Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Bazsó Brúnó: Mentálisan egy erős csapat vagyunk

Jót tesz a nyomás a Nyíregyházának.:

:

Mint ismert, egy bajai győzelemmel kezdte az NB I/B Piros-csoportját a Hübner Nyíregyháza BS csapata. A sikerből a kispadról érkező Bazsó Brúnó 10/3 ponttal, közte fontos kosarakkal vette ki a részét. 

– Tudtuk, hogy nem lesz egy könnyű mérkőzés, mivel a Baja például a felkészülés során megverte az élvonalbeli Kaposvárt, ráadásul tavaly itt vereséget szenvedtünk az első fordulóban. Voltak hiányzóink, én sem tudtam sajnos 100%-osan készülni a meccsre, kisebb sérülések hátráltattak, de szerencsére tudtam játszani. Sikerrel vettük az első akadályt, meg tudtuk valósítani azt, amit az edzőink kértek. Úgy gondolom, hogy ez egy nagy fegyvertény, hogy hiányos csapattal tudtunk nyerni idegenben. 

A találkozó előtt a csapat tagjai nem kapták meg a kötelezően előírt negatív koronavírus tesztjüket, így az első útjuk a bajai kórházba vezetett, ahol gyorstesztet végeztek el a játékosokon és a stábtagokon, ezután tudtak csak pályára lépni. 

– Sajnos nem jött meg az eredményünk időben, ezért nem tudtuk, hogy ki tudunk-e állni, vagy nem. A bajaiak nem szerettek volna halasztani, így kénytelenek voltunk ott elvégezni egy gyorstesztet. Igazából ez nem zavart meg minket nagyon, tudtuk, hogy mi a dolgunk és ezt sikerült is véghez vinnünk. 

Bazsó szerint mentálisan erős csapat a Nyíregyháza, a nyomás pedig kimondottan jót tesz a csapatnak. Ez azért is fontos, mivel a gárda az élvonalba jutást tűzte ki célul. 

– Szerintem mentálisan egy erős csapat vagyunk, ráadásul a rutin is képviseli magát az öltözőben, akár Tóth Gergelyre, vagy Mohácsi Mátéra gondolunk és akkor nem említettük még légiósunkat, Emmanuel Ubillát. Mondhatom azt, hogy a nyomás az kell is valamilyen szinten. Szokták mondani, hogy teher alatt nő a pálma. Ez jót tesz a csapatnak. Nem görcsölünk rá, megpróbáljuk tenni a dolgunkat és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. 

Pénteken a DEAC II. együtteséhez látogat a Blue Sharks a Hepp Kupa, ami talán nem is jön rosszul a klubnak, hiszen a karantén miatt kevés felkészülési találkozót vívhatott csak az együttes. 

– A felkészülésünk sajnos nem sikerült túl jól, mert amikor jöttek volna az edzőmeccsek rögtön karanténba került a csapat és két hét pihenőnk volt. Ezt a bajai mérkőzést is egy meccsel a hátunk mögött játszottuk le. Úgy tekintünk a DEAC elleni ütközetre, hogy ez talán egy jó, ritmusba hozó mérkőzés, ami felkészít minket a továbbiakra. 

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés