Connect with us

Kosárlabda

Bajnokok Ligája: ismét el kell utaznia Novgorodba a Falcónak – FRISSÍTVE

Az orosz klub bejelentette az új dátumot.:

:

December 9-én, szerdán 20: 00-kor pótolják a Nyizsnyij Novgorod – Falco KC Szombathely mérkőzést – írja honlapján az orosz klub.

Mint ismert a magyar csapat – viszontagságos körülmények között – elutazott az eredetileg október 21-re kiírt találkozóra, de pár órával a találkozó előtt kiderült, a találkozó elmarad, mert a hazaiak több játékosa is elkapta a koronavírust.

Akkor felmerült a 0-20 lehetősége is, majd az is szóba került, hogy a párharc mindkét mérkőzését Szombathelyen rendezhetik.

Frissítés:

A BB1.hu megtudta, hogy a Falco és az MKOSZ is azon dolgozik, hogy a pótlásra ne december 9-én kerüljön sor, mert az jelentősen befolyásolná a sárga-feketék bajnoki programját.

HIRDETÉS

31 hozzászólás

31
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
in_vitroColehopehelyRougeWSreborn Recent comment authors
voldemort
Olvasó

Azért az elég érdekes, hogy ebben a kiélezett egészségügyi helyzetben, ahol egész Európaszerte az folyik a csapból is, hogy egyre nagyobb a probléma, és mindenhol határzárak, kijárási tilalom van, nem lehet normál esetben sem csak úgy eljutni oda, vízumkényszer van, átlag közlekedési eszközzel is nehezen megközelíthető, az európai országok törlik az odavezető járatokat, de egy sportszervezet vezetői arra kényszerítenek egy csapatot, hogy bármi áron kiutazzon ebbe országba, veszélyeztetve a játékosok és a kiutazók egészségét, ráadásul karácsony előtt, ami emberileg is erősen megkérdőjelezhető, nem is beszélve az extra magas kiadásokról. El nem tudom képzelni, hogy miért nem küldi el valaki ezeket… Olvass tovább »

in_vitro
Olvasó

vérlázító!

Cole
Olvasó

Gerinctelen döntés. “Jótett helyébe…várd a kicseszést”…
Alapvető lenne legalább az, hogy Szombathelyen rendezzék.

Hubie Brown
Olvasó

Persze, jól hangzana a játék nélküli győzelem a rivális ellen, de nem biztos hogy megéri gecinek lenni ebben a helyzetben, mi is járhatunk hasonlóan. Teljesen kiszámíthatatlan a vírus, mint látjuk.

hopehely
Olvasó

MKOSZ a Mindigót el tudta intézni, a 20:0-t nem sikerült! FIBA szintjén van-e valami tekintélye az MKOSZ vezetőségének? Szalay Ferenc? Bodnár Péter? Bodrogvári Iván?
Falco vezetőségének a felelőssége is felmerül. Elég profin jártak el?
SPORTDIPLOMÁCIA ?????!!!!!

Rouge
Olvasó

A szombathelyieknek már az elejétől kezdve ragaszkodniuk kellett volna a szabály szerinti
0-20-hoz,
nem pedig felvetni egyéb variációkat (két meccs Szombathelyen stb…).
Ha ezt az álláspontot konzekvensen képviselték volna,
akkor most lenne lehetőség jogorvoslati kérelemre.

Mert így a FIBA és az oroszok bohócot csináltak a Falcóból…

Mendez
Olvasó

Na ja.
És most, hogy a Falco nem tud kiállni szépen vissza is kaptuk volna kamatostul.

WSreborn
Olvasó

Erre egy méltó vàlasz van: verjétek meg őket! Megérdemlik.

MAFCdrukker
Olvasó

Ha már a Novgorod az utolsó pillanatban elhalasztotta a meccset, feleslegesen megutaztatva és fertőzésveszélynek kitéve a Falcót, majd kijárta, hogy ezért semmilyen szankciót ne kapjon, talán a meccs időpontjába lehetne beleszólása a magyaroknak is.
Amúgy elég valószínűnek tartom, hogy meglepjük őket. Elég csak a kommenteket elolvasniuk a játékosoknak, és már olyan felspannolt állapotba kerülnek, mintha a teltházas Arena Savariában játszhatnának. Ezt az extra energiát kellene kihasználnia a Szombathelynek, és akkor meglehet ez!

Cole
Olvasó

Majd a játékvezetők megoldják. Szigorú fújások, technikaik, kiállítások. A tavalyi szombathelyi meccseken látott hozzáállás után sok jóra nem lehet számítani (és a mostani döntésből sem)…

MAFCdrukker
Olvasó

Sajnos lehet, hogy ez lesz. Ahogy az UEFA is mindig szivatja a kis klubokat fociban, úgy bizonyára kosárban sem célja a vezetőknek, hogy új csapatok tűnjenek fel.

Mendez
Olvasó

Nem kell háborogni gyerekek.
Odamegyünk aztán úgy elhúzzuk a szájukat ahogy a focistáink tették tegnap Izlanddal.
Óriásit fejlődött az utóbbi években minden csapatsport, mind válogatott, mind klubszinten ott vagyunk Europa elitjében, ez azért nem a véletlen műve.

voldemort
Olvasó

Felháborító!!! Érdekelne, vajon az oroszok mennyit fizettek ezért a döntésért a FIBA zsebébe… mert ez minden csak nem korrekt… Kiváncsi leszek, majd amikor a másik két csapat fogja ugyanígy tekerni a bohócbiciklit, akkor mi lesz… mert nem csak minket szivatnak így meg, az biztos… Össze kellett volna ülni a többi csapattal és hozni egy közös döntést, hogy ilyen helyzetben egy ilyen országba utazzon el a FIBA vezetősége…

Hubie Brown
Olvasó

Az orosz klub oldala azt is megírta, hogy a Falco elfogadta a halasztást, valószínűleg ezért lehetett eltérni a szabálytól, és nem lett 20-0 a vége. De ez már akkor szerda/csütörtökön eldőlt, amikor a meccset le kellett volna játszani, nem most.
Ez így nem kivételezés, hanem a Falco megértő volt, ami jól jöhet nekik később. Majd meglátjuk.

Az első utazást pedig állítólag a FIBA kifizeti, így kétszer utazik a Falco, de egyszer saját pénzből.

Pbask
Olvasó

Az orosz klub ezt mondta,de mi hivatalosan kerestük a megoldást az eset után:
https://bball1.hu/bajnokok-ligaja-20-0-a-falconak-vagy-ket-meccs-szombathelyen/

“Gráczer György, a szombathelyiek ügyvezetője az SZTV-nek megerősítette a BB1 tegnapi információját, hogy vizsgálják annak lehetőségét, miként kaphatná meg a győzelmet a Falco. A riportban elhangzik az is, ha ezt a FIBA elutasítja, akkor a vasiak javaslata az, hogy párharc mindkét mérkőzését – 48 óra eltéréssel – Szombathelyen rendezzék.”

Ergo egyik sem jött össze, nem lett elfogadva az sem,hogy a két meccs itthon játszódjon.

Valaki hazudik..

Hubie Brown
Olvasó

Mivel a Falco kommunikációja rendkívül gyenge a közönség felé, általában 1-2 mondatból áll, az oroszok pedig egy elég hosszú tájékoztatást adtak az ügyről már annak idején, ezért hajlamos vagyok elhinni az ott leírtakat. Ráadásul minden történés azt támasztja alá.

Nem tudjuk mi történt a Falcónál, lehet hogy akkor hirtelen belementek a halasztásba, majd megbánták. Vagy nem beszélték meg mindenkivel. Viszont utána már elég gáz lett volna odaállítani, hogy meggondoltuk magunkat, mégis inkább a 20-0 kellene 🙂

Most már ez van, a pályán kell eldönteni a meccset, nem érdemes háborogni rajta.

Cole
Olvasó

Oké, de ha belementünk a halasztásba, akkor meg főképp értékelni kellene a gesztust az oroszoknak, már ha lenne minimális gerinc bennük és felajánlaniuk, hogy a Falco válasszon időpontot. Meg még talán azt is, hogy ezúttal ők utaznak Szombathelyre…

Hubie Brown
Olvasó

Az időpontot a FIBA választja szerintem. Mivel két halasztásunk is van már, nem olyan sok időpont marad a pótlásra sem. Ők meg gondolom minél előbb be akarják pótoltatni a meccseket, mert még lehetnek újabb csúszások is.

Cole
Olvasó

Életszerűtlenül hangzik, hogy a Fiba válasszon időpontot egy ilyen helyzetben, de igaz, bármilyen sz.rt el tudok képzelni ebben a világban.
Viszont, ha így van, akkor is relváns, amit írtam, a Fibának is figyelni kellene ilyesmire, méltányolva a Falco sportszerűségét. Meg amúgyis.
Az oroszoknak meg nem csak a saját érdeküket illene nézni, hanem – ha már a Falco sportszerű volt – nekik illene élen járni sportszerűségben és közbenjárni a Fibánál ezügyben, hogy a Falco biztos ne járjon nagyon rosszul…

Hubie Brown
Olvasó

Ki más választana időpontot? 🙂
Megvannak a fix játéknapok, azoknak a felében játszik a Falco, a köztes időpontokból lehetett választani. A két pótlás pedig a két legkorábbi időpontra be lett rakva.
Innentől a Falco kérheti, hogy máshova kerüljön át, talán januárban kevesebb hiányzójuk lesz. De semmi sem biztos.

2lee14
Olvasó

Na elmentek ám oda. És még mi is utazzunk ugyanúgy? Bravó!!!!! Ez több mint nevetséges!!!

Pbask
Olvasó

Én ugyanitt kíváncsi lennék arra,amikor kerestük a lehetőséget a történtek után,mi történt? Mert a szabály lefektette, ha 72 órával előtte kell bejelenteni a pozitiv esetet,különben 0-20. Mi lett az a kisbetűs rész,amibe a Fibások beleverték magukat?
Mi utaztunk,Milo ott betegedett le valszeg, és ahogy át lettünk baszva mint szar a palánkon,nálam az lenne az alap,hogy akkor mindkét meccs itt lesz lejátszva ha nem tudták magukat tartani az elhangzottakhoz.

Bezzeg mikor nem volt repülőjárat,mi be lettünk zsarolva,ha nem tudjuk megoldani,akkor 20-0 oda..
Nem tudom mit képzelnek magukban.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Jó, utazzanak, de akkor miért nem a Novgorod, vagy a nemzetközi szövetség állja a számlát? Ez így bicskanyitogató döntés…

Pbask
Olvasó

Ez meg a másik. Ezzel még ki is egyeznék.

Pbask
Olvasó

Az anyátok picsáját azt.
Mibe fogadunk ha mi betegedtünk volna le,mikor már itt voltak a ruszkik,a FIBA lezavart volna minket egy 0-20-al!?

A szabály az szabály!
És megint mi utazzunk? NEM VAGYUNK BOHÓCOK!
Én otthagynám a BL-t idénre,hogy basszátok meg,ne kivételezzen itt senki senkivel.
Ámbár tudjuk hogy ha pályán is kivételeznek egyes csapatokkal (Brindisinél kicsúcsosodott),miért is lenne másképp…

Azt hittem a nemzetközi szövetség különb. De sokkal tetvesebb banda,mint bármi más.

Cole
Olvasó

Dehogy különb. Sőt talán az érdekeiken kívül még le is néznek minket…

vasipasi
Olvasó

Ez nevetséges, a két szombathelyi meccs is az volt…
A FIBA, ha a saját szabályait alkalmazza, akkor ez csakis 20-0 lehetett volna a Falcónak, semmi más…

Székely Gergely
Olvasó

Magyar sport diplomácia…

crazybasket
Olvasó

Felháborító, de tényleg hogy ez megtörténhet…

Tomi
Olvasó

Milyen sportdiplomácia? Ezek az ingyenélők a szövetségnél? Az is csoda lenne ha valaki elolvasta volna/ el tudta volna olvasni közülük egyáltalán a szabályzatot.
A legnagyobb dolog amit elértek az elmúlt 20 évben az az hogy tető alá hozták a Mindigóval ezt a sikertörténetet.

mrfox
Olvasó

Sikertörténet XDDD
Igazad van egyébként.

Legfrissebb

Hírek

Facebook