Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Baksa Szabolcs: Ez egy nagyon sikeres idény volt

Edzői értékelések a szerdai mérkőzések után.:

:

Sopron KC – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 83-86 (19-21, 20-27, 22-20, 22-18)

Bors Miklós : Nem egy könnyű időszakon vagyunk túl, az elmúlt néhány hét nem volt egyszerű a csapat számára. Amit célul tűztünk ki, hogy ebben az időszakban felmérjük a fiataljainkat, az jól sikerült, tét szituációban, majdnem teljes csapat ellen kaptunk választ néhány kérdésre, látjuk az utat, amelyen tovább kell mennünk. Ami a mérkőzést illeti, örülök, hogy még most is, amikor nem mi voltunk az esélyesebbek, egy jó meccset játszottunk, agresszívak voltunk, meg tudtuk nehezíteni a Kecskemét dolgát. A tapasztalt játékosok tudták vinni a csapatot. Mindezek mellett szeretném megköszönni a szurkolók támogatását, fantasztikus volt, még a mai napon is jó hangulatot teremtettek. Köszönöm Kosztasz Flevarakisznak is a közös munkát, tanulságos volt.

Forray Gábor : Szeretnék köszönetet mondani a játékosaimnak, a kollégáimnak klubon belül és a városnál, valamint a szponzoroknak, amiért lehetővé tették nekünk, hogy ebben a szezonban is csak a kosárlabdával, a szakmával kellett foglalkoznunk, a mai világban ez nagyon komoly dolog. Másodsorban pedig gratulálok a csapatomnak, hiszen igazi sportemberekként léptek pályára, véresen komolyan vették ezt a mérkőzést. Mindenképpen szerettük volna megszerezni a hetedik helyet, Az én megítélésem szerint számunkra rendkívül jól sikerült a szezon, hiszen mindkét fronton helyt álltunk. A magyar kupában bejutottunk a legjobb négy közé, a bajnokságban pedig a rájátszásba, azt mondom, soha rosszabbat. Köszönjük a szurkolóinknak az egész éves támogatást, nagyon sokszor átsegítettek minket a nehézségeken. Természetesen gratulálok a soproniaknak is, hiszen ők is jó szezont futottak. Visszatért a kosárlabdaláz Sopronba, rendszeresen telt ház előtt játszottak, nagyon jó hangulatban. Sok fiataljuk van, tehát szép jövő előtt áll a csapatuk. Ebben a párharcban mindkét csapatnál a fiatalok domináltak, ez így van rendjén, és remélem, a következő szezonban mindkét csapatban több fiatal fog szerepet kapni. Sok sikert kívánok a következő szezonra a soproniaknak és magunknak is, jó pihenést, és minél előbb várjuk a folytatást.

Kometa Kaposvári KK – Atomerőmű SE 85-70 (26-19, 15-24, 23-19, 21-8)

Szőke Balázs : Gratulálok a csapatnak, és szeretném megköszöni a szurkolóknak a buzdítást, hogy az egész szezon során mellettünk álltak. Sokan kitartottak mellettünk a playoutban is, amiért nagyon hálásak vagyunk. Nagy reményekkel kezdtük az évet, de a bajnokság folyamán sajnos kiderült, reálisan nézve nem vagyunk playoff-csapat. Nyilván ennek több oka is van, az egyik, hiányzott a kémia ahhoz, hogy ott legyünk a legjobb nyolc között. Köszönet jár a stábtagoknak és a csapat minden tagjának. Igazából azért vállaltam el a feladatot, mert szeretem a klubot, s azért is, mert több fiatallal is együtt dolgoztam az U20-as csapatban, s tudtam, a playout második felében már ők jutnak majd szóhoz, s ez sokat nyomott a latba. Tudom, hogy közhely, de remélem jövőre jobb lesz.

Csirke Ferenc : Gratulálok a Kaposvárnak a győzelemhez és Varga-Záray Katalinnak az első felnőtt férfimérkőzéséhez, ez is egy nagy mérföldkő számára. Már csak ő miatta is érdemes volt ezt a meccset lejátszani.

HÜBNER Nyíregyháza BS – MVM-OSE Lions 69-85 (14-22, 22-21, 15-25, 18-17)

Darko Radulovics: Először is, szeretnék ezúton is bocsánatot kérni a Honvéd elleni mérkőzés játékvezetőitől, mert a végjátékban történeteket túlreagáltam, nem volt igazam, valóban sportszerűtlen fault történt az utolsó másodpercekben! Az utolsó mérkőzésünk edzőmeccshez hasonlított, három kezdő játékosunk nem volt bevethető, szerettem volna lehetőséget adni azoknak is, akik korábban kevesebbet játszottak. A szezonnal kapcsolatban: nehéz helyzetben érkeztem, de onnantól kezdve engem terhel a felelősség. Sok közvetlen és közvetett faktor is közrejátszott abban, hogy végül kiestünk, de nem lehet kifogásokat keresni. Hibáztam, hogy nem hoztam ide azt a stábot, amelyikkel tudom, hogyan kell együtt dolgozni. Ebben a szezonban volt edzőcserénk és sokat változtattunk a játékoskereten is. A játékosoknak nem volt könnyű alkalmazkodni az új elképzelésekhez és folyamatosan összeszokni az új emberekkel. Elbuktunk ebben a szezonban, de az ilyen tapasztalatokból sokat lehet tanulni. Amikor veszítesz, fel kell ismerned, miben hibáztál, min kell változtatni, stb. A fiatal játékosaink a következő szezonnak sokkal jobb kosárlabdázóként futhatnak neki, mert megérezték, milyen nyomás alatt játszani. Hálás vagyok a klubnak, az ügyvezetőnek és a médiának is. Sajnálom, hogy nem értük el a célunkat. Talán a jövőben egyszer kijavíthatjuk ezt.

Simon Petrov : Sokat fejlődtünk csapatként és a játékosok egyénileg is, minden meccsen keményen küzdöttünk. Köszönetet mondok a csodás szurkolóinknak, hogy egész szezonban buzdítottak minket, az ő sikerük is, hogy ilyen jól szerepeltünk a playoutban. Köszönöm mindenkinek a kemény munkát! Hálás vagyok, hogy egy ilyen klubnál dolgozhattam és megtiszteltetés, hogy ilyen bajnokságban dolgozhattam, mert a lelátók mindenhol tele vannak és sokan buzdítják a csapatukat. Lenyűgöző ez az atmoszféra.

Budapesti Honvéd SE – Naturtex-SZTE-Szedeák 83-79 (10-21, 27-21, 24-18, 22-19)

Baksa Szabolcs : Gratulálok a csapatomnak, talán ilyen még nem is volt, hogy egy ekkora hátrányból fordítunk, majd a végjátékot kontroll alatt tartva nyerünk. Mentálisan és emocionálisan a Nyíregyháza elleni mérkőzés sokat kivett belőlünk, de miután felpörögtünk, ez egy igazán közönségszórakoztató meccs lett. Először is köszönjük szépen a MAFC csapatának a segítséget, hogy az utolsó fordulóra befogadtak minket! Röviden értékelve a szezonban történteket: úgy gondolom, hogy ez egy nagyon sikeres idény volt. Az a tény, hogy bent maradtunk egy olyan játékoskerettel, ahol kezdetben csak egy, végül három légiós volt, és a magyarjaink is többségében fiatalok, az rendkívül felértékeli ezt a 13. helyet. Egyenesen egy polcra tudom helyezni ezt az előző szezonban szerzett bajnoki címmel. Ez egy olyan emlékezetes évad volt, amiért érdemes volt dolgozni. Szeretnék köszönetet mondani a játékosaimnak, a stábomnak, a vezetőknek és a háttérben a csapatért dolgozóknak. Végül szeretném megköszönni a szurkolóknak, akik velünk együtt felnőttek az A-csoporthoz és ezúttal is kitettek magukért! Nagyon hálásak vagyunk ezért, a nyárra mindenkinek jó pihenést kívánok!

Nikola Lazics: Kemény mérkőzést játszottunk, majdnem 39 percig mi vezettünk, a kulcspillanatokban azonban nem dobtunk pontot. Gratulálok a Honvédnak, de a saját csapatomnak is, most egy kicsit pihenünk, utána gondolunk a jövőre.

 

 

 

 

 

 

 

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KPSVRKKkosárbáróHenderson Recent comment authors
KPSVRKK
Olvasó

Itt az idő bejelenteni a változásokat, az új edzőt, elkezdeni építkezni.
Remek fiatal játékosaink vannak akikre lehet alapozni.
Köszi Szikó!

kosárbáró
Olvasó

Nyíregyen tanulni kell a hibákból és összerakni egy jó, melós csapatot egy ambiciózus edzőt melléjük és jövőre keményen beleállni a B csoportba!!Hajrá!!!

Henderson
Olvasó

Zseniális a nyíregyházi edző: csak a stáb lecserélése hiányzott, az nem volt elég, hogy a fél csapatot lecserélték a kérésére… 😀

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés