az OSE gyűjtött idén már nagy skalpokat, mi meg… Olvass tovább »

torma
Olvasó

Trice tényleg elég gyengén teljesít az utóbbi időben,valaki szólhatna neki a menedzsmentből…..Ugyanakkor nagyon nem pörögtünk fel,ennél sokkal több kell,mert ez egyáltalán nem egy play off közeli teljesítmény volt.
Az is igaz ,hogy Rakicsevics is hiányzott….

zterulez
Olvasó

Lényegében a cserék játszottak a fele meccsen. A tegnapi Kecskemét veresége után biztossá vált a 4. hely, úgyhogy szerintem ezt felkészülési meccsként kezelte a szakvezetés.

heraklith
Olvasó

Mind a 4 légiós 30 perc körül játszott, ennyi kb az átlaguk is. Rakicevic nem volt, emiatt Zsíros és Németh kicsit többet játszottak. Nem hinném hogy a vezetőség felkészülési meccsként kezelte volna, szerintem a jatékosok voltak kissé indiszponáltak. A közvetítésen nem jött át a szokásos küzdés, meg O’Reilly-n kívül ma senkinek nem volt jó napja. A 17%-os triplázásnak meg nem is lehetett más kimenetele egy olyan csapatnál akinek az az egyik erőssége (csapatszinten 35%).

Zombi
Olvasó

O’Reilly és Smith kivételével kuka az egész társaság.
Őket kellene megtartani, hozni egy Magyar centert,esetleg a Tóth Ádámot, egy dobni tudó extra irányítót, aztán volna mit keresni. Ez így nagyon gyenge lesz…..

zterulez
Olvasó

Végig voltak fent légiósok, de nem a szokásos összeállításban. A Németh-Keller-Zsíros-Polster látszólag indokolatlan túljátszatásár remélem magyarázatot kapunk, mivel emiatt az elvi lehetőségét is feladtuk annak, hogy esetleg (óriási szerencsével) a 3. helyen végezzünk. Így viszont levettük a terhet a sárga lábú cinegékről, hogy el kelljen csalniuk a jövő heti meccsüket is. Nyugodtan játszhatnak egy ki-ki meccset a tv-ben az Alba ellen. Az Ose-nek sok sikert kívánok a továbbiakhoz!

MTE1975
Olvasó

Szerintem meg Keller van folyamatosan túl játszatva . Megint 30 perc és nézd meg a VAL értékét. Ez siralamas. Trice alóban alul teljesít de azért azt is látni kell labda sincs nagyon nála. Szerintem Németh 9 pont 6 lepattanó 15 perc alatt jó teljesítmény . Hajrá ZTE!

Ellenív
Olvasó

118 perc ZTE légió az Osee légió 101 perc, tényleg ugyan azt a mérkőzést nézted? Az eddigi eredményeitekhez gratula,további sok sikert!
Hajrá Ose!! Hajrá Bányász!

fanaticfantastic
Olvasó

Ez most meglepett.

bbzte
Olvasó

Ma nem voltunk elég élesek, Oroszlány pedig kintről szetdobott minket. Megérdemelten győztek. Ezt a mait gyorsan el kell felejteni, és menni tovabb! Hajra ZTE!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Heraklufi?

heraklith
Olvasó

Kezd egy kicsit kellemetlen lenni a rajongásod 😆

kentin
Olvasó

Trice sokadszor is kuka…

zterulez
Olvasó

Támadásban sajnos nagyon leeresztett. Rakicevicnek is van egy hosszabb hullámvölgye. Az utolsó 5 meccsén 3/14 hármas, 15/27 kettes (ez nem gáz), meg úgy általában nincs meg benne az plusz, amit hozzá szokott tenni a játékhoz.

heraklith
Olvasó

Trice védekezésben is a leggyengébb láncszem (Polster után). Az OSE ellen a végjátékban (-3 pontnál) is kétszer mentek el mellette egy leütésből olyan könnyen hogy rossz volt nézni. Utána meg sorban a kihagyott dobások. Amikor stat alapján jó meccsei voltak, akkor is főleg azért mert már eldölt meccseken bedobálta. Sajnos mostanában az sem jó ha irányít (csak pumpál és lemegy a támadóidő) meg az sem ha 2-est játszik (mert nem dobja be, O’Reilly meg fárad közben). Amúgy meg vele együtt jó a csapategység, szerintem nem lett volna jó ezt megbontani, amikor még lehetett (akkor is látszott már, hogy ő lóg… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés