Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Bartik Zalán folytatja a családi hagyományokat Körmenden

Az Egis Körmend fiatal játékosa 30 pontot szórt a Bayern München ellen.:

:

Az Egis Körmend Facebook-oldalának a beszámolója:

A tavalyi és idei remek klubszereplése után egy hatalmas lehetőséget kapott Bartik Zalán: lehetőséget, hogy magára öltse a címeres mezt.

Mindig hatalmas megtiszteltetés bárkinek, ha elmondhatja magáról, hogy a hazáját képviselheti. Zalán a Szent István Kupa küzdelmein vett részt a korosztályos nemzeti csapattal, ami nemzetközileg egy nagyon magasan jegyzett torna. Az idei évben például ismét ott volt a Real Madrid csapata, de részt vett a Bayern München, és Németország válogatottja is. Az első két meccset nyerték a magyarok, viszont a német válogatott nagy falatnak bizonyult mieinknek. Így a  harmadik helyért léphettek pályára, ahol remek játékkal sikerült legyőzni a Bayern München csapatát, ezzel megszerezve a bronzérmet.

Zalánnak egy teljesen új közegbe kellett rövid idő alatt beilleszkednie és teljesítenie, hiszen a torna előtt csak pár napot töltött együtt csapattársaival, illetve az edzői stábbal. Számára ez sosem volt nagy probléma, hiszen egy nagyon jó és közvetlen srác, abszolút csapatjátékos, és ezt a teljesítménye is jól mutatja.

A három csoportmérkőzésen is nagyon stabil játékot hozott a pálya minden területén, viszont a bronzcsatában abszolút a hátára vette a csapatot a maga 30 pontos teljesítményével, amit mindössze 23 perc alatt sikerült összeszorgoskodnia. Ezzel a meggyőző játékkal még a torna All-Star ötösébe is beválasztották, amivel még nagyobb figyelmet harcolt ki magának a szezon hátralévő részére.

Bartik Zalán a családi hagyományokat viszi tovább az Egis Körmendnél, hiszen nagybátyja Trummer Rudolf – állandó szakértőnk -, valamint nagyapja Trummer László is fontos szereplő volt a csapat történetében. Természetesen remek teljesítménye után mi is megkerestük a fiatal kosarast.

“Eleinte nagyon sok sportágat kipróbáltam, de valahogy semmi nem ragadott meg engem, egyedül a kosárlabda, amikor 7 éves voltam – kezdte Bartik Zalán, aki jelenleg az U16-os csapat tagja. “A nagybátyám és a nagypapám is játszott az Egis Körmend színeiben, ez is nagy hatással volt rám, rengeteget segítettek nekem.

U14-ben kezdtem el komolyabban venni a kosárlabdát, rengeteget edzettem, a nyaraimat is erre áldoztam. Ennek hatására jól sikerültek az elmúlt szezonok, a tavalyival kapcsolatban van némileg hiányérzet, de ez tanulópénzként szolgált számomra. Idén kaptam meg a lehetőséget a Szent István Kupán, hogy magamra ölthessem a címeres mezt, amikor megkaptam a behívót, nagyon boldog voltam, egy visszaigazolása volt annak a kemény munkának, amit elvégeztem.

Amikor megérkeztem Székesfehérvárra, volt lehetőségünk beszélgetni a srácokkal, akik nagyon nyitottak és befogadóak voltak velem, ami nagy segítség volt, hálás vagyok nekik érte. Négy mérkőzésen léptem pályára, az első három alkalmával nem játszottam rosszul, de természetesen nem volt tökéletes, lehettem volna jobb is. Ez a négy összecsapás sokkal fizikálisabb volt, mint amihez a magyar mezőnyben hozzászoktam, ebben nagyon le vagyok maradva, de dolgozunk a klubbal ezen.

A Bayern München elleni mérkőzésen minden összejött nekem, nagyon jó napot fogtam ki, remek teljesítményt tudtam nyújtani, amiben a csapattársaim rengeteget segítettek. 

Ha a játékomat nézzük, elsősorban fizikálisan kell fejlődnöm, hogy elérhessem a céljaim, de minden aspektusban van még dolgozni valóm, hiszen azzal, hogy ez a torna jól sikerült, nem állhat meg a munka. Szeretnék minél hamarabb a felnőtt csapathoz kerülni, a fő álmom pedig az, hogy külföldön is kipróbálhassam magam.”

Zalán gondolatai mellett egy róla szóló véleményre is kíváncsiak voltunk, Palánk Bálint, a játékos edzője osztotta meg véleményét kosarasáról.

Zalán klubunk egyik legnagyobb ígérete, tehetséges, nagyon örültünk, mikor értesültünk a válogatott meghívóról. Tehetségét a Szent István kupán is megcsillogtatta. Kitűnő anticipációs képességgel rendelkező játékos, mind támadásban, mind védekezésben kamatoztatja ezt. Távoli dobásai is veszélyesek, a családi vonásokat örökölte, hiszen papája Trummer László a triplakirály, valamint nagybátyja Trummer Rudolf is kiváló tripladobó volt. Jó értelemben vett csibészség megvan benne, emellett alázatos munkát végez, ha ez így marad, mind Körmendnek, mind a magyar kosárlabdának erőssége lehet. Részünkről minden támogatást megkap a kosárlabdázóvá válás útján – mondta az U16-os csapat mestere.

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Borbély LajosBorn2BalldonnarummaMadison Recent comment authors
Madison
Olvasó

Bravó! Hajrá fiatalok, keményen és alázattal dolgozzatok! És hajrá Szövetség, bátran csökkentsétek a légiósok számát! Hajrá Klubvezetések, bátran nevezzetek ki magyar edzőket! Hajrá magyar edzők, bátran használjátok a fiatal magyar játékosokat! Nagyon örülnék, ha hamarosan Bartiknak és társainak szurkolhatnék a bajnoki meccseken, nem pedig öt random amerikainak (akiknek amúgy tiszta szívből nem is lehet, legfeljebb hagyományból a csapat miatt…)!

donnarumma
Olvasó

Miért kellene csökkenteni a légiósok számát?
Hogy az amúgy is alacsony színvonal a béka segge alá kerüljön?
Hogy nemzetköziben még ennyi esélyünk se legyen?
Nincs csapatonként 3 értelmes magyar- nem hogy 10!
Ha nem lesznek légiosok, az ilyen ugyes srácok(mind az 5 fő) meccsenként 60 pontot fognak dobni-amikor csak akarnak…es rohadtul nem fog fejlődni senki.
Játszon a b csoportban a sok ugyes fiatal, dobjanak jo sok pontot- aki ugyes meg torjon magának utat a légiósok között is az A csoportban. Abban egyetértünk, hogy legyenek minél többen!

Born2Ball
Olvasó

Talán azért, mert a magyar kosárlabda érdeke az, hogy a magyar játékosok játszanak. Nem légiósokkal kell fenntartani a nemzetközi színvonalat, hanem játékosok nevelésével és fejlesztésével, szakmaiságot kimerítő munkával. A bajnokság pillanatnyi visszaesése garantált, de a válogatott és a bajnokság is erősödne hosszú távon a kevesebb külfödi játékos szerepeltetésével. Ráadásul külföldiekkel sem ért el még a csapatod sem eredményt, mert lássuk be az nem eredmény, amit a Falco jelenleg produkál. Akkor mért ne a magyar játékosok jászanak minden szintéren, ahol csak lehetséges? Vagy maradhat ez a szisztéma is egy harmat gyenge válogatottal, tehetségek elbagatelizálásával és nemzetközi szinten tavaszt soha meg nem… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

A játékosokat nem az A osztályban kell nevelni és fejleszteni! Erre van az utánpótlás és a b csoport…egy profi csapatban senkit nem érdekel, hogy milyen nemzetiségű valaki, vagy mennyi idős.A teljesítmény alapján kell bekerülni, nem pedig azert mert apuka fia, vagy 18 éves vagy ilyesmi….
A magyar játékosok most is játszhatnak.
Ja hogy annyira gyengék, hogy ezeket a 20 ad rangú légiósokat sem tudják kiszorítani???
Akkor mit akarnak?
Aki jó az így is befér-aki meg nem üti meg még ezt a gyenge szintet sem az játszon a b csoportban

Borbély Lajos
Olvasó

De az mire jó, hogy közpénzen fizetjük a légióshadat azért, hogy tapsoljon a nép és hogy néha egy sokadrangú kupában megverjünk egy – egy külföldi csapatot? Igazad akkor lehetne, ha az egész nem közpénzen működne. Magyarországon a piaci alapon működű élsport sajnos kizárt. Born2Ball-al értek egyet. Nagyot csökkenne a színvonal, de a 80-as90 évek csapatait sokkal jobban lehetett szeretni mint a mai csapatokat ( pedig a külföldi élcsapatok 40-50 pontokkal verték általában őket…). Tudnának erről pl. Szolnokon, Körmenden, Egerszegen, Baján, mesélni. Ma akkora a játékosfluktuáció a csapatokban, hogy év végén sok helyen nem is tudják felsorolni az őszi kezdőket; a… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés