Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A harmadikat is behúzta Dzuniccsal az Atomerőmű

Az utolsó negyedben nem sok hiányzott a fordításhoz a DEAC-nak.

DEAC - Atomerőmű SE 88-92 (16-30, 19-24, 23-22, 30-16)

Bajnokság, 22. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
V.: Földházi T., Papp P., Rácz Zs. R. (Bernáth A.)

DEAC: Dugat 16/6, Manigat -, Borisov 21/12, Ivosev 21/3, Amigo 18. Csere: Kósa 3/3, Bognár 9/3, Polyák -.

ASE: Kovács Ák. 13/6, Faust 14/9, Henton 8, Eilingsfeld 14/12, Jevtovics 7. Csere: Ruják 2, Norfleet 13/9, Medve 5/3, Williams 16, Horváth K. -.

HIRDETÉS

A hazai pályán rendkívül erős DEAC fogadta az edzőváltás óta egyre jobb teljesítményt nyújtó Atomerőmű SE-t a férfi kosárlabda bajnokság 22. fordulójának második játéknapján. Mindkét csapat számára fontos volt a találkozó, hiszen a paksiak egy győzelemmel beérhették volna a hatodik helyen álló hajdúságiakat.

Amigo büntetőjével vette kezdetét a mérkőzés, ám pillanatok alatt meglépett az Atomerőmű SE. Három perc alatt egy 10-0-s sorozatot repesztettek, és máris Berényi Sándornak kellett időt kérnie. Talán meglepte a hazaiakat a paksiak magas szerkezete. Valamelyest magához tért a DEAC, mert 7-12-re felzárkózott, de nem tört meg nagyon a vendégek lendülete. Olyannyira nem, hogy a padról beszálló Williams gyors hét pontjával újra több, mint tíz volt a vendégek előnye, amire még Norfleet triplája tett rá a végén (16-30).

Norfleet második hármasát is a helyére küldte, összességében az ASE tíz próbálkozásból pedig ötször volt eredményes távolról eddig a szakaszig. Folyamatosan tíz pont fölött állandósult a Dzunics-legénység vezetése, hiába próbálkozott Borisov többször is. Nem tudott közelebb kerülni a DEAC, sőt még tovább nőtt a különbség. A félidőre közel húsz ponttal tartott előrébb az Atomerőmű (35-54).

A harmadik negyedben már kiegyenlítettebbé vált a játék, sőt egyre közelebb került a Debrecen. Borisov hármasa után 46-59-nél újra lőtávolság közelében voltak a hazaiak. A válasz sem késett sokáig: Kovács Ákos vagy éppen Faust célzott hasonlóan jól távolról. A végére ugyan egy ponttal megnyerte az etapot a DEAC, így is óriási bravúrra lett volna szükség ahhoz, hogy ledolgozza tetemes hátrányát tíz perc alatt (58-76).

A záró játékrész elején folytatódott az adok-kapok, majd Ivosev fújt távolijával riadót. A csereként beszálló Kósa, majd Bognár is betalált, így 70-81-nél Braniszlav Dzunics kérte ki idejét. Mindhiába, mert egy újabb Ivosev kosarat hosszú csend után Dugat távolija követett. 75-81-nél teljesen nyílt lett a meccs a hajrára. Ekkor már többet hibáztak a csapatok, de Borisov 82-85-re felhozta csapatát. Faust szíve volt a helyén, aki szintén triplából válaszolt. A DEAC nem adta fel, hat másodperccel a vége előtt Dugat dobott be egy kintit. A faultolás után Henton  csak egyik büntetőjét bedobta,  de ezzel meg is nyert az ASE a nagyon fontos idegenbeli rangadót (88-92).

Fotó: deacbasket.hu

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
atibácsigulyasszabolcs00andrásCsapajevpurple Recent comment authors
atibácsi
Olvasó

Tegnap tettem egy tippmixet. Az a baj, Manigat is.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Bomba kerete van a Paksnak, mostmár egy komoly szakemberrel egyértelmű nekik kell a felsőházba jutniuk, bármennyire is nehéz a sorsolásuk. Papíron nekik 2-3.helyen kellene állni. A DEAC-nál pedig pont az hiányzik, ami Paksra megérkezett pár hete. Egy edző.

A játékvezetés pont olyan volt, amilyennek elképzeltem, és amilyennek megírtam az előzetesben. Kriminális.
Gratula az Atomnak, Debrecenben még csak mi nyertünk mindezidáig 😎

zterulez
Olvasó

A hozzászólásod első felével egyetértek. Ettől függetlenül szerintem a Deac is elég jó szezont fut idén. Most leszálló ágban vannak, szerintem a kupadöntő idején voltak a csúcson, de nincs miért szégyenkezniük. Kb. 1 győzelem vagy vereség fog dönteni a felsőházról, a ZTE, ASE, DEAC, KTE, Pécs, Kaposvár, Sopron és az Alba közül még bárki odaérhet. Talán az Albának van a legkönnyebb sorsolása ezek közül, de ők meg még nemzetközi fronton is érdekeltek, szóval a jó ég tudja, hogy ki-,hogyan jön ki a maradék 4-5 meccsből.

andrás
Olvasó

Deac drukkerként mondom, igazságos eredmény született. Minőségi pad van a Paksnál. Bírózni utálok, de most oldaltol függetlenül hagy mondjam el, 3 ilyen lógó csöcsű pohos játékvezetőt nem szabad A csoportos meccsre engedni, mert méterekre lemaradva fújnak, emiatt rengeteg rosszat, ma mindkét oldalra, mert kompenzálni az rutinbol tudnak. Az utolso negyedben jobban lihegtek, mint a játékosok. 40 perc alatt befujtak vagy 40+ faultot, ez játékpercenként egy, aminek a fele szinte nem akciófault volt, hanem érintés vagy az sem. Nevetséges állomány jutott ma, nem volt méltó egy ilyen meccshez.

Csapajev
Olvasó

Ez az ASE lehet, hogy okoz majd egy-két kellemetlen meglepetést a felsőbb helyen álló csapatoknak.
Ha Béci helyett rögtön leigazolták volna Dzunicsot, akkor az első ötbe kerülés is sima lenne. Bár így sem elképzelhetelen…

Tamás
Olvasó

Gratulálok az ASE csapatának, a szoros végeredmény ellenere ezen a meccsen nagyobb volt a különbség a javukra, nekünk ezúttal iszonyat gyenge volt a lepattanózásunk, és a kinti dobások is legfőképp az utolsó negyedben ültek. Manigat O pont ezúttal, sajnos ez nem fért bele, és sokkal rosszabb volt a dobószázalék, mint itthon máskor. Az Atomban a kis Kovacs remekül irányított, de a legiósok is ütősnek tűnnek. Nekem nagyon meggyőző ez a csapat. Minden csapatnak lehet rosszabb napja, nem kell temetni a srácokat! Cél idén a középház! DEAC!😉

csocsa
Olvasó

Most akkor Williams megérkezett?
HAJRÁ ASE!!!

Dedina
Olvasó

Elég jól elrejtették eddig,van benne potenciál!

german
Olvasó

Dzunics befűzte az oktató filmet, a Deac szakmai stábja reagálni sem tudott a taktikájára.Pedig ezen a szinten a jó stratégia elengedhetetlen feltétele a sikernek. Ma a Paks felkészültebb volt a Deac játékából mint fordítva.

purple
Vendég
purple

Mi volt ebben az oktatás? Hacsak az nem, hogyan szórakozzuk el az utolsó negyedben az előnyünket, egy labdássá téve a meccset..

hp12
Olvasó

Manigat, Polyák ?? Nem túl acélos ez a Debrecen, pláne most Patonay nélkül.

zterulez
Olvasó

Dzunicsra sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy ezt a korábban felemás ASE-t ne kapta volna össze. Ha sikerül nekik megkapaszkodni a felsőházban, akkor még kellemetlen meglepetéseket fognak okozni. Sajnos a DEACnál és sok más csapatnál is (köztük ZTE) kezd kijönni a szűk rotációból fakadó hátrány.

Tovább sűrűsödik a mezőny… Hurrá 5 légiósos rendszer…

Tomika2
Olvasó

Jó eredmény.

HIRDETÉS


Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook