Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Báder Márton: Hanga Ádám egy hatalmas kincs

Az MKOSZ elnöke szerint Hanga Ádám rengeteget ad a sportágnak, szívén viseli a magyar kosárlabda sorsát.:

:

Hanga Ádám egy hatalmas kincs – jelentette ki a Real Madrid friss Euroliga-győztes magyar játékosáról Báder Márton, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke.

A Real Madrid csodával határos módon jutott el a döntőig, de ahogy a mondás tartja, tavasszal kell jól játszani. Az Olympiakosz a finálét kontrollálta, de érzésem szerint a végét elszúrta, nekünk pedig óriási szenzáció, hogy egy magyar játékossal a kezdőben Euroliga-győztest ünnepelhettünk

– mondta az M1 aktuális csatornának Báder Márton, aki szerint a sportág történetének első magyar Euroliga-győzteséről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.

Van egy, a legmagasabb szinten játszó kosárlabdázónk, aki mindenki számára, az egész magyar sporttársadalomnak példaképe lehet. Aki ismeri, tudja mennyit dolgozott ezért, és milyen kiváló sportember, méltó nagykövete a magyar kosárlabdának.

Báder Márton elmondta, Hanga a válogatottnak is hatalmas pluszt jelent, amikor rendelkezésre tud állni, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy évek óta “taposómalomban játszik”, ezért a mindenkori döntését tiszteletben tartják.

Ő egy hatalmas kincs, amit nekünk ki kell használnunk. Szeretnénk a kosárlabdát népszerűsíteni, fejleszteni. Hanga Ádám rengeteget ad a sportágnak, szívén viseli a magyar kosárlabdát és olyan eredményeket ért el, mint korábban senki

– emelte ki az MKOSZ elnöke.

Hanga csapata, a Real Madrid 79-78-ra nyerte a görög Olimpiakosz elleni vasárnapi finálét a férfi kosárlabda Euroliga kaunasi négyes döntőjében.

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
GézukaRebornHonvédŐKareem Abdul-Jabbar Recent comment authors
GézukaReborn
Olvasó

DK a TAU-val második helyet ért el a CSKA Moszkva ellen (2006/07 talán). Ne felejtsük el azért őt sem.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Hanga Ádám hatalmas kincs, egyetértünk.
Jó lenne, ha több kosarasunk is játszana világszinten.
Dávid Kornél, az egyetlen magyar kosaras, aki játszott az NBA-ben.
A jelenlegi rendszer nem kedvez, hogy több ilyen játékosunk legyen.
Légiós hátán légiós, erről szól a magyar bajnokság.
Azt gondolom, Báder Marcinak lépnie kéne ebben az ügyben, korlátozni kéne a légiósok számát, több magyar játékosnak adni lehetőséget.

HonvédŐ
Olvasó

Teljesen egyetértek és valószínűleg sok szurkolótársunk is így van ezzel a kérdéssel… DE! A hírek szerint a csapatok egyöntetűen szavazták meg a mostani szabályozást. “Vajon miért???” A kérdés megválaszolásához egy “kívülálló” szerintem nem ismerheti az összes részletet, szempontot (pl. pénzügyek, támogatók elvárásai). Az viszont szembetűnő, hogy (szinte) mindenki csak a következő szezonig gondolkodik és így kevés idő (?), energia (?), türelem (?), pénz (?) marad azon fiatalok kinevelésére akik egyébként utánpótlás szinten még tehetségesnek tűnnek. Természetesen vannak jobb és rosszabb évjáratok, de ügyes fiatalok voltak, vannak és remélhetőleg lesznek is… csak ezzel a rövidtávú gondolkodással a csapatok nagyon megnehezítik az… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés