Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Baksa Szabolcs: A pihenő után mindent megteszünk azért, hogy bennmaradjunk

Edzői nyilatkozatok a szerdai mérkőzések után.:

:

Atomerőmű SE – Kometa Kaposvári KK 98-77 (25-17, 31-20, 24-17, 18-23)

Csirke Ferenc : Gratulálok a csapatnak, az első perctől kezdve koncentráltan játszottunk. Tegnap egyet kértem tőlük a videózásnál, ami az volt, hogy teljesen mindegy hány hiányzónk van, csapatként próbáljunk meg játszani. Ezt jól mutatja a gólpasszok száma, megmondom őszintén ilyet még nem is láttam, hogy egy csapatnak több asszisztja van, mint lepattanója, ugyanis a 33 gólpassz mellé 32 lepattanót szereztünk, ami lehet, hogy extra csúcs, itt a magyar bajnokságban, ennek nagyon örülök, hiszen ezt a mutatót nem könnyű összehozni. Sok sikert kívánok a Kaposvárnak és szeretném újfent megköszönni a szurkolóknak a bíztatást.

Szőke Balázs : Gratulálok az ASE-nak, teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Nem megfelelő energiával kezdtük a találkozót, ami visszatérő probléma, rengeteg eladott labdánk volt, ezekből az első félidőben 14 pontot kaptunk. Nem védtük jól a kettő-kettőket, aztán ezen változtattunk és valamilyen szinten ez jobban is működött. Sajnos két szervező játékosunk is sérült, nem vagyunk túl jó helyzetben, fáradt a társaság, remélem ez a kisebb szünet jót fog tenni mindenkinek.

 

MVM-OSE Lions – HÜBNER Nyíregyháza BS 100-76 (23-26, 30-22, 23-14, 24-14)

 

Simon Petrov : Én szeretném megköszönni minden szurkolónak, hogy eljött ma, és szurkolt nekünk, remek energiákat adtak ma is. A jó védekezés volt a kulcs a győzelemhez, különösen a második félidőben, ami lehetőséget adott a gyors passzokra, gyorsindításokra és sok üres dobóhelyzetet tudtunk ebből kialakítani. Szóval a védekezés volt a fontos, hiszen csak 28 pontot tudott ott dobni az ellenfelünk, és ez hozta meg nekünk a győzelmet.

Darko Radulovics : Először is azt mondanám, hogy elég jól álltuk ma a sarat, 40 percen keresztül, de amikor olyan csapattal játszol aki 32-ből 19 triplát dob be, ami majdnem 60%-os teljesítmény, olyankor nagyon nehéz nyerni. Az OSE rendkívüli dobószázalékot hozott ma. Néha lekéstünk, de bárhogyan is lett volna, mindenképpen pontot szereztek volna. A második félidőben egy kicsit több lepattanót tudtak szerezni, főként mert kihagytuk a dobásokat, és ebből pontokat tudtak szerezni. Végül nagy különbséggel nyertek, 24 ponttal, amit biztosan nem érdemeltünk meg, szerintem döntetlen közelségben kellett volna lennünk végig. Támogatom a játékosaimat, mert tényleg megpróbálták ma a legjobbjukat nyújtani, de most a másik csapatnak sikerült több pontot szerezni. Gratulálok a OSE-nak.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Budapesti Honvéd SE 82-73 (19-22, 19-18, 23-8, 22-26)

 

Nikola Lazics : Gratulálok a fiúknak, megérdemelt győzelmet szereztünk! Sokat utaztunk, és ez volt az ötödik meccsünk egymás után, a Honvéd pedig jó energiával játszik, erre nem tudtunk válaszolni az első negyedben. A harmadik játékrészben jól játszottunk, jól járt a labda, Kerpi jó ritmusban játszott, és megérdemelt győzelmet arattunk. Nem értem, miért következik most két hét szünet a bajnokságban, sohasem játszottam felkészülési meccset májusban. Van hátra még öt mérkőzésünk, igyekszünk felkészülni erre az időszakra.

Baksa Szabolcs : Gratulálok a Szegednek, megérdemelten győztek, gratulálok a kollégámnak, Nikola Lazicsnak is! Fizikális meccs volt, mi pedig egy nappal kevesebbet tudtunk pihenni, és a legutóbbi meccsünkön is a végjátékba rengeteg energiát kellett belerakni. Fáradtan érkeztünk, ehhez képest az első félidő rendben volt, voltak ugyan koncentrációs problémák, de a hozzáállással végig elégedett voltam. A harmadik negyedben kidolgozott helyzetekből nem tudtunk betalálni, ott felduzzadt az eredmény, onnantól kezdve futottunk utána. Változtattunk, közelebb is tudtunk jönni, de nem tudtuk ledolgozni ezt a tíz pontot, Crawley kiválásával pedig a magasember-rotációnk lerövidült, onnantól kezdve a belső védekezésünk puhává vált, a támadólepattanók pedig rendre a Szegedhez került. Most kicsit pihenünk, összefoltozzuk a sérüléseket, és nekifutunk az utolsó öt mérkőzésnek úgy, hogy mindenképpen bent maradjunk az első osztályban.

 

 

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
KPSVRKK Recent comment authors
KPSVRKK
Olvasó

Szegény Szikó

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés