Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Beérik a munka Kecskeméten

Ivkovicné Béres Tímea szerint az eredmények csak másodlagosak.:

:

A Kecskeméti Kosárlabda Akadémia egyike azon három egyesületnek, amely a fiúszakágban egyenes ágon bejutott mind a kadétok, mind a juniorok között a bajnoki idényt lezáró nyolccsapatos országos döntőbe. Ennek apropóján beszélgetett Ivkovicné Béres Tímea akadémia-igazgatóval az utanpotlassport.hu.

– Ez egyértelműen a szisztematikus építkezés következménye. Nyolc éve nyertük el az akadémiai címet, azóta pedig folyamatosan fejlesztjük és szakmailag erősítjük a rendszerünket. A legfőbb küldetésünk, hogy játékosokat képezzünk, ezért a korosztályos bajnokságokban elért eredmények csak másodlagosak, de úgy tűnik a munkánk kezdi meghozni a gyümölcsét. Egyre több képzett játékos pallérozódik nálunk, és ez meglátszik a csapatok teljesítményén is.

A juniorcsapatból hárman: Ivkovic Milán, Cserkó András és Tóth Barna is az U18-as nemzeti csapat keretének tagja. Közülük Ivkovic a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét NB I/A osztályos együttesében is bemutatkozott.

– Először is örülünk, hogy a járvány sújtotta időkben egyáltalán megrendezik az országos döntőket. Ahogyan a bajnokság eddigi részében sem támasztottunk a helyezésekre vonatkozó elvárásokat a gyerekek és az edzők felé, úgy a döntőket illetően sem lesz ilyen. A fiatalok konstans fejlődése az elsődleges, ebben pedig egy újabb lépcsőfok lehet a nyolccsapatos torna. Bízom benne, hogy felszabadultan tudnak játszani a fiúk, és lehetőségként fogják fel az eseményt.

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitányként régóta segíti az akadémia munkáját, intézi külkapcsolatait, de az idei szezonban a napi életébe is bekapcsolódott, elvállalta a juniorgárda felkészítését. A tapasztalatairól itt olvashat bővebben.

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Borbély LajosSztojanivkovicsBL menetelésgarciaMásikVégétFújdMeg Recent comment authors
Borbély Lajos
Olvasó

Nem az utánpótláscsapat helyezése számít, hanem az, hogy hány első osztályú játékost tudnak kinevelni. Ezt csak sok év múlva fogjuk megtudni. Mondjuk nem nagyon jut eszembe a jelenlegi első osztályban játszó magyarok közül egy sem (talán Csorvási?), aki zsenge korában azért jórészt ott pallérozódott volna , de erre nem tenném le a nagyesküt.

Sztojanivkovics
Olvasó

Kedves Cucikák! Az U20-as bajnokságon öt meccsen játszott az akadémia U 18-as csapata. Az eredmény: öt meccsből két győzelem, három vereség. Úgy, hogy csak 16 és 17 éves gyerekek játszottak! Ivkovics Milán, ha jól látom, 15 pontot és 6 lepattanót szerzett átlagban. Sztole! Cucikák is megbolondultak, veled nem tudnak mit kezdeni, most a gyerekedet bántják. Hogy bírod?! Ekkora nagy Király és Isten vagy, hogy már az utánpótlásban is foglalkoznak veled! Hajrá magyar válogatott, hajrá magyarok!

BL menetelés
Olvasó

A bohóc már ide is befészkelte magát / az egész család/ . Merte volna a fiát nem betenni Váradi Kornél az első csapat keretébe már nem lenne ott edző

garcia
Olvasó

U 20-as bajnokság 26 forduló 3 győzelem 23 vereség tök utolsó hely. Röhej a köbön amit csinálnak miközben messze ők kapják a legtöbb támogatást az államtól.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Nyihaha !!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés