Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Basketball Summer Camp: a készségfejlesztésen volt a hangsúly Zalaegerszegen

Czukor Bence és Rózsás Gábor gondolt egy merészet.:

:

A sporttáborok általában az iskolaév befejezését követően szolgálnak kikapcsolódási és sportolási lehetőséggel a fiataloknak. Czukor Bence, a ZTE NKK vezetőedzője és Rózsás Gábor, a csapat másodedzője gondolt egy nagyot és július utolsó hetére kosárlabda készségfejlesztő tábort szervezett, melyre összesen 24 fiatal lány és fiú jelentkezett. A foglalkozásokat az Ostoros Károly Csarnokban tartják – írja a ZTE honlapja.

– Úgy éreztük van igény Zalaegerszegen, az alapozás előtt egy olyan táborra, ahol az egyéni képességek fejlesztésére fektethetünk nagyobb hangsúlyt – mondta Czukor Bence. Nyílván különböző képességekkel rendelkeznek a játékosok, akik 2005-tól egészen 2012-es korosztályig vannak jelen. Meglátásunk szerint egy játékos akkor tud a legjobban érvényesülni, ha az egyéni képességeit minél magasabb szintre fejleszti.

A szervezők kiscsoportokat alakítottak ki, ahol korosztályoknak megfelelő programmal készültek, ahol több idő jut az egyéni hiányosságok kijavítására, az iskolázásokra, a precizitás fejlesztésére. Sok gyakorlás szerepelt a napi két edzésben, de játékos feladatokkal, némi elméleti oktatással, angol szaknyelvi ismeretek átadásával is kiegészült a program.

Csütörtökön délután a Sopron Basket csapatával idén Euroliga címet szerző Gáspár Dávid edző és Czukor Dalma volt a tábor vendége, akik élménybeszámolóval készülnek, valamint a képzésbe is bekapcsolódnak. A fiatalok nagy izgalommal vetették bele magukat, az egykori ZTE KK játékos által vezényelt feladatokba. Az edzés végén kérdezz-felelek keretében érdeklődhettek a vendégek pályafutásáról, a sporttörténeti győzelemről, terveikről a gyereke. Pénteken pedig Hollós Dániel, a Soproni Darazsak U18-as csapatának edzője dolgozott vendégként a fiatalokkal.

A tábor nagyobb részét a fiúk alkották, akik között szép számban találhatunk az utánpótlásunkban nevelkedő gyerekeket is.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
fekete_listacsakazete Recent comment authors
fekete_lista
Olvasó

Czukor Bence a zsoldos gárdájával nem tudott még az első 4-be se jutni…
Nem baj, ide haza nagyon sok tehetséges fiatal edző van, főleg női vonalon.
Nem kell oda semmilyen protekció!
Czukor, Tursics, Földi…csak akiket érdemes említeni. A TF meg Beac-ot hagyjuk is…
“Keményen dolgozó emberek”

csakazete
Olvasó

Amúgy ezt most hogy sikerült ehhez a témához csatolnod? Hihetetlen…

csakazete
Olvasó

Hajrá srácok,nagyon örülök ez egy nagyon jó kezdeményezés… Így kell folytatni 🤘 ügyesen csináljátok!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés