Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Bay Béla-díjat vehetett át a pécsi sikerkovács, Rátgéber László

“Mindenkinek köszönöm, aki segítette a pályafutásomat!”

  •   :

:

Kiemelkedő edzői tevékenysége, nevelő-oktató munkája, valamint edzői életműve elismeréseként Rátgéber László kosárlabda mesteredző, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának a docense, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója a Magyar Sport Napja alkalmából Bay Béla-díjat vehetett át – írja a pecsaktual.hu.

A Magyar Sport Napja alkalmából ünnepséget tartottak az Emberi Erőforrások Minisztériumában (EMMI), amely során Kásler Miklós miniszter és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár díjakat és elismerő okleveleket adott át.

– A kormány próbálja mindenkinek megteremteni a sportolás lehetőségét. Az élsport példát mutat mindenki számára, és néhány évtized múlva önökről is úgy beszélnek majd, mint mi most a régmúlt nagyjairól – fogalmazott Kásler Miklós. – A kormány nevében díjakat adok át, a nemzet nevében pedig köszönöm önöknek!

Az eseményen Bay Béla-díjat vehetett át kiemelkedő edzői tevékenysége, nevelő-oktató munkája, valamint edzői életműve elismeréseként Rátgéber László kosárlabda mesteredző, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának a docense, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója.

– Ahogy a kosárlabdapályán sem lehet senki egyszemélyben sikeres, úgy ezt az elismerést is egy csapatmunka sikereként értékelem – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Rátgéber László, aki annak idején a pécsi női felnőtt csapatot vitte számtalanszor a csúcsig, most pedig a Nemzeti Kosárlabda Akadémia falai között a legtehetségesebb magyar játékosokból hozza ki a maximumot. – Köszönöm a Pécsi Tudományegyetem rektorának, Miseta Attilának, valamint Ács Pongrác dékán úrnak a támogatást, és mindenkinek köszönöm, aki segítette a pályafutásomat, a játékosaimnak, a szurkolóknak, a játékvezetőknek, a munkatársaimnak! Ez a díj kötelez is, továbbra is a legmagasabb szinten fogunk dolgozni!

A Bay Béla-díjat az EMMI adományozza a kiemelkedő edzői tevékenységet és jelentős nevelő-oktató munkát, és a kiemelkedő teljesítményt elérő sportolókat felkészítő sportszakemberek részére, valamint kiemelkedő teljesítményt nyújtó edzők életművének elismerésére. Átadására a Magyar Sport Napja (május 6.) alkalmából kerül sor, évente legfeljebb négy díj adományozható. A szobor fehér carrarai márványoszlopból és az azon elhelyezett portréból áll.

Bay Béla vívó mesteredző 1999-ben hunyt el, emlékére alapította a gyermek-, ifjúsági és sportminiszter a Bay Béla-díjat.

Rátgéber László illusztris társaságba került, hiszen a Bay Béla-díjasok névsorában olyan korábbi és jelenlegi kiváló sportszakembereket találunk, mint például Széchy Tamás, Baróti Lajos, Gyarmati Dezső, Illovszky Rudolf, Mocsai Lajos.

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés