Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Barnai mellett euroligás szerb bajnokot is igazolt a Csata

Két új érkezőt jelentett be az újonc.:

:

A karácsonyi időszak alatt az NKE-Csata vezetői nem pihentek sokat, a csapatuk erősítésén fáradoztak, jó eredménnyel. Arról már korábban olvashattak a BB1-en, hogy a PEAC-tól távozó Barnai Judot az újonchoz tart, mostanra az is kiderült, hogy az Euroliga tapasztalattal rendelkező Jelena Antic is Budapesten folytatja – derült ki a klub honlapjáról.

– Úgy láttam, hogy a csapatnak szüksége volt megújulásra és új impulzusra. Egyrészt, hogy jobb, kiválóbb edzésmunkát végezhessünk mint eddig, másrészt, hogy a fiatal játékosok tudjanak azáltal fejlődni, hogy érkezik kettő, rutinos játékos – nyilatkozta Tursics Krisztián vezetőedző. – Barnai Juditot nem hiszem, hogy be kell mutatni. Magyar válogatott játékos, aki fiatal kora ellenére már komoly rutinnal és tapasztalattal rendelkezik.

Szükségünk volt egy olyan 4-5-ös poszton bevethető játékosra, aki védekezésben is erős és szellemiségében is beleillik a csapat kémiájába.

Véleményem szerint személyében sikerült megtalálni a legjobb megoldást. Bízom benne, hogy nagyon jó játékot tud majd nyújtani, és hasznos tagja lesz a csapatunknak.

Emellett 3-as posztra is kerestem egy játékost, aki mentalitásban és rutinban lendíteni tudna a csapaton, de fontosnak tartottam, hogy rendelkezzen nemzetközi tapasztalattal is. Jelena személyében találtam meg ezt az embert, aki mind emberileg, mind szakmailag egy olyan profi játékos aki előre fogja lendíteni a csapatot. Az is mellette szólt, hogy a fiatalok nagyon sokat tudnak tőle tanulni edzéseken, amit később a mérkőzéseken kamatoztathatnak majd. Úgy érzem, most jutottunk el oda, hogy teljes a keretünk, a magyar és külföldi játékosok aránya jó, és minden pozícióban van kihez nyúlni, velük tudunk hétről-hétre minőségi munkát végezni. Ezzel azt gondolom, a fejlődésünk is fel fog gyorsulni.

Jelena Antic 1991-ben született Szkopjéban, ahol a Vardar Mladinec csapatában kezdte meg karrierjét. Később az Egyesült Államokba a Liberty Flames egyetemi csapatban edződött, ezt követően tért vissza Európába, ahol több országban is megfordult. Euroligás csapatok meghatározó embere volt, többszörös szerb bajnok és kupagyőztes. Elsősorban 3-4-es poszton vethető be.

Fotó: csatabasketball.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés