Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Barcelona, Olimpia Milano, Stellazzurra Roma – Európa top csapatait fogadják Pécsen

Fontos napok a Rátgéber Akadémián.:

:

A következő másfél hétben – minden túlzás nélkül – a Nemzeti Kosárlabda Akadémia lesz a központja utánpótlás szinten az európai kosárlabdázásnak. Pécsen készül a legsikeresebb olasz együttes, az Olimpia Milano U18-es fiú gárdája, szeptember 22–24. között pedig a II. International Gienger Hungária Preseason Tournament keretein belül a Rátgéber Akadémiára látogat a Barcelona, az Olimpia Milano és a Stellazzurra Roma U16-os fiú csapatai.

Az Olimpia Milano U18-as fiú csapata már meg is érkezett Pécsre,  a két klub közötti szakmai együttműködésnek köszönhetően. Ezt a pillanatot több egyeztetés előzte meg, Akadámiánk szakmai és stratégiai igazgatója, Rátgéber László például májusban több napot töltött az észak-olasz klubnál, és személyes megbeszéléseket folytatott többek között a felnőtt csapat vezetőedzőjével, a négyszeres Euroliga-győztes Ettore Messinával. Az Olimpia Milano hamar viszonozta a látogatást, június végén nálunk járt az olasz klub szakmai küldöttsége, amely Rátgéber Lászlóval egyeztetett az együttműködés lehetőségeiről – írja a Rátgéber Akadémia honlapja. 

A szakmai kapcsolat jelentőségét, horderejét jól jelzi, hogy az Olimpia Milano Olaszország legsikeresebb klubja, és egész Európában a legjobbak közé tartozik. A „Scarpette Rosse”, vagyis a „Kis Vörös Cipők” – így becézik a Milánót, mert annak idején az Egyesült Államokból importált piros Converse All-Star cipőket kaptak a játékosok – 30-szoros olasz bajnok, 8-szoros Olasz Kupa-győztes, 3-szoros Euroliga-aranyérmes, 4-szeres Olasz Szuper Kupa-győztes. A felnőtt csapatot jelenleg a fentebb már említett olasz edzőóriás, Ettore Messina vezeti, de dolgozott itt korábban (2011–2013) Sergio Scariolo, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya is, aki 2019-ben világbajnoki címig vezette csapatát.

Mindezek fényében nem kis szó, hogy az Olimpia Milano U18-as fiú csapata öt napot tölt a Rátgéber Akadémián, amely során többek között együtt edz NKA együttesével, valamint hétfőn és kedden is edzőmérkőzést játszik egymás ellen a két gárda.

Fontos feladat vár az Akadémia U16-os fiú csapatára is, amely részt vesz a szeptember 22–24-én megrendezésre kerülő II. International Gienger Hungária Preseason Tournamenten.  A mezőny félelmetesen erős lesz, erre a tornára bármelyik európai top klub szívesen kapott volna meghívót, hiszen az Olimpia Milano mellett ismét Pécsre látogat a Barcelona, valamint egy másik kiváló olasz együttes, a Stellazzurra Roma is.

A II. International Gienger Hungária Preseason Tournament programja

Szeptember 22., péntek: FC Barcelona–Olimpia Milano (11.00), NKA Pécs–Stella Azzurra Roma (14.00).

Szeptember 23., szombat: Stella Azzurra Roma–FC Barcelona (10.00), Olimpia Milano–NKA Pécs (13.00).

Szeptember 24., vasárnap: NKA Pécs–FC Barcelona (10.00), Olimpia Milano–Stella Azzurra Roma (13.00).

 

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés