Connect with us
Hirdetés

Bajnokok Ligája

Bajnokok Ligája: közel volt a bravúrhoz a Falco

A sárga-feketék kemény meccsre kényszerítették a Novgorodot.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Nyizsnyij Novgorod 88-93 (17-27, 31-22, 26-23, 14-21)

Bajnokok Ligája, 2. forduló
Szombathely, Arena Savaria

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson 12/3, Benke 15/6, Váradi 7/3, Milosevics -, Searcy 2. Cserék: Lake 14, Perl 19/3, Bruinsma 19/9.

Novgorod: Strebkov 12/3, Baburin 16/12, Komolov 10/6, Asztapkovics 3/3, Toropov 14. Cserék: Csadov 14/12, Sheperd 11, Belenickij -, Gankevics 10, Gyeraszimov 3/3.

Szenzációsan kezdett a Falco. Benke és Váradi is triplát dobott, de Anderson is betalált. 8-3-ra “lépett” meg a szombathelyi csapat, az oroszok azonban pillanatok alatt fordítottak. Komolov és Strebkov kosarai után lett 8-9 az eredményjelzőn, Milosevics rossz triplakísérlete után, pedig már négy, majd hat ponttal is a vendégek vezettek. A Falco rendezte sorait, Benke és Lake pontjaival egálra hozták a meccset a negyed közepére. A Novgorod azonban a szombathelyiek minden hibáját könyörtelenül kihasználta, tíz ponttal nyerték az első negyedet. 17-27.

A második negyedet a Szombathely kezdte jobban. Három perc alatt öt pontot ledolgoztak hátrányukból, Perl Zoltán triplája után pedig már csak kettő volt közte, Váradi pedig egyenlíteni is tudott. Az oroszok azonnal időt kértek, miután öt perc alatt 18 pontot kaptak. Perl kosarával vette át a vezetést a Falco. Bruinsma egy triplával kezdte a pontgyártást, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A vasiaknál Perl nagyon jól teljesített ebben a periódusban. magas színvonalú, jó kosárlabdát játszott mindkét csapat. Strebkov és Komolov volt a főszereplő az első félidő hajrájában is. Kosaraikkal ismét tízzel léptek meg a vendégek. A Falco azonban ismét újított, Searcy és Váradi kosaraival háromra jöttek fel. 48-49.

Bruinsma triplájával kezdődött a második félidő. A Novgorodnak nem ízlett a Falco játéka, igaz a szombathelyiek sem tudtak meglépni. Szoros volt a találkozó. 57-57 volt az állás a negyed közepén. Hosszú idő után Baburin triplájával vezettek ismét a vendégek. A szombathelyiek azonban nagyon extrán kosaraztak ezen az estén. Bruinsma triplája és Perl duplája után már öt ponttal a sárga-feketék vezettek, időt kértek az oroszok. A találkozó azonban újabb Perl pontokkal folytatódott. 74-72 lett a negyed vége.

Sheperd egyenlített a negyedik negyed elején, Toropov triplája pedig megfordította az állást. Perl hozta fel egyre az övéit, ezt követően újabb orosz időkérés jött. Nyolc perc olt hátra, 76-77 volt az eredményjelzőn. Tapintható volt a feszültség a pályán, sok volt a hiba, a Falco hiába mozgatott meg minden követ, nem tudta átvenni a vezetést. 80-81, 82-83 a táblán, majd egy Strebkov tripla hozta nehéz helyzetbe Okorn csapatát. 84-85-ös állásnál Váradi hibázott triplát, Shepherd viszont bedobta a duplát. Gasper Okorn egy perccel a vége előtt, 86-89-es állásnál kért időt. A folytatásban Anderson adott el egy labdát, ami után már nem volt visszaút, pedig a vasiak az utolsó pillanatig mindent elkövettek az újabb BL-győzelemért.

A szombathelyiek remekül helytálltak, a végső győzelemre is esélyes Novgorod ellen.

Fotók a mérkőzésről:

Fotók: ugytudjuk.hu/Vágvölgyi Bálint

HIRDETÉS

54 hozzászólás

54
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
25 Comment threads
29 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
SenkiszolnokbasketLeklibajszaZsarkovLacataylor Recent comment authors
Senki
Olvasó

Azért a szerkesztőség probál gondolkozni,kisádit gyors beregelni mivel nem jöttek a “hol a párnika” kommentek…

WSreborn
Olvasó

Aki pedig Milot leírja az nagy hibát követ el. Agyrém őt sárga mezben látni, de hogy formába fog lendülni az nem kérdés számomra….

Leklibajsza
Olvasó

Amióta Okorn az edző azóta nem “védekeztünk” ilyen borzalmasan.
Besegítések egyáltalán nem voltak.
Erőltettük a zónát egy olyan csapat ellen, ahol a 15.ember is 200%-kal dobja a triplat.
Szerintem nem kéne még leírni Milót, fog meg meglepetést okozni.
Searcy valami kritikán aluli volt ma, teljesen értékelhetetlen az a lézengés, amit művelt.

Zsarkov
Olvasó

Milo most is profi szellemiségű, az más kérdés, hogy a teste már nem nemzetközi szintű…, egy ilyen sérülés után, ennyi idősen csoda, hogy visszatért, de igazából már csak a saját szobrát dönti le…, sajnálom, mert jobb lett volna nem így emlékezni rá…

Rouge
Olvasó

Milo mindig profi volt:
ezt nálunk a játékával, mentalitásával,
Szombathelyen pedig a szerződéskötésével bizonyította….:);)

Nyuggerekkel a magas posztokon a bajnokság meglehet, de a BL-hez ez így már kevés lesz.

Lacataylor
Olvasó

Ehhez annyit adnék hozzá, hogy anyád is PRofi volt!

Rouge
Olvasó

Anyám gyógypedagógus volt, ezek szerint ismerted.
És ezek szerint mèg sem volt annyira profi…

szolnokbasket
Olvasó

Primitîv tuskó vagy!

Lacataylor
Olvasó

A Sok szolnoki .(értelmes) jön ide osztani az észt mikor

hopehely
Olvasó

Profi vezetőség soha nem ment volna bele Milosevics leigazolásába, mint ahogy 20:0-lal írta volna jóvá a FIBA a novgorodi meccset!
Gráczerék hatalmas sportdiplomáciai vereséget szenvedtek.
Szombathelyen minden pénzt a Falco kapott, és ezt a Miló nevű “madárijesztőt” kell nézegetni!

Kangu
Olvasó

Jó lett volna, ha a faultokat mindkét oldalon befújják…

Zeusz
Olvasó

nem akarok provokálni, de te Yellow pillow ilyenkor hogy a ge..be vagy? 😀 Most mondj valami okosat! kissadam91 te meg menj aludni holnap reggel 6-kor kedődik a műszak a gyárba!

Üvegtigris
Olvasó

Milo levezet ti meg fizetitek???

Lacataylor
Olvasó

A Rokonaid sem ingyen csinálják….

Záporlámpácska
Olvasó

Nagyon szomorú voltam,és egy kicsit bevallom csalódott is,ugyanis Magyarországon egy TV csatorna sem adta ezt a meccset valamilyen okból,pedig nagyon jó lett volna,ugyanis a hazáját képviselte most ez csapat és szerintem örültek volna ők is,hogyha a televíziókban benne lett volna ez,mégha nem is sikerült úgy a meccs ahogy elképzeltük,de eszmei értéke lett volna annak,hogyha leadják ezt a meccset,mert mégis csak a hazáért játszottak,és ez egy kicsit engem elszomorít.Sajnos hogyha nem lett volna lehetőségem lenni a cseh tévében az adást,akkor fizetnem kellett volna,egy olyan meccsért,amit úgy érzem az országnak ingyen kellett volna látnia,és sokan mégis kifizették az árát hogy tudjanak szurkolni,ami… Olvass tovább »

Pbask
Olvasó

2 különböző cseh televizió is adja egy másik ország Bajnokok Ligája szereplését,de hát Orbániában nem így megy, Bodnárék addig nyomják ezt a szart torkunkon és röhögnek a pofánkba,míg mindenki hagyja..
Ezt most nem is a Falcoról szólt kimondottan,csak egy dolog jut eszembe róla: Szánalmas.
Ha nem ismétlés lett volna, akkor is inkább nb3 csámpáslábú mérközést látnánk,mert a vezér ez szereti..
Amit írtál szomorú ,és szégyen Magyarországra nézve,tekinte 2 különböző adó is letudta adni,nálunk meg haveri alapon van ez a fos.

Falcoman
Olvasó

Sajnos Milo nagyon lassú volt már ezekhez a fürge fiatal oroszokhoz .. . Sajnos nem fér ez bele hogy 2 légiós 2 pontot dobjon összesen .
Az irànyítójuk nagyon rendben volt nem tudtuk tartani fontos pillanatokban . Sajnos a triplát náluk bárkire rá lehetett bízni .
Menni kell tovább, edzeni és most a sok meccsen összeérni minnél jobban !
Bruinsma ahhoz képest beteg volt Top !
Zoli, Szili is rendben voltak ????

Falcobb
Olvasó

Nem vagyunk játékban, de így is teljesen vállalható eredmény született. Ez a vereség részben a covid következménye.

hopehely
Olvasó

Milosevics kinek az ötlete volt? Mert az szégyellje magát!
Doktor? Kovács? Dancsecs? Okorn BIO DISZLETEI?

Pbask
Olvasó

Én Milonak még adnék időt,Szeged ellen hosszabítás után nagyon nagyot ment,volt egy komoly sérülése,el is kapta ezt a betegséget,nehéz utolérnie magát,és ő annyira nem fiatal. Én azért bízok benne,mert ő egy vezér.De lehet nemzetközileg kevés lesz már.

Marillion
Olvasó

Milosevic + Searcy = 2 pont….na ez nem fér bele ezen a szinten….Menni kell tovább….Hajrá Falco!

Rolex
Olvasó

Milo ebbe a sárgatakony mezben még kosarazni is elfelejtettél??
❤️?

Lacataylor
Olvasó

Tisza parti

Kissadam91
Olvasó

Bravo falkó legközelebb az U20-at küldik.
Szép revans volt

Kissadam91
Olvasó

72-67ről 74-77 ekkora egy szar csapatot uram isten

Best2
Olvasó

Anyád volt a szar aki nem nyelt le te görcs

WSreborn
Olvasó

Szép teljesítmény volt ez még akkor is ha tartalékos volt a Novgorod. Azt viszont hogy a f@szért nem lehet egy ilyen meccset közvetíteni továbbra sem értem!!!

Pbask
Olvasó

Korrekt köszi,csak a centerük hiányzott,de sajnos így se jött össze.

Marillion
Olvasó

Szolnok érzelmü szúrkolótól ilyen sportszerü hozzászólást…taps kalapemelés stb….jó egészséget….kivánok…és én is sportszerü vagyok amikor kerek perec leirom hogy bizony Szolnokon is komoly csapatot sikerült kialakitani ! Az eredmények a mutatott játék mindent elárul….

Pbask
Olvasó

A védekezés nagyon rossz,azon ment el a meccs. Úgy könnyű,ha ellenfelet üresbe hagyjuk triplát dobni,egy olyan ellenfelet,akik kitünő triplázók. Megint az a fránya periméter védekezés, itthonra elég a dobjuk túl az ellenfelet style(talán),de jobban szeretem azt a kosárlabdát,amit Okorn hozott el szeretett városomba. Ez kevés és ez nem az.
Sokszor meg nem mentünk a lepattanóért,csak néztük a másikat,mondom úgy,hogy statisztika alapján többet szedtünk félidőben…
Sok volt a buta támadó fault,de ehhez a bírók szőrős szíve is kellett.
Milo felett pedig eljárt az idő,nemzetközi szinten súlytalan.
Lesz jobb is,remélem továbbjutást megtudjuk csípni.

crazybasket
Olvasó

Sajnos nincs még meg az a kondi, amivel a várt védekezés hozható lenne! Ehhez kell 1hónap aktív játék és sok közös edzés! Itthon elég lesz ha a play-offra összeáll!

Kissadam91
Olvasó

Az ellenfélnek miért nem kellett még egy hónap? Ők is koronával voltak

crazybasket
Olvasó

Igazából az ellenfél akiről beszélsz a VTB liga második helyezettje, akik előzik jelenleg az Euroligás CSKA, és a Khimki csapatát de m1 nem vágod te ezeket a dolgokat úgysem, és innetől inkább offollak itt, bye?

Pbask
Olvasó

Persze,csak ez a keret sokkal ütősebb számomra,mint a tavalyi,de erősebb szinten védekezni is kéne 🙁 Ezért sajnálom a BL szereplést,ha ezen fogunk elcsúszni az ilyen meccsek miatt.
Meg azért a szurkolók hiányoznak onnét,ilyen szoros meccsen,bele tudnánk kergetni a srácokat egy esetleges győzelembe.

Milo
Olvasó

Ezt mondtam első forduló után is, amikor a Szeged majdnem nyerni tudott nálatok. A tavalyi csapat kategóriákkal jobb, vagy legalábbis hosszabb volt. Milo nem az igazi már sajnos, Anderson előre extra, védekezésben viszont súlytalan. Searcy egy lapon sem említhető Reddick-kel, Lake fejlődött, de azért nem egy domináns center, inkább egy jó befejező. Bruinsma az egyedüli aki jó választás volt elől-hátul. Filipovityot nem tudjátok pótolni, ez látszik az olaszországi teljesítményéből is, milyen fontos is volt ő nektek. Milo lett volna a kulcs, hogy alsó poszton is tudjon játszani, de nemzetközi szinten már súlytalan. 4 alsó emberrel meg nem lehet túl sok… Olvass tovább »

Pbask
Olvasó

Ez így egy nagyon korrekt vélemény,és egyet is tudok vele érteni. Szegedet adom, viszont utána meccsekben a védekezésünk sokat javult,lengyelek ellen is,Pécs ellen is szépen járt labda,jó védekezéssel,bár egy-két periméter beli hiba előfordult, de nem annyira mint most vagy akár az OSE ellen.

Marillion
Olvasó

Milosevics már csak beugró szinten…tud hozzátenni….és persze most Searcy árnyékában visszaemlegetik páran a Reddicket….de ő is olyan hangulat ember volt a pályán….tőbbször volt “fal fehér” az arca a csatában mint brutális….BL-hez zek a centerek….súlytalanok….de Magyarországra nem fog komolyabb kvalitású center leigazolni…még a BL szereplés lehetösége miatt sem…

2lee14
Olvasó

Szép volt fiúk! Nem sok hiányzott!

Kissadam91
Olvasó

Oroszok plusz 1 amerikai ellen kikapni így ekkora szégyent

Mendez
Olvasó

A VTB liga második helyezettje ellen akik simán vertek egy Euroligás Khimki Moszkvát tényleg nagy szégyen kikapni.

2lee14
Olvasó

Hagyjad süt róla hogy bohóc

MAFCdrukker
Olvasó

Ha jól sejtem, te a Fradi BL-szereplését is szégyennek tartod…

crazybasket
Olvasó

Minden tiszteletem a Csapaté a VTB liga másodikja ellen! Nagyon sok eladott labdánk volt sajnos, és sok esetben(kb a 39.percben -1pontnál a Zozó ziccerénél egy fault sem volt hmm..)a bírok sem velünk voltak! Ha vannak nézők ez minden elfogultság nélkül szerintem +5-6pont ide a végén! Nem baj, le a kallap szép volt fiúk! Hajrà Falco!!!

Kissadam91
Olvasó

Mi volt ebbe a szép? Jezusom

crazybasket
Olvasó

?? bohóc?

Kissadam91
Olvasó

Remélem kiestek a francba

Mendez
Olvasó

És végre meglesz életed első öröme 29 év után. 🙂

Milo
Olvasó

Milo❤️?

Kissadam91
Olvasó

Ekkora szar csapatot mint ez a falco
Régen ezeket az olaj reggelire ette.

2lee14
Olvasó

Huh de okos vagy. Sok mindent tudhatsz.

Pbask
Olvasó

Gyenge troll próbálkozás,beszéljenek a mínuszok helyetted,remélem más se ül fel egy ujabb provokátornak,aki most épp a Falco-Olaj gyülöleletet próbálja szítani.
Szánalmas bohóc egy uj regisztrációval. Ha humoros akarsz lenni,akkor a példaképed,akiről nickneved másoltad,kicsit gyakorolj tőle.

crazybasket
Olvasó

Ez egy unatkozó kisiskolás, olvassátok ahogy vergődik, ilyet csak a neveletlen kisgyerekek csinálnak ha nethez jutnak! Meg amúgy szerintem jó ha valaki ennyire követi a Falcot és a lefújás után 1perccel már ír, ezek szerint nézte a meccset és követi a Falcot! Ezt utólag is köszi!:)

WSreborn
Olvasó

Hát komám ez a Novgorod kurva jó csapat, ez az eredmény inkább bravúr mint szégyen, de ez magánvèlemény

apafibeni
Olvasó

És az olaj van a BL-ben?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés