Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Bár voltak megkeresései az A csoportból, Scherer Bálintnak esze ágában sem volt elhagyni az otthonát

“Engem sosem zavart, ha sokat várnak tőlem.”:

:

Szó szerint a Rátgéber Akadémián nőtt, érett olyan játékossá Scherer Bálint, akiért manapság már A-csoportos klubok érdeklődnek. Nem csoda, hogy szívesen vinnék a legjobbak közé, hiszen olyan rendszerben dolgozott az elmúlt években, amely tökéletesen felkészítette a profi kosárlabdára – más kérdés, hogy ő az NKA Péccsel akar az élvonalba kerülni – írja a ratgeberakademia.hu.

A pécsiek felnőtt férfi csapata nagy reményekkel vág majd neki a 2022/2023-as szezonnak, a céljuk az, hogy felülmúlják az előző idény harmadik helyét, megkaparintsák a bajnoki címet, ami együtt járna a feljutással. Az utóbbi években folyamatosan fejlődtek, lépegettek előre, s ennek az időszaknak tevékeny részese volt Scherer Bálint: ott volt, amikor a juniorokkal az NB II-ben játszottak, aztán szerepelt az NB I. B Zöld-csoportos együttesben, majd a Piros csoportban nyolcadik, legutóbb pedig harmadik helyen végzett csapatnak volt meghatározó játékosa.

Bár mindössze 20 éves, a nyáron több ajánlatot is kapott A-csoportos kluboktól – szívesen vitték volna. Nem csak azért, mert a fiatalszabály miatt jól jött volna a csapatban: mindenki tisztában van vele, hogy az Akadémián olyan rendszerben dolgozott, amely tökéletesen felkészítette a professzionális kosárlabdára, a legmagasabb szintű képzést kapta, aminek köszönhetően megtanulta és érti a játékot, fizikálisan, technikailag és taktikailag érett az élvonal kihívásaira is!

– Több helyről is kerestek, ami nyilván jólesett, de nemet mondtam – mesélte az oldalnak Scherer Bálint. – Én itt vagyok otthon, itt nőttem fel, gyerekkorom óta az Akadémia játékosa vagyok. Persze, szeretnék az A csoportban játszani, de az lenne az igazán jó érzés számomra, ha az NKA Péccsel harcolnánk ki az élvonalba jutást. Bizakodó vagyok, tudom, hogy mindent meg fogunk tenni ezért a célért, mindenki óriási motivációval dolgozik. A csapatnak az előző években kialakult egy magja, s jó volt látni, hogy olyan rutinos, az A csoportból érkező játékosokkal erősítették meg, frissítették fel a keretet, mint a sokszoros válogatott Kovács Péter, Kerpel-Fronius Gáspár és Meleg Gergő. Nemes feladatnak érzem, hogy segítsek ebben a szezonban is, és nem csak én, hanem mindenki úgy van vele, hogy reális cél a bajnoki cím megszerzése.

Ahogy a többiekre, úgy Bálintra is nagyon kemény szezon vár, az elvárások ugyanis folyamatosan nőnek. Az elmúlt években bizonyította, hogy nagyon tehetséges, remek adottságokkal megáldott kosaras, aki minden téren sokat fejlődött, az előttünk álló idényben pedig annak a kihívásnak kell megfelelnie, hogy egy bajnoki címre törő csapatban kell meghatározó játékosnak lennie, akitől elvárható a stabil jó teljesítmény.

– Azért is maradtam az Akadémián, mert tudom, hogy itt tovább fejlődhetek, s a szezon végére még jobb játékos lehetek. Szeretnék még sok területen előrébb lépni, például védekezésben, úgy pedig sokkal könnyebb ezt megvalósítani, hogy sok időt tölthetek a pályán. Tisztában vagyok azzal, hogy mit várnak el tőlem. Stabilitást akarok adni a csapatnak, éreztetni akarom, hogy támaszkodhatnak rám minden helyzetben. Engem sosem zavart, ha sokat várnak tőlem, inkább megtisztelőnek érzem, hiszen ezért él, ezért dolgozik egy sportoló: sokkal rosszabb az, ha valakinél egy idő után lejjebb teszik a lécet…

Fotó és forrás: ratgeberakademia.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés