Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

“Bár sokáig azt gondoltam, hogy alacsonyabb szinten nem fogok kosárlabdázni, ezt nem tudtam sokáig tartani”

Molnár András Németországban a mai napig pályára lép olykor-olykor.:

:

HIRDETÉS

A kosarlabda.deac.hu korábbi DEAC-kedvencekkel foglalkozó rovatának negyedik alanya az amerikai óriás, Dallas Lauderdale. Dallas kitűnő ajánlóleveléllel érkezett a klubhoz 2017 őszén, korábban több NBA-s együttes fiókcsapatában is megfordult, valamint meghívást kapott a Charlotte Hornets és a Portland Trail Blazers nyári edzőtáborába is. Európában sem volt ismeretlen a neve, első profi szezonjában a lengyel Turów Zgorzelec-et erősítette – írja a Debrecen honlapja.

Fotó: kosarlabda.deac.hu

A csapatban jóformán tökéletesen mutatkozott be a Jászberény elleni, kulcsfontosságú rangadón, 15 pontjával és 14 lepattanójával a mezőny legjobbja volt. Sajnálatos módon a következő mérkőzésen megsérült, így egészen februárig nem állhatott Berényi Sándor rendelkezésére. Visszatérése után újfent hasznos tagja tudott lenni a cívisvárosi alakulatnak, elsősorban a védőtérfélen alkotott maradandót. Lauderdale hajdúsági karrierje alatt 6,8 pontot, 7,4 lepattanót, és 2,6 blokkot átlagolt. Népszerűségét látványos zsákolásai és szerelései mellett végtelenül kedves személyiségének köszönhette, nem csoda, hogy viszonylag rövid ott tartózkodása ellenére is a szívükbe zárták a drukkerek.

Dallas utoljára az NBA tartalékligájában, a Maine Red Claws színeiben lépett pályára a 2018-19-es idényben. Itt 29 meccsen 4,4 pontot, 4,3 lepattanót, és 1,3 blokkot tett be a közösbe. Energiáit azóta utánpótlás-nevelésre fordítja, táborokat szervez a fiatalok számára, ahol maga is edzőként segíti a következő generáció fejlődését.

Az ohio-i kosaras a honlap megkeresésére lényegretörően reagált:

– Legutóbb a Boston Celtics második vonalas gárdájánál, Maine Red Claws-nál játszottam. Üzenem a debreceni szurkolóknak, hogy nagyon hiányoznak! – foglalta össze mondandóját Lauderdale.

Molnár András nem szakadt el teljesen a kosárlabdától. (fotó: kosarlabda.deac.hu)

A sorozat ötödik részében a korábbi csapatkapitány, Molnár András volt terítéken. A hatvanötszörös felnőtt válogatott bedobó 2018-ban a Debreceni Egyetem csapatából vonult vissza a profi kosárlabdázástól, de a sporttól a mai napig nem szakadt el teljesen.

– Két éve játszottam az utolsó mérkőzésemet az A-csoportban, és ha nem is olyan, mintha tegnap lett volna, de nagyon emlékezetes számomra. 2018 május 5-én egy nagyszerű hangulatú mérkőzésen, teltház előtt hosszabbításban győztük le a Jászberényt. Bár sokáig azt gondoltam, hogy alacsonyabb szinten nem fogok kosárlabdázni, ezt nem tudtam sokáig tartani. A civil életem miatt sok időt töltök Németországban, és a Bundesligás Ratiopharm ULM fiókcsapatában olykor-olykor pályára lépek. Az első csapat dolgozóin kívül négy magyar is tagja a csapatnak, rajtam kívül Vida Máté, Halmai Tamás és Szűcs Sándor is a csapattársaim. Egy nagyon jó társaság jött össze a mi kis öregfiú csapatunkban, és nem mellesleg tavaly megnyertük a nyolcadik ligát, és idén is első helyen álltunk a bajnokság lefújásáig. Ha itthon tartózkodom is igyekszem mozogni, reggelente 8-10 kilométert szoktam futni.

A hátvéd sikerektől sem mentes pályafutása végén már tudatosan készült a sport utáni életre, a szintén sokszoros felnőtt válogatott feleségével, Molnár-Vida Annával Békésszentandráson üzemeltetnek vendégházat.

– Miután már mindketten felhagytunk a profi sporttal, Szarvason telepedtünk le, és mai napig itt élünk. Emellett már ötödik éve foglalkozunk vendéglátással, amibe szép lassan kezdtünk beletanulni, és nagyon megszerettük. Az elmúlt időszakban komoly erőpróbákkal kellett szembenéznie a turizmusnak, de szerencsére nemsokára már visszatérhetünk a régi kerékvágásba, olyannyira, hogy hétvégén hivatalosan is újra nyitjuk a vendégházunkat.

HIRDETÉS

Fotó: kosarlabda.deac.hu

HIRDETÉS
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
moldi56 Recent comment authors
moldi56
Olvasó

András akkor követett el nagy hibát,amikor 2007-es bajnoki cím után elment az Olajtól.Ha bevallja,ha nem ez hiba volt.Sokáig oszlopos tagja lehetett volna a csapatnak,hiszen Vojvoda jóval később jött.

HIRDETÉS

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook