Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Balogh Máté lesz a Körmend ötödik légiósa

“Amikor először megtapasztaltam a fenomenális szurkolást, elképedtem, mert én előtte még soha nem láttam ilyet.”:

:

Balogh Máté lesz az Egis Körmend ötödik légiósa a 2020-2021-es szezon első felében, amíg meg nem kapja a “kosármagyar” státuszt. A magasember Felvidékről származik, de már 2018 óta a piros-feketék játékosa, sőt, azóta már az állampolgársági esküt is letette.

A 19 éves kosárlabdázó a vaol.hu-nak adott interjút, melyben a Körmendre való szerződéséről is beszélt:

– Napra pontosan emlékszem, hogy mikor jöttem Körmendre, de őszinte leszek, azelőtt semmit nem tudtam erről a városról. Sőt, a magyar kosárlabdáról sem, mert egyáltalán nem kísértem figyelemmel. Igazából egy véletlennek köszönhetően kerültem ide, először úgy volt, hogy Debrecenbe igazolok, de az a szerződés meghiúsult. Jól érzem magam itt, januárban letettem az állampolgársági esküt, amelyhez nagyon sok segítséget kaptam, főleg a város polgármesterétől, Bebes Istvántól. Idővel szeretnék kettős állampolgár lenni. Otthon magyar óvodába és általános iskolába jártam, utóbbi nálunk kilenc évig tart. Aztán a szüleim úgy döntöttek, hogy szlovák gimnáziumba íratnak, ami eleinte nem volt könnyű, főleg a nyelv miatt. Amikor Körmendre jöttem, a beilleszkedéssel egyáltalán nem volt problémám, sőt, most már azt is mondhatom, hogy nagyon sok barátom van itt.

Mint elmondta, amióta a vasiak a játékosa, nagyon sokat fejlődött fizikailag.

– Nagyon jó szakmai stáb készít fel bennünket, Ziga Mravljak, Sasa Ogrizovic, Patai Benjamin és Németh Levente is mind azon vannak, hogy napról napra jobbak legyünk. Bár a szezonban volt két sérülésem, most szerencsére már rendben vagyok. Azért kisebb balesetek előfordulnak, most éppen Durázi Krisztoferrel fejeltem össze, de ez mindig benne van a pakli­ban.

Az Egis Körmendnél öt légióssal tervezik a következő idényt, ebből az egyik Balogh Máté lesz a szezon első felében. A fiatal játékos négyes és ötös poszton vethető be.

– A felnőtt meccseken eddig jobbára én csak néző voltam, inkább az U20-as csapatban volt szerepem. Amikor először megtapasztaltam a fenomenális szurkolást, elképedtem, mert én előtte még soha nem láttam ilyet. Példaértékű ez a közösség, ami itt Körmenden van. Az összetartás, a támogató hozzáállás jellemző mindenhol. Gyerekként engem apám vitt edzésekre mindennap, ami nem okozott neki különösebb gondot, mert kamionos cége volt. Sajnos ő már nincs velünk, halála után hárman maradtunk édesanyámmal és a nálam hat évvel fiatalabb Gergely öcsémmel. Érdekes, hogy a testvérem is éppen próbajátékra készül Debrecenbe, ahogy annak idején én is. Szeretném, ha jól sikerülne neki, ezért is segítek neki a felkészülésben. A kosárlabdában nincs igazi példaképem, nekem mindig az apám lesz az, ehhez tartom magam. Ha bekövetkezik, hogy a felnőttcsapatba kerülök, az nagy szó lesz egy magamfajta 19-20 éves gyereknek, és én igyekszem meghálálni a belém vetett bizalmat.

Fotó: vaol.hu/Jámbori Tamás

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
RedbidGodemperornick19jozsi67wiley Recent comment authors
nick19
Olvasó

Szimpatikus játékos, remélhetőleg a csapat hasznára is tud lenni. Az azért a kosárlabda szabályrendszerének hülyesége, hogy Balogh Máténak légiósként kell szerepelnie. Anno Török Rollandnak is emiatt kellett távoznia. Hülyeség, hogy egy magyar nevű, magyar anyanyelvű játékosnak légiósként kell szerepelnie.

ldd
Olvasó

politika…politika…politika…

Godemperor
Olvasó

Valahogyan szabályozni kellett. Gondolom te is emlékszel a honosítás dömpingre, amikor légiós korlátozás volt. Szerintem ez a mostani rendszer nem hülyeség. Úgy mondanám, hogy ennek a szabálynak legalább van értelme, a többi hülyeség mellett.
Amúgy tényleg korrekt srácnak tűnik, sok sikert neki!

Redbid
Olvasó

Van olyan szegmens, ahol mivel politikai érdekek fűződnek, ott valahogy meg tudták teremteni a teljes értékű magyarságot, ezért szerintem elég szomorú, hogy kosárlabdában meg jelenleg BÁRKI (kosár)magyar lehet, azokkal szemben is akik ténylegesen azok!

jozsi67
Olvasó

Szimpatikus nyilatkozat, egy szimpatikus fiatalembertől. Gratulálok neki. Tudomásom szerint, januártól, “kosár magyar”.

wiley
Olvasó

Nagyon kíváncsi vagyok a játékára! Szimpatikus,szerény srácnak tűnik! Sok sikert neki!
Meddig számít légiósnak?

Kendeffy Botond
Olvasó

Hajrá Máté! Sok sikert a felnőttek között!

donnarumma
Olvasó

Nagyon jó lenne egy új Perl Zozó…
Sok sikert kívánok

Pbask
Olvasó

Nagyon kíváncsi vagyok rá, interjú alapján szimpatikus,intelligens srác.

ldd
Olvasó

A motivációjával sincs gond …
Akiket ilyen szélsőségesen sodor az élet, mindíg kitartóbbak.

JR.Benitez
Olvasó

Szimpatikus srác, sok sikert neki!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés