Connect with us

Bajnokság

Bajnokok Ligája: 20-0 a Falcónak, vagy két meccs Szombathelyen?

Az MKOSZ sietett a szombathelyiek segítségére.:

:

Már elutazott Oroszországba a Falco KC Szombathely, amikor kiderült, hogy a a Nyizsnyij Novgorod több játékosa is elkapta a koronavírust, ezért a mérkőzés elmarad.

A FIBA akkor azt írta, az első szabad időpontban pótolják a találkozót, annak ellenére, hogy a nemzetközi szövetség saját szabályai szerint erre csak akkor van lehetőség, ha a feldobás előtt 72 órával mondja le egy csapat a találkozót. Így több forrás értelmezés szerint ezt a találkozót 20-0-ás eredménnyel a Falco javára kell írni.

Gráczer György, a szombathelyiek ügyvezetője az SZTV-nek megerősítette a BB1 tegnapi információját, hogy vizsgálják annak lehetőségét, miként kaphatná meg a győzelmet a Falco. A riportban elhangzik az is, ha ezt a FIBA elutasítja, akkor a vasiak javaslata az, hogy párharc mindkét mérkőzését – 48 óra eltéréssel – Szombathelyen rendezzék.

A Falco oroszországi utazását egyébként az MKOSZ is segítette, miután a csapatnak különgépet kellett bérelni, hiszen az eredetileg lefoglalt, menetrend szerinti járatot az utolsó pillanatban törölték.

A FIBA ígéretet tett arra, hogy miután elmaradt a meccs, a költségeinket megtéríti

– mondta Gráczer.

Az SZTV riportja:

HIRDETÉS

20 hozzászólás

20
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
Chikán SándorKosárlabda_FanPraenoricumMendezGodemperor Recent comment authors
Chikán Sándor
Olvasó

Az igazság szerint 20 0 .Ez nem kérdés, minden más variáció igazságtalan! Páran jól levezették ezt.Miért nem teszteltek a meccs előtt 2 nappal? Ez a lényeg!Aki ezt nem fogja fel az szellemi fogyatékos.És ez nem Falcó kérdés.A világ összes csapatára ez vonatkozik! KItartás Falcó Okorn!

Kosárlabda_Fan
Olvasó

Csak pár gondolat a 20-0-lal és a kártérítéssel kapcsolatban: Kit vígasztal a 20-0? A szurkolókat talán, de a játékosokat biztos nem…. Kit vígasztal a kártérítés? A vezetőséget talán, de a játékosokat biztos nem… Ezek a srácok lassan egy fél éve csak edzenek és edzenek. Egy igazi profi akit a versenyszellem hajt és nem engedik játszani az ettől “megőrül”!!! Sajnálom a srácokat és hatalmas frusztrációt érezek az egész Falconál – Okor nyilatkozatai, Gyuri bácsi nyilatkozatai- a magyar bajnokság akadozik eddig egy meccsen léptek pályára és az sem sikerült a legjobban, a nemzetközi kupa bizonytalan és valljuk be kockázattal is jár. A… Olvass tovább »

Praenoricum
Olvasó

Ha ez 0:20 lenne a FIBA szerint, akkor azt már aznap eredményként kiírták volna. Szerintem most csak azon agyalnak, hogy milyen indokkal ne tartsák be a saját szabályaikat. Ez innentől sportdiplomáciai kérdés, ott meg sajnos súlytalan Magyarország és a Falco.
Bármilyen számunkra kedvező megoldás számomra meglepetés lenne. Ettől függetlenül természetesen a klubnak mindent meg kell tennie.

Cole
Vendég
Cole

Így is kell. A sportszerűség mindenkitől elvárható és oda-vissza kell működnie.
Aki ezt nem érti meg (és olyanokkal jön, hogy “nem tudhatták előre, hogy vírusos lesz 7 játékos”, meg hogy “utólag kell hőbörögni, nem most”), az inkább tanuljon meg gondolkozni.

Jagerman
Olvasó

Ezt a mérkőzés 20:0-val kell, hogy bukják az oroszok. Ha normálisan és folyamatosan tesztelték volna a játékosaikat, akkor nem a mérkőzés megkezdése előtt pár órával derül ki, hogy 7 játékosuk koronavírussal fertőzött. Ez egyértelmű jogilag, hogy felróható magatartás, aminek a következményeket viselniük kell. . Ráadásul halasztásra 72 órával megelőzően lett volna lehetőség, de a kb. 5 – 6 órával a meccs megkezdése előtt tett bejelentés indokolatlanul elkésett és a másik csapatot önhibáján kívül érinti. Szóval semmilyen két meccsről nem lehet szó. Ez hazai bukta a javából a FIBA covid protokkolja értelmében.

piros710321
Olvasó

” Szegény Falco!”
Sztem meg egyből jussanak tovább! Sőt legyenek BL győztesek!
Azért kíváncsi lennék fordított esetben mit szeretnének!
A két mérkőzés Szombathelyen, sztem korrekt, de semmi több! Senki nem tudja, mi történik egy hét múlva, de még azt sem, hogy holnap hányan lesznek egy csapatból fertőzöttek! Ebből induljunk ki!

Leklibajsza
Olvasó

Miért is alkalmazná a FIBA a saját szabályait!🤔
Bár ez a játék nélkül továbbjutás újkeletű megoldásnak tűnik, vagy neked ismerős valahonnan?🙄🙄

wiley
Olvasó

Pirospárna! Neked szokás szerint,fogalmad sincs a dolgokról. Csak végre Falcózhattál egyet…

piros710321
Olvasó

Mind1, hogy Falco vagy Alba vagy Szeged….akár Körmend, sztem ebben a járványhelyzetben nem korrekt tovább juttatni senkit azért mert fertőzött lett a fél csapat! Gondolom a Novgorod sem poénból nem állt ki! Jobb lett volna, ha a Falco játékosait végig fertőzik? Akkor meg azért visítanátok!

Pbask
Olvasó

Figyu,legyen igazad, de 1 napon keresztül utaztak a mieink,bérelni kellett repülőt,mert FIBA azt mondta nyasgem halasztási kérelemre,mert nem volt járatunk, plusz nehéz lett volna ugy tesztelni hogy ne aznap derüljön ki délután!? Szerinted játékosokat ez mentálisan mennyira bassza földhöz? Készülünk,készülünk utazunk egy napig,fejben már meccsen,majd bocsi,menjünk haza?Másból sem áll az életünk jelenleg mint edzésből,meg a mentális rombolásból.A szabály meg szabály,miért ne lehetne 20-0? Nem tartották be a szankciókat. Meg aztán bohócok sem vagyunk.

piros710321
Olvasó

Nem szólnak senkinek és megtartják a meccset. – Nem sumákoltak mert gondolták fontosabb az egészség!- Megfertőznek a Falco játékosokból három, négy embert, mondjuk mind a három, négy húzó embert! Aztán karantén, majd a kötelező “pihenő”. Kb. 6 hét kiesés. Na ez jobb lett volna? A létszám alapján kiállhatna majd a csapat, de a húzó emberek nélkül ki tudja milyen eredménnyel? Kicsit ezt is gondold át!

wiley
Olvasó

Ha a csapatodról lenne szó,akkor te hisztiznél a legjobban,te bohóc…

piros710321
Olvasó

Nálad nagyobb bohóc nem kell ide!

Godemperor
Olvasó

Ettől ki jut tovább, miről beszélsz? Szerinted korrekt a meccs kezdése előtt pár órával halasztást kérni? Gondolkozz már baszki!

Mendez
Olvasó

Látom szarul éreznéd magad ha továbbjutna a Falco a csoportból.
Rémálmok…😂😂😂

crazybasket
Olvasó

Nagyon helyes, nem szabad hagyni magunkat, ez a beszéd!

Pbask
Olvasó

Ruszkik szerint meg milyen rendesek vagyunk hogy pályán akarjuk eldőljön a meccs…
Akkor mi az igaz?
Nyomásgyakorlás?

Hubie Brown
Olvasó

Kinek a részéről?
Vagy simán valaki hazudik. Ha már megegyeztek a csapatok a halasztásról, akkor minek lovagolnánk a 20-0-án?

Rouge
Olvasó

“…Bajnokok Ligája: 20-0 a Falcónak…”

A szabályok szerint a Falconak egyértelműen jár a két pont, ez nem kérdés.

Ez azt is jelenti, hogy ad absurdum előállhat
olyan helyzet, hogy egy csapat
egyetlen egy győzelem nélkül is továbbjuthat:
(a koronavírus miatt) az idegenbeli meccseit
játék nélkül hozza 20-0-val,
a hazaiakat pedig (lejátszva) kis különbséggel elveszíti.
(Három győzelemmel körbeverés esetén akár az első hely is meglehet.)

Még a szezon elején írtam,
hogy kizárt dolognak tartom, hogy (a COVID miatt)
a BL októberben elinduljon
(ugye októberi és januári kezdés merült fel).

Tévedtem. Elindult.

Senki
Olvasó

“A FIBA ígéretet tett arra, hogy miután elmaradt a meccs, a költségeinket megtéríti”
Ahogy arra is hogy betartja a szabályait…

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés